‘Kad Šume vodi matematičar, onda imamo ovakav kaos’

Naslovnica Forum Komentari članaka ‘Kad Šume vodi matematičar, onda imamo ovakav kaos’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Hrvatske šume su najuhljebničkija organizacija u državi, tako da ništa ovo nije niti novost niti iznenađenje.

[i]volim dividendu više nego hladnu pivu[/i]

Da Sume vode matematicari bio bi to vec neki napredak. Nazalost Sume vode politicki uhljebi i HGK uhljebi tipa Marjan Kavran koji su uvijek jako pametni s tudjim parama mlatiti praznu slamu

Glavno da privrednici ,obrtnici i OPG-ovi plaćaju porez OKFŠ (općekorisna funkcija šuma).

Hrv. Šume su vrh mafijaškog reketarenja (nakon toga ide HGK i HOK)! Dakle sam si obračunaš koliko si dužan bandi uhljeba, a porezna te siluje u naplati! Kasnije se neki bezveznjak hvali kako je sa 400 mil kn dotacije (čitaj: otetoga novca) uz sve silno prirodno bogatstvo (sirovinu) uspješno poslovao! Radnici u šumi kradu državu i prodaju drva na crno, uprava se razbacuje i ne upravlja, a poduzetnici to plaćaju!

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

Poduzeće “Hrvatske šume ” ostvaruje profit isključivo korištenjem postojećeg šumskog bogatsva, to jest sječom najljepših i najvećih stabala bukve, hrasta ili jele u svrhu prodaje tehničkog drva i drva za ogrjev. Bespoštednom sječom i urezivanjem puteva za svoje traktore i vozila za izvlačenje trupaca rade nepopravljivu štetu, pogotovo na Medvednici gdje ogole čitave padine, a posadili nisu mlada stabla, ništa. Samo se pozivaju na samoobnavljajuće šume…Putevi koji ostaju nesanirani, mijenjaju tok slijevanja voda nakon kiša i otapanja snijega, pa imamo klizišta i odrone posvuda. Nitko ne kontrolira stanje u šumama. Uzima se , ništa se ne daje. Bolesnu šumu ne ruše i ne saniraju…nije im zanimljiva za prodaju, pa se bolest širi dalje. Treba samo malo otići na Sljeme, ili po Gorskom kotaru da se vidi pustoš koju ostavljaju za sobom. Nedavno su označili čitavu padinu na istočnoj strani Medvednice, očigledno da će opet porušiti sve do zadnjeg zdravog stabla i ostatće šikara i trnje kao na svim ostalim dijelovima šume koju su potpuno ogolili. Treba pošumljavati…naši djedovi i bake su sadili ta stabla, ovi danas samo ruše, prodaju, dodjeljuju konscesije koncesionarima koje nitko ne kontrolira, dijele bonuse od profita a nama neka ostane trnje i klizišta. Nije u redu takvo gospodarenje, stručni ljudi trebaju preuzeti “HŠ” inače nam se šume neće još dugo zelenjeti.
Morala sam se ulogirati nakon dugo vremena jer me takav kaos u šumama jako pogađa.


Hrvatske šume su najuhljebničkija organizacija u državi, tako da ništa ovo nije niti novost niti iznenađenje.

u pravu ste, najviše podkornjaka sjedi u upravama HŠ, ali nemojte zaboraviti da su im i Hrvatske vode ozbiljna konkurencija(npr. osobno imam račun za vodu sa iznosom od 30% za potrošnju po m3, a 70% su uhljebnički nameti+PDV, za lov i ribolov po Namibijama), kao i sve državne tvrtke koje imaju prefix hrvaatska(e, i, o)

Šume se same znaju brinuti za sebe, to rade već tisućama godina, bez ikakvih ministarstava, agencija, nacionalnih strategija i ostalih uhljebničkih nebuloza. Dovoljno ih je samo ostaviti na miru jer ne bi bile tu da se same nisu znale nositi s potkornjacima, kojekakvim drugim nametnicima, bolestima, požarima, poplavama itd. Uhljebi kradu, lažu, otimaju tzv. nacionalno dobro i ekonomsku korist od svega trpaju samo sebi u džepove dok ostalima prodaju priču o općem dobru. Dok u stvarnosti to opće dobro nije opće nego samo njihovo. Potpuno su nepotrebni, štetni i sve ih treba raspustiti.

“no tako je to kada upravu vodi ne šumar nego matematičar”

Ne shvaćam što je gosp. Kavran ovim htio reći. Nema dokaza da bi šumar bio bolji, naprotiv, iako smo cirkus od države a 6 godina nas je vodio doktor dramaturgije – nismo daleko dogurali. 🙂

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

New Report

Close