Ipak kompromis oko troškova za spas Uljanika i 3. maja?

Naslovnica Forum Komentari članaka Ipak kompromis oko troškova za spas Uljanika i 3. maja?

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ovo je nevjerojatno i moze se dogoditi samo u Hrvatskoj.
O kakvoj vaznosti brodogradnje za hrvatsko gospodarstvo se tu prica? Pa vec je ulupano preko 30 milijardi kuna u tu brodogradnju. I gdje smo sada?
Jedino rjesenje je stecaj.
A sve one premijere i ministre koji su davali drzavna jamstva i sve u upravi koji su to profuckali DORH bi u lisicinama trebao odvesti u Remetinec.
To je jedino moguce rjesenje za hrvatsku brodogradnju. Bude li bilo kakva druga odluka treba izaci na ulice milijun ljudi kao sto je izaslo na docek hrvatske nogometne reprezentacije.

Budući da su radnici imali preko 25% Uljanika mogli su u svako doba proučiti poslovne knjige koje su im bile na raspolaganju. To nisu učinili. Dakle odgovornost je i njihova. Da je kojim slučajem Uljanik poslovao fantastično i dijelio milijunske dividende poreznim obveznicima nitko ne bi udjelio ni kune. Ovo je tipičan primjer “Privatize profit, socialize loss” ponašanja. I tu prste imaju i uprava i NO i Vlada ali i radnici. Tako da ih sve skupa treba pustiti niz vodu.

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi


Budući da su radnici imali preko 25% Uljanika mogli su u svako doba proučiti poslovne knjige koje su im bile na raspolaganju. To nisu učinili. Dakle odgovornost je i njihova. Da je kojim slučajem Uljanik poslovao fantastično i dijelio milijunske dividende poreznim obveznicima nitko ne bi udjelio ni kune. Ovo je tipičan primjer "Privatize profit, socialize loss" ponašanja. I tu prste imaju i uprava i NO i Vlada ali i radnici. Tako da ih sve skupa treba pustiti niz vodu.

Ovdje je apsurd da radnici kao vlasnici brodogradilista protestiraju protiv samih sebe. 🙂

Sedam milijardi na kraju će se platiti za nešto što se na lani moglo restrukturirati za 3 milijarde kuna.
To se zove mudro i odgovorno upravljanje javnim financijama…
Inače ako država daje sedam, trošak restrukturiranja bi trebao biti 14 milijardi kuna, odnosno još sedam milijardi bi trebalo stići od Debeljaka i iz vlastitog doprinosa.
Kompletna hrvatska brodogradnja u prošlih pet godina jedva je uspjela napraviti toliko posla, a sad bi trebalo vjerovati da će u narednih pet samo u Uljanik toliko uložiti Debeljakova bravarija?
Tempirana bomba koju se pušta da eksplodira u lice nekom drugome

Btw. vrlo vjerojatno se radi o igrokazu u kojem se prvo tražilo 10 milijardi da bi poslije svi bili sretni što ih je potrošeno “samo” sedam.
Makar i te 3 milijarde razlike puno kazuju o ozbiljnosti, ali i motivima “investitora”

tjerat to u stečaj i to odmah! u uljaniku više nema tko ni raditi, većina kvalitetnih radnika već je otišla i našla nove poslove, a ostali su oni manje sposobni ili pred penzijom koji čekaju što bude-bude! …nedajbože da se upuca još par milijardi u ovu rupu bez dna, onda treba kazneno goniti sve koji dignu ruku za takvu suludu odluku!!!!!!

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

A da nalogicnije zatvorit uljanik i tamo hoteleski kompleks u centru grada napraviti…
radnici otisli, ostali ovi po kancelarijama… a i ostale radnike koji su za delo prebaciti u 3.maj i njega dobro posloziti da radi pozitivno, bez drzavnih intervencija


Ovdje je apsurd da radnici kao vlasnici brodogradilista protestiraju protiv samih sebe. 🙂

Nije to apsurd. To je samokritika 😉

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

New Report

Close