Forum

Naslovnica Forum Komentari članaka Microsoftu informatizacija hrvatskih škola i fakulteta
Pretraživanje
Dionička društva
Sporazum će postati model po kojem će Microsoft ubuduće prodavati softver, hardver i usluge ostatku države i javnog sektora.
vuky91 9.6.2011.
Dugotrajni korisnik
Mali krug prijatelja
100%

Ako ovo nije priča ne vjeruj Danajcima ni kad darove nose onda ne znam što je… npr. iz drugih medija (http://slobodnadalmacija.hr/Biznis/tabid/69/articleType/ArticleView/articleId/226523/Default.aspx) [slobodnadalmacija.hr] se moglo pročitati i naslovi tipa: “Izvršni direktor u Zagrebu: Microsoft će nam pokloniti 550.000 Office paketa”. I što vrijedi da je CARnet napravio hrvatsku distribuciju Debian GNU/Linuxa, kada se mladi čovjek koji dođe u neku firmu mora prešaltat na Windowse. A vjerujem da ova ekipa iz Vlade ni ne zna što je to Linux. S druge strane pa već postoji Googelov besplatni office na netu “Google Docs is a freeware web-based office suite offered by Google within its Google Drive service”. I bolje da Ballmer ne odgovara na pitanja, tipa kako su Windowsi u SAD-u oko 20-tak dolara, a u RH oko 150$. Namirisali su pare i došli po svoj kolačić. Umjesto da te pare investiramo u infrastrukturu jer imamo jedan od najsporijih Interneta (i jedan od najskupljih) u EU.

karuba5 6.7.2012.
Mali krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
-

Zanimljivo, optimistično, sjajno čak. Jedva čekam da vidim taj procvat. U nekim školama (puno njih zapravo) nema osnovnih sredstava za rad, higijenskih potrepština i sl. Ovakve informacije su pozitivno iznenađenje. Pretpostavljam da bi bio smiješan “tehnološki razvoj” u školama ako u njima nema npr.toaletnog papira, valjda se podrazumijeva da će i njega nabaviti…

“Vuk dlaku mijenja, ali ćud ne.”

goranbozo 19.2.2011.
Korisnik s iskustvom
100%

Ne dam kintu za MS Windows - LLL -Long Live Linux

Damir2000 24.3.2011.
Mali krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
100%

Treba što manje koristiti Microsoftove alate i operacijske sustave Win , prvo jer su skupi a drugo jer postoji mogučnost da vam upadaju u računalo kad god to oni žele i pregledavaju vaše podatke ( Bussines Inteligent )
Isto tkao postoje Open Source operacjski sustavi bolji od Wina kao Ubuntu , Linux Debian koji su daleko bolji i stabilniji od Windovsa i njegovih alata koje morate kupovati jer vas napadaju takozvani virusi.
Eto Zato su većina Eu zemalja odnosno njihovih Vlada prešle na Linux operacijski sustav.

furia 6.4.2009.
Veliki krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
-

Naša vlada je napravila ugovor sa Microsoftom da bi mogli kupovati? A šta su do sada radili? Skidali piratske kopije?

veki1 9.12.2011.
Veliki krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
-

U jednim od današnjih dnevnih tiskovina piše da ovo što ovaj nudi je ionako besplatno. Ovdje su ljudi ipak malo evoluirali od faze Big Brothera.