Forum

Naslovnica Forum Komentari članaka MUP daje posao domaćim tvrtkama
Pretraživanje
Dionička društva
Ugovor s konzorcijem okupljenim oko ENT-a vrijedi 35 milijuna kuna, a proizvodnja obuće 8,6.
zpongy 18.12.2007.
Srednji krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
-

Cipele za MUP.
Prema objavljenim podacima Borovo i Jelenprofessional će za MUP izraditi 9000 pari cipela i 1500 pari gležnjača. Dakle ukupno 10500 komada obuče i ugovor za taj posao je potpisan na iznos od 8.600.000 kn.
Uhvatim se malo matematike: 8.600.000 : 10.500 = cca 819,04 kn /par cipela.

Iako sa pobornik jačanja domaće proizvodnje ne mogu se oteti dojmu da je ovo oblik nedopuštenih subvencija države. Naime, obične cipele kakve nose hrvatski policajci mogu se kupiti i u slobodnoj prodaji kao artikli Borova i njihova cijena po komadu u trgovini nikako ne može doseći cijenu od 819 kn jer je to smješno.
Pogledom na web stranicu Jelena professional doista imaju u svojoj ponudi cipele gležnjaće koje vode kao obuču za policiju i čija je cijena oko 840 kn/par.

Stoga ponavljam drago mi je da hrvatski policajac nosi hrvatsku cipelu, ali smatram da se osnaživanje Borova mora raditi kroz proizvodnju koja će biti na zdravim i održivim nogama kako bi se takav proizvod prodao i nekoj drugoj stranoj policiji ili stranoj javnoj službi, no siguran sam da osim državnog proračuna RH nitko drugi par običnih radnih - policijskih cipela koje se usljed korištenja nakon relativno kratkog vremena raspadnu, ne platio više od 100 EUR po komadu.

Napominjem da Borovu želim dugu i sretnu budućnost ali ovakvo poslovanje dugoročno nije održivo jer Borovo ne može živjeti samo od proizvodnje obueć za hrvatske javne službe (policija, vojska, vatrogasci i ne znam koji sve) jer smo pre mala država i Borovo mora prodavati na otvorenom tržištu po realnim cijenama da bi dugoročno opstalo na tržištu.

Kirin 9.12.2011.
Veliki krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
-

Glavno da menadžment Borova ne razumije proizvodnju….

Velika većina deklariranih desničara u Hrvatskoj samo su ljevičari koji vjeruju u Boga.