Forum

Naslovnica Forum Komentari članaka Mudriniću drago da je Vlada zaključila da je internet bitan za budućnost, ali...
Pretraživanje
Dionička društva
Vodeće telekom tvrtke u Hrvatskoj pozdravljaju Vladinu inicijativu o pokretanju projekta objedinjavanja optičke infrastrukture.
Papar 13.4.2012.
Korisnik s iskustvom
-

2000. godine Mudrinić obustavlja sve planove o uvođenju širokopojasnog interneta. Naime još je u ljeto 1999. godine neposredno pred prodaju HT-a Deutsche Telekomu bio raspisan međunarodni natječaj za kupnju telekomunikacijske opreme za potrebe uvođenja širokopojasnog interneta. Projekt vrijedan milijardu kuna je obustavljen, novci su se izvlačili iz HT-a u Njemačku na sve moguće načine pa i kroz izmišljene intelektualne usluge.
U međuvremenu umjesto širokopojasnog interneta Hrvatima se na tržište plasira zastarjeli ISDN. I tako četiri godine. Ideja je bila zašto odmah kupiti najmoderniju opremu, kada se može na istom tržištu prodati prvo zastarjela pa onda najmodernija tehnologija.
I tako je uvođenje širokopojasnog interneta odgođeno za pet godina, a monopol HT-u produljen za dvije godine. Ovo ne bi bilo mogće da nije bilo političke korupcije na najvišoj mogućoj razini.

MrPerfect 2.10.2006.
Dugotrajni korisnik
Veliki krug prijatelja
-

ovo je samo još jedna državna floskula. optički kabeli o kojims se priča nisu uopće upotrebljivi za širokopojsni internet za kućanstva.