Forum

Naslovnica Forum Komentari članaka Hrvatsko gospodarstvo usporava: Prijeti li nam recesija?
Pretraživanje
Dionička društva
Usporedbe radi, u listopadu i studenome analitičari EIZ-a očekivali su stopu rata BDP-a u zadnjem lanjskom tromjesečju od 2,9 posto u odnosu na isto razdoblje 2017.
bug0 12.11.2018.
Korisnik s iskustvom
Slab prosjek ocjena
Veliki krug prijatelja
100%

???
Kako mislite prijeti li nam recesija… pa mi smo vec preko 10 godina u banani i recesiji, kako ti moze prijetiti nesto u cemu si vec 10 godina?

Pa svi su se oporavili, i susjedi na istoku.. BELEX koliko sam prati9 je isto na dobrim pozicijama u odnosu na 2008. Crobi je u banani usprkos INI i novom izracunu koji ga je i podigao nesto malo.. ali realno je i dalje na najmanjim vrijednsotima od 2008…..

viewer 28.1.2012.
Mali krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
100%

Da nam nije to malo turizma i sad u zadnje vrijeme nešto novca iz EU fondova, ne bi imali uopće rasta, kad se oduzmu inflacijski učinci.

laser 1.9.2007.
Veliki krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
100%

Nepismeni novinari.reforma 0 bodova.malo zajahali val rasta eu i balon je gotov.uhljebi se trpaju na veliko.sve odlazi u mp3 otici ce i ova zqjebancija od države.

Tražim hitno posao sa radnim vremenom od 26 sekundi . Može i do sat vremena ali ne duže!!!Netreba plaća samo mirovinsko i socijalno.

tovarish 27.7.2018.
Dobar prosjek ocjena
Korisnik s iskustvom
Veliki krug prijatelja
100%

viewer


Da nam nije to malo turizma i sad u zadnje vrijeme nešto novca iz EU fondova, ne bi imali uopće rasta, kad se oduzmu inflacijski učinci.

na žalost istinito. problem će biti kad se uskoro zatvore eu fondovi za nas, a morat ćemo i dalje uplaćivati u njih. još ako vani krene recesija pa se smanje putovanja gostiju, bit će nam ozbiljna frka

Goran8 30.11.2006.
Dugotrajni korisnik
Veliki krug prijatelja
100%

hrvatsko gospodarstvo je osuđeno na stagnaciju jer :

- imamo korneriranje tj zbijanje u truizam i privatno iznajmljivanje (koje će ove godine biti na velikom testu) zbog oporavka Turskog,Grčkog i Španjolskog turizma
- kontinuirani odljev radno sposobnog stanovništva u EU i šire
- broj zaposlenih stagnira
- populacija RH iznosi cca 4 milijuna
- nemanje neobrazovane i niskoobrazovane radne snage koja je neophodna za industrijalizaciju ili nadogradnju uslužnog sektora
- nemanje industrijske proizvodnje (npr veliki sistemi —-brodogradnja je gotova , rafinerija u Sisku je pred zatvaranjem , a Petrokemija na izdisaju)
- robotizacija u povojima , jedina svijetla točka AD plastika
- slom prehrambeno poljoprivrednog sektora kreće a pravi efekti će biti tek sljedeće godine kada novi vlasnici preuzmu kontrolu i upravljanje nad Agrokorom
- otežan plasman izvoznicima u EU zbog potencijalnog usporavanja

Ali da će se nešto promijeniti u narednih 20-30 godina sumnjam jer jednostavno RH je toliko bogata zemlja pa će političari prodavati sve što treba kako bi održali postojeće stanje što je dulje moguće.

Zato nema nikakve brige za one u javnom sektoru , oni mogu pjevajući a privatni sektor će biti pod pritiskom i bit će mu sve teže -.

Privatnici ;
- ili radiš sam i imaš za plaću
- ili imaš sistem koji horizontalno i vertikalno povezuje nabavu i plasman
- ili se naravno nasloniš na državu, grad,općinu ili županiju ;)

Zadnja izmjena: Goran8 (11.2.2019. 15:19)

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.