Hrvatska na 11. mjestu na listi najslabijih ekonomija u svijetu

Naslovnica Forum Komentari članaka Hrvatska na 11. mjestu na listi najslabijih ekonomija u svijetu

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

morati ćemo se mijenjati, ovako više ne može.

morati ćemo se mijenjati, ovako više ne može.

Posve si u pravu.
A vidiš li kako su nasilni ovi lijevo-liberalni-lažljivi-istospolni-tzv.”antifašisti” ovisnici o novcima sa Državnih Jasli.

Ornela Vištica :
Molim kolege da s peticije za smjenu ministra kulture izbrišu moje ime

bez njezina znanja i protiv njezine volje stavili na popis za peticiju za smjenu ministra kulture Zlatana Hasanbegovića, da izbrišu njezino ime.

http://direktno.hr/en/2014/domovina/38219/Molim-kolege-da-s-peticije-za-smjenu-ministra-kulture-izbri%C5%A1u-moje-ime.htm

Tko zna koliko ih je još, bez njihove volje, stavljeno na listu?
Pravila lijevo-liberalna-lažljiva-istospolna-tzv.”antifašistička”!

.

Ne, Jovane. U velikoj ste zabludi jer se ovako – mislim na nerad, nered, bijedu, životarenje, svađe i međunacionalne sukobe – može živjeti u beskraj. Naime, pravilo da produktivnost ima samo navišu ali ne i najnižu granicu dijeluje i na području društvenih odnosa a ne samo na području tehnologije i proizvodnje Kako je to još davno objasnio dr. Mijo Mirković: “Zašto oduvijek tako slabo radimo? Zato jer smo bijedni duhom. A zašto smo bijedni duhom? Zato jer slabo radimo”. Svi južnoslavenski narodi se vrte u ovom naizgled začaranom krugu već stoljećima a tako će i ostati. Može se dogoditi da će se u jednom u budućnosti pojaviti i genearcija koja će pokazati ponos i ambcije pa će “okrenuti ploču”, ali to je malo vjerojatno.

No, to su “visoko intelektualne” teme pa bi bilo bolje da se zainteresiramo za konkretne stvari koje nama u Hrvatskoj određuju život. Tu je najvažnije voditi računa o tome da bijeda nikada nije sama – uvijek ju prati beznačajnost. Bijeda i beznačajnost su dva brata blizanca. A Hrvatska je na indeksu beznačajnosti – izvoz industrijskih proizvoda u Njemačku kao postotak BDP-a – prva u Evrop; slijede ju Srbija i Estonija koje dijele drugo mjesto. Dakle Hrvatska je Njemačkoj, blagi rečeno, beznačajna. Kada biste pogledali s kakvom jedva prikrivenom averzijom njemački poslovni časopisi poput Wirtschaftswochea ili Handelsbladt-a pišu o Hrvatskoj, dobili bi ” fraze”.

A neki naši intelektualci javno govore o “potrebi učvršćenja odnosa s Njemačkom”……

New Report

Close