Kako je moj pokušaj gradnje obiteljske kuće ostao samo pokušaj

Naslovnica Forum Komentari članaka Kako je moj pokušaj gradnje obiteljske kuće ostao samo pokušaj

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

uz ovakav tekst zadnja rečenica je stvarno suvišna

[emo_zacudjen] “I prestanemo beskonačno diskutirati.”

Draga Marijana zakoni su za to da se provode a ne da se donese novi zakon koji dovodi u povlašteni položaj samo onog ulagača koji ima 20 milijuna eura. Žalosno je da to ne znaš draga moja.

Dakle ovo je novo kršenje ljudskih prava svih onih koji bi investirali a na kojima će se i dalje iživljavati državni službenici kao ovaj iz tvog slučaja samo zato što investiraju manje od 20 milijuna eura.
Ono što nama treba je dosljedno provođenje postojećih zakona i to efikasno provođenje. A ne novi zakon koji bi jedne nagrađivao a druge prepustio bespućima neefikasne državne i lokalne administracije.
A ako neki zakon nije dobar onda ga se promijeni u tom dijelu i to je to. Rekao bi premijer.

Legendarna rečenica:“Jedanput je radno vrijeme bilo skraćeno do 12 sati radi velikih vrućina, drugi put je bio bolestan, onda je otišao na godišnji odmor s kojeg se vratio nakon 45 dana.”

Zacijelo imaju skraćeno radno vrijeme i kada malo jače pada kiša ili snijeg, ili je katkad jednostavno prehladno da bi čovjek 8 h, uglavnom, besposlen sjedio u uredu.

[emo_bijesan]

Angry Bob: "As for the good news - There is no f...... good news!" https://www.youtube.com/watch?v=hMaVIAlJlnw

čudno razmišljanje, ako je autorica sama bila žrtva administracije, a da zagovara nekakav cirkus od zakona koji bi pod krinkom ničim obrazložene koristi izravno udario po ustavu i onome što je ostalo od pravnog sustava.

u tome i jest najveća kvaka. od tog zakona neće ništa biti kao niti od jednog drugog – ništa se neće pokrenuti prije radikalne reorganizacije pravosuđa, a anti-vlada umjesto da se prihvati posla donosi lijene ho-ruk mjere koje još više destruiraju ionako uništeno pravosuđe.

sustav jednostavno funkncionira ili ne funkcionira. ako ne može funkcionirati za običnu obiteljsku kuću, jasno je da ne može funkcionirati ni za složeni investicijski projekt, i tu ništa ne pomažu deklarativni zakoni i deklarativne izjave ljudi koji ne znaju ništa doli blebetati.

dok je bio ministar graditeljstva, taj vrdoljak nije uopće shvatio koliko je kaos u graditeljstvu da bi napravio jedan mali korak u unaprjeđenju, a one “dodatne povlastice” divljim graditeljima koje je uveo (na način na koji je to mogla napraviti bilo koja piljarica placa) spadaju u povijest ljudske bijede.

sada je ministar zadužen za unaprjeđenje investicijske klime, a očito pojma s pojmom nema, niti elementarno razumijevanje, što je uopće potrebno da bi se olakšalo investiranje. jadno i bijedno.

trebali ste napraviti kao 300.000 bespravnih graditelja u RH – napraviti sve bez papira pa legalizirati za sitnu lovu i smijati se tupanima koji su godinama skupljali papire (i ja sam bio među njima)

moje pisanje nije poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Bespravna gradnja i dalje cvate. Gradjevinska inspekcija uopce ne izlazi na teren temeljem prijave nelegalne gradnje. Prekjucer prijavio,ali odgovor je da gdje bi oni bili da izlaze na svaku prijavu,a bespravni graditelj zidja li ga zidja. Prijavio i ministarstvu graditeljsta,ali mentalitet ne talasaj ocito nikada neces moc promjenit. Medjutim policija kao i uvijek urdno radi svoj posao i dosla u roku od 5 minuta temeljem clanka 212 kaznenog zakona.

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

New Report

Close