Forum

Naslovnica Forum Komentari članaka Merkel i Trichet sukobili se zbog Grčke
Pretraživanje
Dionička društva
Čelnik Europske središnje banke je poručio kako lideri eurozone moraju smisliti način kako da grčke banke nastave poslovati i u slučaju 'defaulta' obveznica
jfact 27.9.2010.
Dugotrajni korisnik
Mali krug prijatelja
-

Njemci su nam, evropljanima, imputirali univerzalno bankarstvo, maksimalno iskoristili institucionalne investitore, sa eurom pojeftinili svoje ulazne troškove, a sa izvozom kapitalizirali i apsorbirali evropske prednosti. Među tim kapitaliziranim i apsorbiranim vrednostima svakako je automobilska industrija i njen izvoz u Kinu.
Ako bi Grčka, osim za odmor, bila zanimljiva njemačkoj automobilskoj i ostalim njenim izvoznim industrijama, onda bi Merkelova svakako tražila drugačija rješenja.
Njen uzor očito nije Helmut Kohl, koji ju ovih dana optužuje, njen uzor je Adolf Hitler, kako ju je optužio Soros.Ne zaboravimo da je i Hitler koketirao sa tada najmočnijom njemačkom industrijom, kemijskom industrijom, Čak ga nije ni smetalo što su vodeći ljudi u kemijskoj industriji bili židovi.
Dakle, Merkelova a i ostali evropski pučani u krizi snažno koketiraju sa neofašizmom, na što je upozorio Slavoj Žižek u više navrata.

knut 24.9.2008.
Mali krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
-

Njemci i Merkelica najviše koketiraju s radom…urednim i vrijednim životom.
Mnogima je to trn u oku ili bar nejasno pa se onda razvijaju razne filozofije…