Lani smo uvezli hrane za 2,53 milijarde dolara, najviše svinjetine

Naslovnica Forum Komentari članaka Lani smo uvezli hrane za 2,53 milijarde dolara, najviše svinjetine

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Stvarno ste naporni vise s ovim uvozom. Valjda bi se zemlja trebala izolirati kao Albanija Envera Hodze.

Hrvatski problem je nizak izvoz.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Pa sto je u tome lose.Nema tice do prasice.

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

Hrvatska nema Strategiju razvoja poljoprivrede ! Sa promašenom Bečkom evidencijom zemljišta ( gruntovnice i katastar ) sa promašenim Beogradskim zakonima za privatnu zemlju , sa zakonom za državnu kojeg predlaže Vlada nemamo što tražiti .Biti ćemo vječiti uvoznci hrane . Stipan Bilić neka šuti i više ne govori putem medija , jer o poljoprivredi nema pojma !

Gospođo Babić, razlog što je Hrvatska do 1994. imala pozitivnu bilancu u trgovanju s inozemstvom je isti kao razlog da to sad imaju i Sjeverna Koreja i Kuba; siromašne zemlje ne uvoze jer nemaju s čime platiti te robe i usluge. Siromašan čovjek ne uvozi, dostatan je sam sebi i živi od onog što mu je pri ruci. Kad se gledaju bilance uvoza/izvoza po županijama, najsiromašnije naše županije upravo imaju pozitivnu bilancu u trgovanju s inozemstvom, dok je Zagreb uvjerljivo najveći uvoznik. Zbrojite dva i dva i prilagodite svoje teorije, umjesto da se stalno čudite realnosti kad vas iznenadi.

"Nature is always too strong for principle" - David Hume


Stvarno ste naporni vise s ovim uvozom. Valjda bi se zemlja trebala izolirati kao Albanija Envera Hodze.

Hrvatski problem je nizak izvoz.

Twixer, ok, nisi u krivu ali… problem je to sto se uvozi doslovno i ono sto bi mi trebali masovno izvoziti. Ove brojke su sokantne… Nizozemska isusuje more jer nema vise zemlje, a mi sa stotine tisuca hektara prazne zemlje uvozimo svo zivo povrce, meso itd. (ono sto bi po svakoj logici trebali moci i izvoziti)

Nase cijene su uzasno visoke, i jako smo nekonkurentni. Zbog visokih poreza, nameta, niske efikasnosti, gotovo ni u cemu ne mozemo biti konkurentni. Pravo pitanje je-sto cemo izvoziti?

Ja nisam za nikakvu izolaciju, naprotiv, za micanje barijera…ali ako ostanemo ovako slabo konkurentni, morat cemo sniziti standard, jer se vise nemozemo zaduzivati za uvoz.

Druga stvar je sto nikakva ulaganja u HR nisu isla u izvoznu industriju, pa ce sada biti sve gore i gore. Toliko o zivotu od samo turizma…

New Report

Close