Hrvatska proglašena najboljom turističkom destinacijom za 2016.

Naslovnica Forum Komentari članaka Hrvatska proglašena najboljom turističkom destinacijom za 2016.

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Hrvatska je oduvijek bila odmorište za bogatu aristrokraciju.
Hrvatskoj se nekada davno turizam dogodio. Sam od sebe. Tako je i danas. Turizam nam se događa. Nema nikakve jasne strategije razvoja hrvatskog turizma. Da je tako, navest ću samo dva primjera:
1: Austrija je, rekli bismo, prije svega zimska turistička destinacija. U zimskoj sezoni Austrija zaradi više od Hrvatske ljetne sezone. I s tim bismo se složili. No, Austrijski “nezimski” turizam je jači od njihova zimskog turizma, što kaže da Austrija u nezimskom turističkom periodu godine zaradi više od Hrvatske.
2. Octoberfest – u dva tjedna ima oko 6 molijuna turista! Hrvatska u cijeloj sezoni ima dvostruko više. Turisti u tih dva tjedna potroše nekoliko puta više od naših turista. Računajte…
3. Kreta – Grčki otok ima više turista nego cijela Hrvatska tijekom cijele ljetne sezone
4….
I mi kažemo da smo turistička zemlja i da nam je turizam primaran gspodarski sektor u koji moramo ulagati i dalje ga razvijati. Turizam se nama samo dogodio…
Pametnome dosta

Bravo MarkoM,
Mi uglavnom prodajemo ono što nam je bogom dano,
nikakve mi strategije nemamo,naša strategija se temelji isključivo na tome da pogodujemo stranim ulagačima koji će ubirati plodove i plaćati poreze svojoj zemlji u većini slučajeva.
Tu jedino profitira gospodin iz vrha koji je primio “pinku” za uslugu!
Sreća što imamo čisto i netaknuto more ,lijepu obalu,kulturno naslijeđe i masu NP.
Žalosno je da mi kao takva zemlja sa tolikim prostorom za napredak i prirodnim bogastvima moramo učiti na primjerima Austrije i sl. zemalja koji su dobar dio svojeg turizma doslovno isforsirali..
Primjer..
U Austriji plaćaš snijeg ,a da toga nisi svjestan..
Prošle godine sam bio 7 dana u Flachau ,jedno jutro uzeo sam skije i krenuo pješice prema vrhu sa strane uz stazu ,nakon 10-ak min prilazi mi policajac na skijama i tjera me dolje na žičaru koju naravno moram platit (svi koji skijaju znaju da ski-karte nisu jeftine),znači da oni snijeg i te staze naplaćuju (masno),ali to je već opće prihvaceno ,a mi ,kad ćemo i krenut naplaćivat naše more??
Danas moj susjed Njemac dođe u kuću koju je kupio u blizini mene za neke sitne novce ,kupa se cijelo ljeto pritom mu se cijela loza i prijatelji izredaju u sezoni čak u špici stigne iznajmiti na crno nešto pa još pokrije i režije godišnje ,penzija mu sjeda na račun ,vozi Audi A4 na Njemačke tablice i prodaje pamet nama što bi trebalo napravit.
Postavlja se pitanje što takvi doprinose i troše ,troše samo živce nama!
Jedini profit na takvima ostvaruju Konzum i slični ,jer njihov odlazak u restoran je blagdan !
Ovu godinu smo mi iznajmljivači bili pošteđeni inspekcija,samo zato što je gospoda bila zaokupljena izborima i kampanjama ,ali vjerujem da jedina strategija koja će bit dobro razrađena i planirana je ona za sezonu 2017 ,od stane inspekcije da nadomjeste nedostatke uzrokovane kampanjama i ostalim glupostima 😉

New Report

Close