Mrsić: Na jednog zaposlenog dolazi 1,2 umirovljenika

Naslovnica Forum Komentari članaka Mrsić: Na jednog zaposlenog dolazi 1,2 umirovljenika

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Sada pročitajte što ste napisali: “Na jednog zaposlenog dolazi 1,2 umirovljenika … postoji bojazan da bi omjer ubrzo mogao biti jedan naprema jedan”. Iz ovoga slijedi da postoji opravdana bojazan da bi cca 17 % umirovljenika moglo skoro umrijeti.

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

umirovljenicko-boljsevicka politika ce sigurno napraviti sve da Hrvatska postane prva zemlja na svijetu gdje ima vise umirovljenika nego zaposlenih.

Drzavna mirovina 70% prosjecne place. Ko ce normalan ostati raditi u Hrvatskoj i financirati te mirovine?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Uvjerljivo najlošiji omjer HRV bi imala u kategoriji Radnik/zabušant ili npr. Radnik koji prima plaću i radi/radnik koji prima plaću a ne radi. U tu kategoriju spada i sam Mrsić i veliki broj dužnosnika jer su partijski sastanci uvijek u podne a nikad nakon radnog vremena.

Sve, sve, sve – samo nikada ne ono pravo!

Ono o čemu minisar Mršić pokušava govoriti je tzv. “omjer ovisnosti” (dependency ratio); odnosno odnos između onih koji aktivno rade i onih koje treba uzdržavati. Ti potonji nisu samo umirovljenici nego i nezaposleni, a koliki je zbir umirovljenika i nezaposlenih – o tome naši mediji šute. A kada naši mediji o nečem šute, onda to fest smrdi.

Prošle godine je Miljenko Fičor, glavni rizničar u Ministarstvu financija ukazao da”svaki radnik uzdržava 1,11 umirovljenika i nezaposlenih” (vidi Jutarnji list, petak 17.svibnja 2013.). Netko je upravo zamolio “Radio 101” da pitaju Fičora koliki je taj omjer ove godine (to je popularna emisija Parliament show; dakle ljudi to prate). Za pretpostaviti je da je “otišao” preko 1,5 i da zato o tome mediji šute.

No, kod mirovina ima još jedan “zez”: broj obitalji kojima je ona osnovni ili najveći prihod. Ne vjerujem da se i o tome kod nas namjerno šuti, to je vjerojatno nepoznato jer se ne istražuje. U Grčkoj, prema ekonomistu Yanisu Varoufakisu to je 48,6% obitelji (Wolfgang Muenchau: This could be the moment for Greece to default; Financial Times April 13, 2014).

Najgore je što se opet troši vrijeme i energija na bedastoće (drugi i treći stup) umjesto da se osnuje samo jedan čvrsti i stabilni državni mirovinski fond u koji bi se uplaćivalo kopirajući njemački Rentenbeitragsgesetz.

naša država sve radi da taj omjer bude i bolji , da na jednog zaposlenog dođu 2 umirovljenika
nije ni čudo i barem u tome da budemo svjetski rekorderi !!!!!!

[color=blue][emo_cool] [b]PRAVI DUDEK IMA REGICU , DIONICE BELJE , I OVU DIVNU VLADU[] [emo_palacg][/b] [/color]

Na jednoga koji radi dođu 2,5 zaposlenika u državnim i inim povezanim institucijama i firmama! Dakle od rada 1 radnika u privatnom sektoru žive cca 2,5 parazita i i 1,2 umorovljenika! Sve u svemu 1 naprema cca 4! Pomonožimo desnu stranu omjera sa koeficijentom štete koju čine političari dobivamo da je svaki naš radnik Superman!

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

2/3 od tih “radnika” su državna birokracija koja ne proizvodi baš ništa. shodno tome omjer je mnogo gori od navedenog. a takav omjer ne može izdržati niti aladinova svjetiljka.

New Report

Close