I dugovi dobavljača meta špekulativnih fondova

Naslovnica Forum Komentari članaka I dugovi dobavljača meta špekulativnih fondova

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Trgovanje dugovima je sve samo ne legalna rabota!!!primjer: nakon 25 godina poduzetništva i 1000 zaposlenih djelatnika, vlasnik i direktor tvrtke 2008 godine zapada u teškoće! Tržište se urušilo, obustavljena dobava plina koji je koristio kao glavni energent,stisnule ga banke za okvirnim kreditima koje su obustavile, poskupilo tržište sirovina ect.
Što čini jedna banka kao najveći vjerovnik? Prodaje tražbinu njegovu konkurentu i to za 10% vrijednosti. Kada bi i ako bi banka tu tražbinu po toj cijeni prodala njemu pod uvjetom da pronađe strateškog partnera, danas bi on još uvijek funkcionirao sa manjim vlasničkim udjelom i svih 1000 zaposlenih.
Njegov konkurent zadržao je samo 250 djelatnika i pretvorio tvrtku u proizvodni centar, dozirajući prihod i rashod tvrtke!
Otvara se pitanje: postajemo li mi periferija EU-a i neokolonija samo i isključivo iz razloga poslovne filozofije i poslovne politike komercijalnih banaka????!!!!

tornos – da je on znao i bi osposoban ne bi pao u te probleme!!!! jednostavno, zar ne? svatko voli kupiti jeftino a prodati skuplje samo je pitanje sposobnosti i da li imaš para ( normalno uz znanje i poslovnu procjenu ). ljudi se za to školuju na vrhunskim fakultetima a ne prepisuju i kupuju diplome!!! ( i pretežno su iznad prosječni u klasi – čisti petičari s harvarda, MIT-a, oxforda a ne s prometnog faksa i menađment škole katarina zrinski i bleda )

..sjećam se nekog hedge fonda iz Londona na Kaštelanskim staklenicima koji je nabio cijenu
dionice preko 7.000 kuna…..a onda famozno …nestao s popisa dioničara…

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

TORNOS, mi “neokolonija” već jesmo. Samo sto to koloniziranom stanovnistvu jos nije doslo do svijesti. A dobar dio se vec preprodao inozemnom establišmentu. Koji lobira raspad svega što je hrvatsko, domaće.
Evidentno su šiljili po našoj brodogradnji. Sada pucaju na demontažu građevinaca.
Maloprodaju su preuzeli stilskim vježbama. Jasno, uz pomoć domaćih politikanata, redom rasprodane ergele potomaka nekadašnje, propale ideologije o “konačnoj istini”.

[b]PvT[/b]

New Report

Close