Forum

Naslovnica Forum Komentari članaka Hrvatskoj treba i do 30.000 sezonaca, zainteresiranih za posao tek 10 posto
Pretraživanje
Dionička društva
Ukoliko se ne bi donijele operativne mjere koje su u ovom trenutku nužne onda će se svakako trebati otvoriti razgovor oko kvota za zapošljavanje stranaca, smatraju poslodavci.
laki8472 17.5.2016.
Dugotrajni korisnik
100%

registrirao sam se samo da bih mogao rokomentirati moje zakljućke u 20ak god ugostiteljstva i rada u HR sezonama.

Istina ovdje je polovićna u najmanju ruku; ljudi nefali uopće, nego nežele da rade u uvijetima koje ponajprije mali privatnici potražuju od radnika i ovdije se dotižem njih jer tu imam najveće iskustvo.
Veće hotlske jedinice uglavnom poštuju uvjete ali nemogu toliko konkurirat plaćama.
Oni manji imaju i manje kontrole ili su vrlo “bliski” s inspektorima te mogu savijati pravila.
Nijedan slobodan dan 6 mjeseci, rad od min. 10h pa do 16h SVAKI DAN, 6MJESECI je standardna praksa, zajedno s uglavnom užasnim smještajem je rezultiralo “pobunom” iskusnijeg i maldjeg kadra, te odlazak u inozemstvo, ukljućujući i mene.
Zaćinite to još sa vrlo ćestim isplatama na ruke, neprijavljivanje, vikanje i iživljavanje na zaposlenicima i sada jedu što su si i skuhali, naravno ima i iznimaka u poštenju, no slobodan dan definitivno je endemska pojava.
Računica je jednostavna, dali raditi za 200-300kn dan, po cijeli dan, bez slobodnog dana, bez uplate doprinosa i biti daleko od doma
ILI
Raditi 8-9 sati vani, za 500-600kn/dan, sa slobodnim danom, 13. pa i 14. plaća, svi doprinosi plaćeni kao i plača na raćun i biti daleko od doma, s time da ste stekli puno vrijednije iskustvo(što je u poslovnom svijetu vrijednije i od plaće), iskustvo novog jezika, osjećaj da vrijedite i da ste cjenjeni i vrlo brzo dolazie do zakljućka kako vas ništa nekoći da se trajno preselie u inozemstvo.

ZAKLJUČAK
Kada bi se poštovao zakon, i kada bi umjesto da 1 radi za 2 ili 3 radio za 1 osobu kako i treba mali bi “čudotvorno” stvaranje jako puno “novih” radnih mjesta, ne samo u ugostiteljstvu, već i u trgovini i ostalim sektorima te bi svi imali posao.

bjane 23.2.2009.
Dugotrajni korisnik
Veliki krug prijatelja
-

@laki8472
kratko rečeno nehumani uvjeti rada
dugoročno ostavljaju psiho-fizičke poslijedice..

bugs 20.5.2008.
Veliki krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
-

Čim plate radnika koliko zaslužuje i dobije normalne radne uvjete imati će i radnika,, nek se stave samo u njegovu poziciju, jel bi oni radili za drugoga po takvim uvjetima?