Izdana prva budućnosnica na Bitcoin. Što to znači za cijenu najpoznatije kriptovalute?

Naslovnica Forum Komentari članaka Izdana prva budućnosnica na Bitcoin. Što to znači za cijenu najpoznatije kriptovalute?

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

To znači da će neki ‘popušiti’ veliku lovu u ratko vrijeme, kadastvari krenu nizbrdo. Kada krene dolje budućnice običnih firmiu je teško prodati (kriza 2008), a budućnice kriptovaluta biti će nemoguće prodati. Danas 1000 usd, za dva dana 1 usd.

Moguća su tri scenarija, jedan je da cijena ostane približno ista, drugi je da poraste i treći je da padne. Naravno da nisam rekao ništa što nije već svakom poznato. Detaljnije o mogućem kretanju cijene nakon uvođenja Bitcoin futuresa se može pročitati ovdje.

Mnogi na Bitcoinu nisu “popušili” veliku lovu nego su je zapravo zaradili. Priče o kolapsu, padu na nulu itd postoje još od kad je cijena došla na $1, a sada je na cca $16,500. Toliko o sposobnosti predviđanja onih koji upozoravaju na pad, već godinama.

Cijena danas nije $1,000 nego $16,500, a cijena će prije doći na $25,000 (to je neki moj soft target) nego na $1. Naravno da je moguć veliki pad, pa jednog dana i propast, ali trenutno propast nije vidljiva niti baba Vangi. Vide je samo oni kojima je žao što nisu ranije ušli. Prije mjesec dana je cijena pala sa $7,000+ na $5,500 i radilo se o vrlo ozbiljnom padu zbog pomno planiranog napada.
Sada su krenuli prvi futuresi, a ja vjerujem da će se u 2018. pojaviti i prvi ETF-ovi. Do sada su u Bitcoin pretežno investirali klinci i školarci, a oni ne stvaraju balone. Balone stvaraju institucionalni investitori kojih još uopće nema u Bitcoinu, barem ne u ozbiljnoj mjeri. Kada se oni uključe, prvo se treba dobro nabiti cijena, odigrati nekoliko ciklusa igrica (pumpanja cijene, shortanja, novog pumpanja, short pozicija na futuresima pa prodaja “fizičkih Bitcoina” itd.), pa tek onda možemo pričati o balonu. Sada to još nije niti balončić. Pad je moguć i rizik naravno postoji, ali kratkoročni čak i veći pad je nešto što je u Bitcoinu viđeno već nebrojeno puta, a ovih dana je opet na ATH.
Ja se ne usudim prognozirati cijenu od $100,000+, ali potajno joj se nadam i uopće je ne smatram nerealnom.

Inače, može se točno predvidjeti da li će radi uvođenja futuresa cijena gore ili dolje, ali potrebno je nekoliko sati istraživanja i naravno potrebno je znati što i gdje tražite, ali o tome mi se sada neda pisati. Ako netko ne zna, u posljednjih mjesec dana je mnogo investitora investiralo više milijuna dolara po prvi puta u Bitcoin. Zna se i točno na kojim razinama cijene.

Moj komentar je isključivo moje mišljenje i nikoga ne nagovaram na kupnju jer naravno da postoji i rizik.

www.HonorarniPosao.net Biznis s manje stresa i jako dobrom zaradom -----> Domaining, trgovanje web domenama (web adresama) Ozbiljan posao, detalji na web stranici

nije bitno da li će cijena doći do 50 000, 100 000 ili 500 000, možda će doći ali samo je pitanje vremena kad će trajno pasti na 1$ do 10$…

Čitam jedan tekst od 04.07.2015. na jednom drugom portalu (u vezi Bitcoina). Ispod teksta jedan komentar i u njemu piše: “bitcoin – još jedna zgodna navlakuša za naivce…”. Ti “naivci” koji su tada kupili Bitcoin, koji je taj dan koštao $224, danas na investiciji od $224 imaju cca $17,000 (ako nisu prodali u međuvremenu, naravno). Dakle samo nešto više od 2 godine kasnije zaradili su cca 7500%.

Ja sam počeo investirat u Bitcoin još/tek 2013.. Od prvog dana slušam i čitam da je to prijevara, navlakuša za naivce, piramida (iako ovo eventualno može biti Ponzi, što nije, a nikako piramida), imaginarna nepostojeća stvar i slične gluposti.

Jučer je taj isti Bitcoin uvršten u ponudu futuresa od strane Cboe-a, a za tjedan dana će isto učiniti i CME, pa onda i mnogi drugi. Prijatelji koji su me poslušali su jako dobro zaradili, a oni koji me nisu poslušali me ovih dana zovu jer su čuli da je cijena probila $10,000 i sjetili se da sam im spominjao mogućnost investiranja u Bitcoin. Svima sam savjetovao oprez i spomenuo veliki rizik koji realno postoji, ali ako se netko boji preuzeti “kontrolirani rizik” onda nema što raditi u investicijama i bilo kakvom biznisu nego neka ode na Moj-posao.net i potraži si nešto zanimljivo.

Definitivno se slažem da postoji rizik i da je esencijalno držati se one “ne ulaži ono što nisi spreman izgubiti”, ali bježati ili samo ignorirati ovu priliku je za mene ravno ludilu. Da je netko od početka ove godine “investirao” samo 100 kn mjesečno u Bitcoin danas bi imao skoro deset tisuća kuna. 100 kn nije dovoljno niti za otići u dućan po više od 2-3 stvari, pa vjerujem da nikome ne bi nešto falilo i da je eventualno izgubio tih 100 kn mjesečno.

