Forum

Naslovnica Forum Komentari članaka I mirovinci u VC fondu zasad teškom 42 mil. eura, start u lipnju
Pretraživanje
Dionička društva
Imena i iznosi sudjelovanja mirovinskih fondova, kojima je zakonski to omogućila država, još se ne otkrivaju.
VasIsusK 31.5.2012.
Dugotrajni korisnik
Mali krug prijatelja
100%

Ako neki manager mirovinskog fonda stavi novac u ovaj fond tada taj manager mirovinskog fonda mora dobiti INSTANTAN OTKAZ. Kao I clan nadzornog odbora koji nadzore upravu tog mirovinskog fonda.

Taj fond ce imati za rezultat da ce lova rasprckati a manager fonda ce si isplatiti milijun eura bonusa za dobro obavljen posao! Mirovinski fondovi nikada ne bi smjeli ulagati u takve fondove. To su fondovi za privatni kapital prije svega.

bigboffin 12.6.2008.
Dugotrajni korisnik
Mali krug prijatelja
-

Problem s FilRouge-om je da su manageri tj vlasnici fonda bezveznjaci koji nece ni zivjeti ni poslovati u RH (a ni nisu do sada). Dakle, dobit ce 650 000Eura za upravljanje fondom svake godine, nece potrositi nista (gotovo nista) i svi sretni osim RH koja je izigrana jos jedanput , ovaj put za sredstva koja su namijenjena RH iz Junkerovog fonda.
Grad jeruzalem je npr osnova svoj VC fond Jerusalem Venture Partners. Fond je ultra uspjesan. Ima kroz 30 godina prosjek IRR 120%. Ulagaci su i mirovinski fondovi u Izralelu i CALPER iz Kalifornije i Hebrew University Jeruzalem i grad jeruzalem itd. No Manageri JVPa znaju sto rade a sarlatani kojima je dodjeljeno upravljanje u RH neznaju.

BigBoffin