IPKK (Termes Grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IPKK (Termes Grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

izašli rezultati za Kandit. Rezultati su ove godine konsolidirani pa ih je teško usporediti no ono što upada u oko je ispravak zaliha. i to strši da je strašno.

povečali su si rashode za zalihama za 100 milijuna kuna, što zajedno s dobiti ispada 150 kn po dionici.

dobit je jos +cca 10 kn po dionici.

daklem ako to zbrojimo dolazimo do stvarno impozantne brojke

i da, prosle godine je prihod bio za cijelu godinu 423 milja kuna, a ove godine za 1H 327 milijuna kuna

evo da se ja malo konkretnije nadovezem na edu. tocno je da je nemoguce usporedjivati rezultate sa proslom godinom, posto su u prosloj godini izvjesca bila nekonsolidirana.

ali evo malo mojeg pogleda na izvjesce:

u polovici godine ostvarili su 77% proslogodisnjeg prihoda. po tome ce ove godine sigurno imati prihod od 700.000.000 kn

BV je trenutno 193 kn
financijska imovina po dionici 148 kn
promjene u zalihama gotovih proizvoda 109.906.000 kn
prihodi 327.760.000
rashodi (bez AOP 039) 218.490.000
dobit 109.270.000 ili ti ga 152 kn/dionici
dugorocne obveze se povecale za 8.000.000 kn
kratkorocne obveze su se smanjile za 130.000.000 kn

Sve u svemu mogu samo zakljuciti da su rezultati odlicni!!!

kapitalizacija na 375 kn je 270.000.000 kn.
firma ce prema mojim procjenama ostvariti ove godine prihod od minimum 700.00.000 kn sto nam daje P/Sales 0,38

također treba uzeti u obzir da u ovo izvjesce ni nisu ukljuceni svi subjekti koji su u vlasnistvu Kandita. Fale (barem koliko ja znam) izvjesca za Farmu holstein krava te novu svinjogojsku farmu

Those who do not remember the past are condemned to repeat it.

promet od petka:

"Dragi investitore, greška nije u zvijezdama, niti u dionicama, već u nama samima..."

nitko ne komentira porast sa 350 u petak do 430 danas. evo napisao sam vam sve u petak.

i da, malo sam gledao kako se krecu P/Sales konditora i dosao do podatka od 0,6-0,8, sto prevedeno na IPKK znaci cijenu od 580 kn. vidjet cete uskoro da je Kandit i na ovim nivoima od 400 tinjak kuna jeftin. pogotovo ako se uzme u obzir ostatak HR trzista. predvidjam da cemo Kandit uskoro gledati na 500 kn. pogotovo ako se uzme u obzir da je jako malo dionica u slobodnom opticaju manje od 5% dionica

Those who do not remember the past are condemned to repeat it.

Evo Saško, izgleda da smo jedino ti i ja nešto okrenuli na IPKK.
Ja je još uvijek držim, pogotovo nakon što je počelo kupovanje ove dionice i od strane ICFa u petak. No dečki iz Fime su skužili da im neko kvari posao i kupuje dionice dok su još jeftine i postavili konkretnu kupnju iz H naloga…

Slijedeći tjedan je skupština…

Kandit najavio ulaganja u povećanje produktivnosti
Iako i ovu godinu planiraju završiti pozitivnim financijskim rezultatom, u osječkom Kanditu pretpostavljaju kako rast ipak neće biti na razini onog u prodaji jer će prodaja u fizičkom smislu rasti brže nego financijski rezultat. Zbog toga su se kanditovci u 2006. godini okrenuli prema investicijama koje će pridonijeti povećanju produktivnosti, a istovremeno smanjenju troškova proizvodnje, posebno u segmentu transporta i pogonske manipulacije. Na taj bi način s povećanjem trenda prodaje generirali i proporcionalno veći poslovni rezultat.
“Pred nama su ulaganja u automatiziranje, čak i robotiziranje nekih dijelova proizvodnih linija. Sve to s jednim ciljem – povećanjem produktivnosti. Naime, izrazito povećavamo prodaju na vanjskom tržištu gdje je cjenovna konkurencija velika, a u plasmanu nema neke velike filozofije. Važno je samo imati kvalitetan i jeftin proizvod. Dakle, mi ćemo podizati proizvodnju što znači da će radnici biti na ovim poslovima gdje su potrebni ljudi, a ne tamo gdje ih može zamijeniti neki robotić. Jednostavno, moramo pratiti trendove u našoj branši”, ističe Josip Pavić, predsjednik Uprave IPK Kandit.
To kanditovci potvrđuju i statistikama prema kojima su od 2000. pa sve do danas povećali prodaju za više od 80 posto, a očekuju da će se takav trend i nastaviti. Samo u prvom polugodištu ove godine prodaja je skočila za 17 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Eto za one koji su sumnjali