Bomba55555 komentira da nije bitno da li će cijena doći do $50,000 ili $100,000 nego da je bitno da će kad tad trajno pasti. Ja mislim da je itekako bitno. Bitcoin ti nije žena ili obitelj pa da ga ne možeš napustiti kad budeš zadovoljan ostvarenim prinosom. Osobno bih volio da zaživi u punom smislu i da postane svjetski prihvaćeno sredstvo plaćanja, ali čemu lagati i ne priznati da mi je bitnija zarada. Kada procijenim da je gotov ja izlazim, ili kada dosegne moj target, a čini mi se da ću ga povisiti sa $25,000 na puno više. Smatram da je Bitcoin tek počeo svoj rast i da će još puno rasti prije nego što eventualno propadne, ako uopće propadne. Što se tiče “sigurnog pada kad-tad”, to isto vrijedi 100% sigurno i za euro, dolar i svaku drugu valutu. To kad-tad možda ne dožive niti naši unuci, a možda doživimo i mi. Zato je besmisleno spominjati to kao neki kontra argument.

Ako netko zna da Bitcoin ne vrijedi ovoliko za koliko se njime danas trguje ja ću pitati jedno vrlo jednostavno pitanje……..koliko onda točno vrijedi i zašto? Još uvijek nisam nigdje pročitao odgovor na to pitanje, ali sam pročitao jako puno komentara “pametnjakovića” koji samo znaju napisati da ne vrijedi ovoliko. To je u rangu dječjeg odgovora na pitanje “zašto?” sa “zato!”.

Ako ne znaš koliko nešto zapravo stvarno vrijedi (i zašto) onda ne možeš znati niti na kojoj je razini precijenjeno, a na kojoj je podcijenjeno, zar ne? Ja već neko vrijeme pokušavam doći do neke realne stvarne vrijednosti, ali teško je jer treba uračunati jako puno faktora i podataka. Naravno da obraćam pažnju na potrebe, transakcije, wallete, razine ulaza, iznose ulaza na raznim razinama, izvore ulaza i još mnogo toga, ali to je samo jedan dio bitnim faktora. Neki su se potrudili i pokušali izračunati realnu vrijednost fokusirajući se na transakcije, ali su zaboravili da je to samo jedan od brojnih faktora, ali još bitnije, zaboravili su da se transakcije unutar burzi ne bilježe, a one su jako bitne jer trenutno buja i tržište drugih kriptovaluta i bitcoin je u velikom broju slučaja sredstvo kojim se kupuju druge kriptovalute pa je itekako potreban i radi toga. Da više ne duljim, ja vjerujem da smo tek na početku, ali naravno da mogu biti u krivu.

www.HonorarniPosao.net Biznis s manje stresa i jako dobrom zaradom -----> Domaining, trgovanje web domenama (web adresama) Ozbiljan posao, detalji na web stranici

…još nisu zatvorili one Slovence, koji su izgubili navodno disk s kriptovalutama koje su
nepostojeće – tj. fiktivno sredstvo plaćanja?

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

buffett je rekao kada tvoj čistać cipela počne pričati o dionicama vrijeme je da se dionica proda .o ulaganju u bitcoin pričaju i tete u konzumu.

Tražim hitno posao sa radnim vremenom od 26 sekundi . Može i do sat vremena ali ne duže!!!Netreba plaća samo mirovinsko i socijalno.

fenomeno,nažalost si u krivu,i što si se toliko mučio pisati toliki komentar,jer sve što si napisao,oni koji ulažu u kriptovalutu sve to znaju!

Kupnja bitcoina je veliki rizik.

Najbolje ga je izrudariti ali ne svojim kompom nego unajmiti cloud server i njime rudariti i onda zaradu pola unovčiti a pola uložiti udaljnje rudarenje.

Uložiti para koliko možeš podnjijeti ali bez velikog rizika i onda svakidan zadovoljno trljati ruke. Najpovoljniji odnos cijene i mogućnosti ima ovaj cloud: http://goo.gl/bpsm9z

ja ga koristim s lijepim plusom


fenomeno,nažalost si u krivu,i što si se toliko mučio pisati toliki komentar,jer sve što si napisao,oni koji ulažu u kriptovalutu sve to znaju!

Ma ja sam napisao taj dugački komentar onako za svoj gušt 🙂 Naravno da se neki neće nikako složiti, kao i da neki to sve znaju. Ja zapravo imam svoje mišljenje i radim na temelju njega, bio u krivu ili ne. Samo vrijeme može dati točan odgovor tko je u pravu, a ja sam svjesno preuzeo rizik.

www.HonorarniPosao.net Biznis s manje stresa i jako dobrom zaradom -----> Domaining, trgovanje web domenama (web adresama) Ozbiljan posao, detalji na web stranici


Kupnja bitcoina je veliki rizik.

Najbolje ga je izrudariti ali ne svojim kompom nego unajmiti cloud server i njime rudariti i onda zaradu pola unovčiti a pola uložiti udaljnje rudarenje.

Uložiti para koliko možeš podnjijeti ali bez velikog rizika i onda svakidan zadovoljno trljati ruke. Najpovoljniji odnos cijene i mogućnosti ima ovaj cloud: http://goo.gl/bpsm9z

ja ga koristim s lijepim plusom

upravo si otkrio najgoru mogucu metodu, ali si ubacio aff link pa mozda upecas kojeg naivca i zaradis

Bitcoin ima veliku cijenu, a vrijednost je nula.
Ne ispunjava niti jednu legalnu svrhu koju vec ne ispunjava novac.
Zbog toga sto ga moze trgovati svatko i njegova baka te bez ikakvog nadzora to ce se morati regulirati.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

New Report

Close