Forum

Naslovnica Forum Komentari članaka Hrvatska proglašena najboljom turističkom destinacijom za 2016.
Pretraživanje
Dionička društva
Od europskih prijedloga našli su se i Mallorca, talijanski otok Ischia, svevremenski Pariz, zapanjujući Island te Portugal, koji je gotovo čitavo vrijeme trajanja ankete bio u vodstvu.
MarkoM 13.10.2016.
Korisnik s iskustvom
-

Hrvatska je oduvijek bila odmorište za bogatu aristrokraciju.
Hrvatskoj se nekada davno turizam dogodio. Sam od sebe. Tako je i danas. Turizam nam se događa. Nema nikakve jasne strategije razvoja hrvatskog turizma. Da je tako, navest ću samo dva primjera:
1: Austrija je, rekli bismo, prije svega zimska turistička destinacija. U zimskoj sezoni Austrija zaradi više od Hrvatske ljetne sezone. I s tim bismo se složili. No, Austrijski “nezimski” turizam je jači od njihova zimskog turizma, što kaže da Austrija u nezimskom turističkom periodu godine zaradi više od Hrvatske.
2. Octoberfest - u dva tjedna ima oko 6 molijuna turista! Hrvatska u cijeloj sezoni ima dvostruko više. Turisti u tih dva tjedna potroše nekoliko puta više od naših turista. Računajte…
3. Kreta - Grčki otok ima više turista nego cijela Hrvatska tijekom cijele ljetne sezone
4….
I mi kažemo da smo turistička zemlja i da nam je turizam primaran gspodarski sektor u koji moramo ulagati i dalje ga razvijati. Turizam se nama samo dogodio…
Pametnome dosta

antonio_11 15.11.2016.
Novi korisnik
-

Bravo MarkoM,
Mi uglavnom prodajemo ono što nam je bogom dano,
nikakve mi strategije nemamo,naša strategija se temelji isključivo na tome da pogodujemo stranim ulagačima koji će ubirati plodove i plaćati poreze svojoj zemlji u većini slučajeva.
Tu jedino profitira gospodin iz vrha koji je primio “pinku” za uslugu!
Sreća što imamo čisto i netaknuto more ,lijepu obalu,kulturno naslijeđe i masu NP.
Žalosno je da mi kao takva zemlja sa tolikim prostorom za napredak i prirodnim bogastvima moramo učiti na primjerima Austrije i sl. zemalja koji su dobar dio svojeg turizma doslovno isforsirali..
Primjer..
U Austriji plaćaš snijeg ,a da toga nisi svjestan..
Prošle godine sam bio 7 dana u Flachau ,jedno jutro uzeo sam skije i krenuo pješice prema vrhu sa strane uz stazu ,nakon 10-ak min prilazi mi policajac na skijama i tjera me dolje na žičaru koju naravno moram platit (svi koji skijaju znaju da ski-karte nisu jeftine),znači da oni snijeg i te staze naplaćuju (masno),ali to je već opće prihvaceno ,a mi ,kad ćemo i krenut naplaćivat naše more??
Danas moj susjed Njemac dođe u kuću koju je kupio u blizini mene za neke sitne novce ,kupa se cijelo ljeto pritom mu se cijela loza i prijatelji izredaju u sezoni čak u špici stigne iznajmiti na crno nešto pa još pokrije i režije godišnje ,penzija mu sjeda na račun ,vozi Audi A4 na Njemačke tablice i prodaje pamet nama što bi trebalo napravit.
Postavlja se pitanje što takvi doprinose i troše ,troše samo živce nama!
Jedini profit na takvima ostvaruju Konzum i slični ,jer njihov odlazak u restoran je blagdan !
Ovu godinu smo mi iznajmljivači bili pošteđeni inspekcija,samo zato što je gospoda bila zaokupljena izborima i kampanjama ,ali vjerujem da jedina strategija koja će bit dobro razrađena i planirana je ona za sezonu 2017 ,od stane inspekcije da nadomjeste nedostatke uzrokovane kampanjama i ostalim glupostima ;)