Forum

Naslovnica Forum Komentari članaka HDZ odabrao vrlo zanimljivo ime za svoj gospodarski forum
Pretraživanje
Dionička društva
HDZ je najavio svoj 'Svehrvatski gospodarski forum' na kojem će biti iznijete osnovne smjernice gospodarskog programa HDZ-a.
Lukica 27.9.2011.
Dugotrajni korisnik
Mali krug prijatelja
60%

Koji komični likovi,kad ih pogledaš dođe ti zlo. Ne znaš koji su gori, ovi sad na vlasti il ova ekipa. Ova stranka je popljačkala i zadužila Hrvatsku za sljedećih 100 godina. Odjednom se pojave kao oni će nešto napraviti. Ovo su profesionalni lopovi i lažljivci…majko mila…

MiniBar 15.10.2007.
Dugotrajni korisnik
Veliki krug prijatelja
83%

@Lukica
Kvaka je (osim u vratima) u tome da ti to nisu profesionalni lopovi već obični “balkanski taati”. Profesionalac zna stvari posložiti tak da mu niko ništ' nebre, kaj u njihovom slučaju nije slučaj.

Dobro jutro rakijo, zbogom moja pameti!

Pero7 4.2.2011.
Dugotrajni korisnik
Veliki krug prijatelja
66%

@ Lukica,

najvči lopovi su uvijek oni koji najglasnije viču:“Držte lopova !”
Nadam se da ti ne pišeš po zadatku iz komiteta ?
Od svih lopina jedino je osuđen Zagorac za dijamante koje nitko nikad nije vidio i Polančec za nekoliko stotina tisuća jer je učinio dobro djelo.
Sve ostalo je za sada na vrbi svirala.
Nikom još nije ništa dokazano.
Jedino su presude donijeli Mediji kao i njihovi pokrovitelji 45.

.

Kirin 9.12.2011.
Veliki krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
66%

Sve je ovo velika šarada na štetu države i naroda! Osobno nisam ni za lopove ni za nesposobne glu.pane! Obje naše navedene kategorije krasi protudržavno djelovanje i tome treba stati na kraj!

Velika većina deklariranih desničara u Hrvatskoj samo su ljevičari koji vjeruju u Boga.

tip top 7.4.2006.
Dugotrajni korisnik
Veliki krug prijatelja
28%

Petak - i 13-ti!!! I majstor Milošević, kojem je hobi ekonomija i “RAST” valjda na temeljima tatinih akrobacija u Pastoru kaok bi doživotno uhljebio sineka i obitelj!!! Ali kako je krenulo i to bu propalo UZ SVU SPOSOBNOST sineka i pajde ŠTERNA!!!(isto sineka ) To tateki djeci poklone firmice a nam akao malima su davali drvene autiće!!!

nikica 1.3.2007.
Veliki krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
44%

Lopina ti se to šališ!!!

Valjda je 46 milijardi inozemnog duga natukao moj ćuko !

Uhljebe na ulicu!!!!!

tramell 11.1.2012.
Korisnik s iskustvom
Veliki krug prijatelja
16%

nikica


Lopina ti se to šališ!!!

Valjda je 46 milijardi inozemnog duga natukao moj ćuko !

Pero7 = Lopina

Pero7 4.2.2011.
Dugotrajni korisnik
Veliki krug prijatelja
80%

@ nikica,

@tremell,

Kao što rekoh:
"Največi lopovi najglasnije viču DRŽTE LOPOVA !

Jedino što je važno je to da će kad-tad lopovi odgovarati.

Kada institucije sistema odluče procesuirati sve one koji su se zaduživali da bi mitili svoje glasaći i stranačke drugove.

Transparetno !
Za svaku kunu postoji trag kud je otišla i tko je potpisao kredit a znao je da neće moći vratiti.

Mnogi će završiti u Remetincu.

LINIĆ NAS ZADUŽIO ZA NOVIH 1.730.000.000,00kn i 1.800.000,00Eura:

http://www.poslovni.hr/hrvatska/linic-nas-zaduzio-za-novih-17-mlrd-kuna-258363 [poslovni.hr]

.

neo 25.2.2010.
Dugotrajni korisnik
16%

nema od HDZ-a kruha niti ga je ikada i bilo, na žalost niti neka realna treća opcija nije na vidiku

Pero7 4.2.2011.
Dugotrajni korisnik
Veliki krug prijatelja
60%

@ neo,
nemoj biti pesimista.