[smiley1]

Evo nekih podataka vezanih uz Kandit o kojima se do sada nije pričalo u javnosti.
Recimo, da li znate da oni rade marku za Billu u cijeloj Austriji i da bilježe stalan rast izvoza? Da li ste znali da su jako dobro pogodili kupovinu dionica u trezor od Kraša. Nije se radilo o iznosima koje su neki iznosili na Mojnovac, već su iste kupljene za samo 409 Kn [smiley2]. Samom tom transakcijom je Kandit ubilježio već sad priličnu kapitalnu dobit.

Da li ste znali da će šećerana ove godine ubilježiti bitno bolje rezultate nego prošle godine, kada su zbog famoznog natječaja za kvote ispušili od Virovitice? Da li znate da im se krug prostire na nekoliko desetaka hektara, na lokaciji u blizini koje Žito doo Osijek ruši stare silose i prodaje kvadrat zemlje po 200EURa?

… neću dalje. Ima još mnogo argumenata zbog kojih ova dionica vrijedi puno, puno više…

Novac

Proizvođači slatkiša ponovno u fokusu
Piše: Silvana Milić

——————————————————————————–

Tjedan u kojem smo nakon dugog uzlaznog razdoblja vidjeli i korekciju nije na kraju izgledao tako strašno. Politička nestabilnost u regiji čini se da je imala utjecaja na minimalan odljev kapitala stranih fondova s našeg tržišta. “Crvenilo” koje je zaprijetilo dionicama ipak nije bilo tako strašno, ali je probudilo problem koji nastaje uz korekciju na organiziranim tržištima kapitala u Hrvatskoj, odnosno nelikvidnost. No, ni to nije ostavilo prevelik trag, a kako su posljednja dva dana protekla tjedna bila mirna (odnosno cijene dionica nisu dalje padale) ponovno se možemo vratiti traženju dionica koje bi mogle biti zanimljive u razdoblju koje slijedi.

Prošlotjedna korekcija nije zahvatila sve sektore, samo one najlikvidnije dionice pretrpjele su jače oscilacije, no ne i izvan kruga od 5 posto. Tako konditori već dulje nisu u fokusu, odnosno od prošle godine kada je Kraš prestao biti preuzimačka meta. Ujedno, Kandit je pokušavao riješiti vlasničke probleme, stoga je neizvjesnost sve više udaljavala investitore od konditora. No, u sjeni svega ovoga bjelovarski Koestlin je nastavio raditi! Ne samo raditi, već se i širiti na druga tržišta, odnosno u Rusiju. Koestlin proizvodi kekse, čajna peciva, vafle, slane štapiće i ekstrudirane proizvode (s kojima zauzima oko 25 posto HR proizvodnje i prodaje), a i posjeduje i značajni vlasnički udio (24 %) u osječkom IPK Kanditu, što bi im olakšalo mogućnost okrupnjavanja unutar ovog sektora jednog dana.

Vratimo li se na početak godine, primijetit ćemo da je ta dionica završila prošlu godinu na cijeni od 470 kn, što će reći da je već sada ostvarena dvostruka razina, a gledajući pokazatelje poslovanja u prvom polugodištu, nemamo na temelju čega zaključiti da se nešto drastično promijenilo u odnosu na godinu ranije. Ali, poznato nam je iz medija da se krenulo na Rusiju, što bi trebalo donijeti napredak u kategoriji prihoda, ali potom i u kategoriji dobiti. Ujedno jačanje IPK Kandita, njihovo pripajanje šećerane Premijer d.o.o. također ide u prilog Koestlinu, s obzirom na njihov udio u Kanditu. Naime, Koestlin posjeduje 171.600 dionica Kandita, što kad se pomnoži s njegovom zaključnom cijenom u petak i podijeli s ukupnim brojem Koestlinovih dionica, ispada da je u svakoj dionici Koestlina i 789 kn Kandita.

