Matek: Mirovinci nisu izgubili zbog Agrokora, ali su tužbe moguće

Naslovnica Forum Komentari članaka Matek: Mirovinci nisu izgubili zbog Agrokora, ali su tužbe moguće

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Tužbe zbog Leda će sigurno biti jer su mirovinski fondovi sudjelovali u korporativnom upravljanju kroz Nadzorni odbor i putem skupština društva (mogli su sazvati i izvanrednu primjerice ) pa su mogli ili utjecati na odluke ili prodati dionice ako im korporativno upravljanje nije bilo po volji. Ako zbog jamstava Ledo vrijedi 0, zašto su ga plaćali dionicu 8000 kuna i nisu prodavali i kad je cijena bila iznad te cijene?

Pitanje je samo tko će preuzeti slavu (ali i troškove) za pokretanje tužbe- Udruga Franak, neka Udruga članova fondova ili netko drugi. Članovi bi mogli tužiti i depozitne banke fondova ako ove ne tuže fondove.

A šta sa ovim;
“Ako se žele spriječiti gubici uzrokovani individualnim ulaganjima, moglo bi se propisati još veću diversifikaciju portfelja mirovinskih fondova. Očigledna je i velika izloženost u državnim obveznicama.”


A šta sa ovim;
"Ako se žele spriječiti gubici uzrokovani individualnim ulaganjima, moglo bi se propisati još veću diversifikaciju portfelja mirovinskih fondova. Očigledna je i velika izloženost u državnim obveznicama."

U tom odjeljku spominje i “ili zamjena aktivne strategije ulaganja pasivnom”. Za pasivnu strategiju se primjenjuju bitno niže naknade, a treba spomenuti i da je nejasno zbog čega se na obveznički dio porrtfelja naplaćuje (puna) naknada. Do sada su mirovinci imali zapravo pasivnu strategiju, a naplaćivali aktivnu

Tako je i Brane Balvan (Grčić) uložio u propalu banku pa nikome ništa! Smješka se i loopeta i dalje….

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

New Report

Close