Imamo toliko nezaposlenih a Državu nam vode najgori za koje si ti prije 2 godine agitiro.
Kao i sada i onda sam se zalagao :Izaberimo najbolje ili najmanje loše !
Nemoguće da među 10 miliona Hrvata nema boljih od ovih.
IZBORI 2014. !

.

yeosol 17.5.2013.
Veliki krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
40%

Neki dan kažu da imamo najviše stranaka u Evropi (da ih samo u BiH ima više), tako da ne mislim da je problem u (ne)postojanju odgovarajuće stranke.

SDP-ovi rezultati katastrofalni su (a Milanović ima svojih teških, neoprostivih mana), a broj lopova u i oko HDZ-a toliki je da bi samo hardcore hadezeovci trebali glasati za njih. Kao što kaže neo, realna treća opcija nije na vidiku.

Iz mog kuta: HDZ je počeo gubiti pristojnije i poštenije ljude od samog početka devedesetih i već u drugoj polovici devedesetih (a naročito kad je postalo da se Tuđman, kao jedini tko ih je još mogao donekle privući, približava kraju svog životnog puta) stranka je postala prilično siromašna iole kvalitetnijim kadrom. Uglavnom su se u vrhu nataložili oni debelog obraza, mediokriteti, oni koji su podložni svakom autoritetu (to se najbolje vidjelo u sluganskom odnosu prema svakom čelniku stranke, a što je i omogućilo besramno pljačkanje jer pored bezmudih klimoglavaca može se napraviti bilo što).

Sve dok je SDP bio u oporbi, neki ljudi mislili su da se od Hrvatske može nešto napraviti, tako da je u i oko nekoliko oporbenih stranaka (SDP, HSLS, HNS) bilo nešto kvalitetnog kadra. Naravno, kad se dobili priliku doći u poziciju u onako zamišljenom sustavu, vrlo brzo pokazalo se da su daleko previse skloni pragmatic, a da se daleko premalo inzistira na drugačijem uređenju sustava. To je odmah počelo tjerati pristojnije i poštenije ljude i od tih stranaka, tako da je u sljedećih nekoliko godina i u njima uglavnom ostao uglavnom ambiciozni poslušnički kadar sklon probijanju “dvorskim” spletkama, debelog obraza i bez previse principa. Sjećam se da sam prije 6-7 godina išao razmišljati o ljudima u SDP-u koji su mi se činili dosta ok i da nisam mogao nabrojati više od par njih (na primjer, Josipović, Mimica). Već tad bio sam siguran da se mi iz ovih govana ne možemo izvući niti lako niti brzo.

Proces u kojem su političari u očima naroda postali najveće šupčine jako je dugotrajan i vrlo malo političara napravilo je dovoljno, a da taj proces barem dalje ne potiču. S obzirom na sulud odnos građana prema politici (ne bira se racionalno, ne cijene se nekakve normalne i uobičajene vrednote, već se u nemalom broju slučajeva bira iracionalno, na temelju podvaljenih ideološko-svjetonazorskih tema, pri čemu se svoja govna opravdava do zadnje sekunde) i na katastrofalno stanje u medijima (premalo je kvalitetnih urednika koji moraju biti brana glupostima, zlonamjernostima, neprofesionalnom odnosu i politikantstvu u medijima, a svoj posao ne rade dobro, već često i sami u tome sudjeluju) zašto bi ijedan pristojni i pošteni profesionalac pristao ući u politiku i pokušati pomoći svojoj državi? Zašto bi se itko išao žrtvovati znajući da će ga svaka nepismena šuša na forumima i portalima pljuvati i optuživati, da će gotovo svaki medij objavljivati neprovjerene informacije o njegovom privatnom životu i onome što posjeduje? Zašto bi itko svjesno dozvolio da se mora crveniti zbog naručenih i izmišljenih optužbi ideološko-svjetonazorsko-političkih protivnika? Koliko bi jak morao biti poriv za pomoći svojoj državi, a da se riskira obraz i mir svoje obitelji?

U ovakvoj zemlji, s ovakvim biračima, i s ovakvim medijima, do daljnjega ne očekujem da se pojavi neka nova snaga koja bi inzistirala na stvarnim vrijednostima i koja bi preokrenula način na koji politiku i upravljanje državom shvaćaju ne samo oni koji u politiku ulaze, već i svi građani. Zasad to nismo zaslužili, a s obzirom na to kako se stvari razvijaju, duboko sumnjam da će se to dogoditi u iole skorijem vremenu.

Što ću napraviti kao birač? