Forum

Naslovnica Forum Komentari članaka Kulić: Rohatinski čuva interese stranog kapitala, potreban tečaj od 14 kuna za euro
Pretraživanje
Dionička društva
Sve što je vrijedilo prodali smo, riješili smo se banaka a hrvatsko gospodarstvo nema tko ...
frckavi 1.12.2008.
Veliki krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
-

Ovaj je stvarno genije. A što bi se dogodilo kad bi tečaj otišao na 14,00 kn? Kako bi svi oni koji imaju kredite s valutnom klauzulom (građani, firme, država) to otplačivali? Tko bi opet na tome zaradio?

Pro9 21.5.2010.
Mali krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
-

Složio bi se s gosp. Kulićem da je 14 kuna za 1 euro realnije od tečaja koji se drži godinama, isto tako mi je jasno zbog čega HNB provodi ovakvu politiku. Kao što Hrvatska ni po čemu nije ravnopravna sa svojim zapadnim partnerima u vezi bilo čega, takva je stvarnost, jednako tako ni ovdje HNB ne može staviti domaće interese pred one o kojima ovisimo. Dakle shvaćam gosp. Kulića jako dobro ali insinuirati i tvrditi da gosp. Rohatinski ovdje “igra prljavo” s punim znanjem i punom odgovornosti je neozbiljno pa čak i sa strane obično serioznog gosp. Kulića.

peacemaker 16.9.2008.
Dugotrajni korisnik
-

Običan prosječan čovjek ne treba metorološku prognozu da bi znao u kom smjeru puše vjetar. Čovjekove slobode i suverenost naroda su obrnuto proporcionalni dužničkom ropstvu. Problem proračunskih minusa i suverenih javnih dugova se pokazao kao čista Ponzi shema. Središnje banke su ruku pod ruku marljivo radile s nadnacionalnim institucijama poput Svjetske Banke i MMF-a u lovu na sve svjetske valute, devalvaciji novca i uništenju suverenih nacija, u pokušaju uspostavljanja globalne kontrole financijske elite nad inteligentim životnim oblicima ove planete kroz jednu svjetsku vladu i jednu svjetsku valutu.

Oko HNB-a Sve Manje Pušača I Sve Veća Pušiona [cromalternativemoney.org]