Dok Koestlin sam ostvaruje više od 1000 kn poslovnih prihoda po dionici, knjigovodstvena vrijednost već sada prelazi 500 kn, no ono što je najvažnije za dioničare ovdje i nije tako ohrabrujuće, a to je zarada po dionici (EPS). EPS gledajući četiri kvartala unatrag prema posljednjim raspoloživim podacima se drži tek nešto iznad 16 kuna. Oporavak profitabilnosti mogao bi pomoći daljnjem jačanju ove dionice, no to nam, čini se, ostaje za neko buduće razdoblje kada ćemo moći vidjeti učinke izlaska na rusko tržište.

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

U lošem tjednu dionica IPK Kandita 600 kn
Piše: Silvana Milić (Jutarnji)

Protekli tjedan nije donio bitnije promjene na hrvatskom tržištu kapitala. Slaba likvidnost i cjenovna stagnacija većine dionica na tržištu njegova su glavna obilježja.

Među dionicama koje ipak bilježe određene promjene treba spomenuti IPK Kandit, dionicu osječke tvornice čokolada i bombona. Naime, u proteklom tjednu na Varaždinskoj burzi protrgovano je 12.965 dionica spomenute tvrtke, što čini više od 64% ukupnog prometa istoimenom dionicom ostvarenog u rujnu. Većina tog prometa ostvarena je u blok transakcijama, u kojima su trgovani paketi od 2500 dionica. Ono što je zanimljivo je da se vrijednost dionice unatoč povećanom prometu nije promijenila te se kreće oko prosječnih 600 kuna.

IPK grupa nedavno je završila konsolidaciju Premijer šećerane, bivše IPK tvornice šećera Osijek, koju je od prvog siječnja 2005. godine preuzeo Kandit Premijer d.d., tvrtka u stopostotnom vlasništvu IPK Kandita. Restrukturiranja unutar grupa imala su i pozitivan učinak na poslovanje. Ukupni prihod tvrtke u prvih šest mjeseci iznosi više od 320 milijuna kuna. Na tržištu se mogu čuti spekulacije o mogućoj prodaji određenih “d.o.o.” dijelova grupe, čime bi se nastavila započeta konsolidacija, no pouzdanost tih spekulacija, kao uostalom i svih ostalih spekulacija, uvijek je upitna. Dionica pokazuje solidne karakteristike ako se promotre i njeni opći pokazatelji. Tako vrijednost prodaje po dionici, gledajući četiri kvartala unatrag, iznosi visokih 944 kn, dok knjigovodstvena vrijednost po dionici iznosi 193 kn. Hrvatski konditori su posljednjih godina suočeni sa sve jačom konkurencijom uvoznih proizvoda. Konditorska djelatnost jedna je od najizloženijih u pogledu uvozne konkurencije, što se može uočiti na policama u trgovinama, gdje se nalaze konkurentski proizvodi kako iz razvijenijih zapadnih, tako i iz manje razvijenih istočnih zemalja.

No usprkos tome, konditori su uspjeli ojačati tržišni udio te povećati fizički obujam proizvodnje. IPK Kandit sudjeluje i u proizvodnji za robne marke trgovačkih lanaca. Ne treba zanemariti niti činjenicu da se 24% dionica tvrtke nalazi u vlasništvu bjelovarskog Koestlina, također konditorske tvrtke, čiju glavnu djelatnost sačinjava proizvodnja vafla i keksa. Srodnost djelatnosti te potreba za konsolidacijom u svrhu jačanja tržišne pozicije otvara prostor za mogućnost daljnjeg povećanja vlasničkog udjela Koestlina u tvrtki. Vrijednost dionice IPK Kandita je od kraja kolovoza do sredine rujna bilježila snažan rast, nakon čega bilježi razdoblje stagnacije, što je i u skladu s općim tržišnim trendom. Ne treba zanemariti činjenicu da se vrijednost dionice više nego udvostručila u 2006. godini. Navedene karakteristike spomenute dionice te pomaci u poslovanju tvrtke naravno nisu zalog njenog budućeg rasta, no intenzivnija trgovina dionicom na burzi u razdoblju letargije i slabije likvidnosti svakako zavređuje pažnju

