Jakovina ispituje kako uvesti trošarinu na mlijeko

Naslovnica Forum Komentari članaka Jakovina ispituje kako uvesti trošarinu na mlijeko

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

…kao i što prije rekoh,sve po našoj koži…[emo_zloban]

ma uveo bi Jakovina i trošarine, ali to bi već bilo puno više od tražene 4 kune po litri. Naime, sad je već ispregovarana tražena cijena od nešto više od 4 kune (veća otkupna cijena, reprogram kredit,a tranfer iz budžeta).

Slažem se ja da “Pedeset lipa za litru mlijeka nije velik udar na obiteljski proračun”, ali gospodo, vi ste iz tog obiteljskog proračuna već uzeli dvije kune (trošak reprograma kredita, transfer iz proračuna), a ne 50 lipa. A kad vam mi iz obiteljskog proračuna moramo davati više no što sami ste sposobni zaraditi, onda je netko od nas lud. Ili mi koji to plaćamo, ili vi koji ste nesposobni tržišno poslovati. Sreća je vaša što imate jednako tako nesposobne političare (koji vas razmiju). Ali, nemojte računati da će to tako ići u nedogled. Jer u tom kontekstu nema puno vremena niti za takve političare.

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

ne razumijem zasto se filozofira-lijepo se moze iscitati tko i zasto utjece na ovakvu otkupnu cijenu i kakva je situacija u eu-treba samo iskopirati ono sto funkcionira tamo jer cemo se po tome morati ravnati kad udjemo u eu
ajmo malo istrazivackog novinarstva..usporedite rh i eu cijene,sudionike i mehanizme utjecaja i gotova prica

kao trošarina će ići mljekarima? dajte molim vas, koje su to idi jotarije, ići će frišku figu.. jeste mala djeca pa da vam prodaju ovako prozirne fore? tojest možda hoće luri i vindiji, ali seljacima sigurno ne.. a vi geniji koji se pozivate na “tržišnu ekonomiju” ste zaboravili da je poljoprivreda u EU debelo subvencionirana, više nego kod nas, a da mi preko Save imamo dvije države gdje je kupovna moć duplo manja, a preko Drave još jednu koja je već u EU.. prema tome vrlo jednostavno rješenje.. staviti porez na uvoz mlijeka.

osim toga, na “slobodnom tržištu” se moraju poštovati ugovori, zar ne? prema tome, samo treba isplatiti DOGOVORENU cijenu mlijeka.

objektivno gledajući, litra mlijeka u dućanu je 8-10 kuna.. a ta litra je otprilike ekvivalent pola litre originalnog proizvoda. pa vi vidite tko tu diže paru.. to nisu seljaci..

jednom kad ih stjeraju bankrot i poljoprivredu “učine konkurentnom” (“okrupnjenom”) jest ćete isto smetje kao i amerikanci, samo duplo skuplje, uz duplo manje plaće..

koje hebene nedopuštene riječi, u 3pm i poslovnom

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

New Report

Close