Kad vidim crveno pretvaram se u bika

Sto godina prerade šećerne repe u Osijeku
OSIJEK – Potpaljivanjem vapnenih peći u tvornici šećera Kandit Premijer d.o.o. Osijek počela je stota kampanja prerade šećerne repe u šećer.

Kampanja bi trebala trajati 95 dana, gdje će se iz 625.000 tona šećerne repe proizvesti više od 80.000 tona šećera, s prosječnom dnevnom preradom od 6600 tona šećerne repe. Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Dragan Kovačević istaknuo je da je šećerna industrija jedna od strateških prehrambenih i poljoprivrednih industrija u zemlji te da je šećer jedan od najvažnijih hrvatskih izvoznih proizvoda, ali i da sadašnju proizvodnju šećerne repe od šest tona po hektaru treba povisiti kako bi se dostigli standardi EU. [O. G.]

Izvor: Vjesnik.hr

.Uspjeh nije cilj, već sredstvo da se teži još višemu.

Vlasnici prvih 10 računa na kojima je ubilježena najveća količina vrijednosnog papira IPKK-R-A
Stanje na dan: 13.10.2006

Naziv vlasnika računa Mjesto
IPK ZAVOD D.D. OSIJEK, HRVATSKA
KOESTLIN TVORNICA KEKSA I VAFLA D.D. BJELOVAR, HRVATSKA
PREMISA D.O.O. OSIJEK, HRVATSKA
IPK KANDIT D.D. OSIJEK, HRVATSKA
Skrbnički račun:
PBZ D.D. ZAGREB, HRVATSKA
[color=blue]Skrbnički račun:
HPB D.D. ZAGREB, HRVATSKA [/color]
ALMIS-Z D.O.O. ŠIROKI BRIJEG ŠIROKI BRIJEG, BOSNA I HERCEGOVINA
MEPAS D.O.O. ŠIROKI BRIJEG, BOSNA I HERCEGOVINA
KNEZOVIĆ IVAN TRPANJ, HRVATSKA
[color=blue]Skrbnički račun:
CENTAR BANKA D.D. ZAGREB, HRVATSKA [/color]

Izasli
6.HIPP MARIJA NAŠICE, HRVATSKA
10.PBZ D.D. ZAGREB, HRVATSKA

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

Vlasnici prvih 10 računa na kojima je ubilježena najveća količina vrijednosnog papira IPKK-R-A
Stanje na dan: 13.10.2006

Naziv vlasnika računa Mjesto
IPK ZAVOD D.D. OSIJEK, HRVATSKA
KOESTLIN TVORNICA KEKSA I VAFLA D.D. BJELOVAR, HRVATSKA
PREMISA D.O.O. OSIJEK, HRVATSKA
IPK KANDIT D.D. OSIJEK, HRVATSKA
Skrbnički račun:
PBZ D.D. ZAGREB, HRVATSKA
[color=blue]Skrbnički račun:
HPB D.D. ZAGREB, HRVATSKA [/color]
ALMIS-Z D.O.O. ŠIROKI BRIJEG ŠIROKI BRIJEG, BOSNA I HERCEGOVINA
MEPAS D.O.O. ŠIROKI BRIJEG, BOSNA I HERCEGOVINA
KNEZOVIĆ IVAN TRPANJ, HRVATSKA
[color=blue]Skrbnički račun:
CENTAR BANKA D.D. ZAGREB, HRVATSKA [/color]

Izasli
6.HIPP MARIJA NAŠICE, HRVATSKA
10.PBZ D.D. ZAGREB, HRVATSKA

znaci ona je prodavala sve ovo vrijeme. [smiley1]

Those who do not remember the past are condemned to repeat it.

Da…sad je pitanje tko je iza ovog Skrbnickog HPB?

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

koliko se placa taj skrbnicki?

New Report

Close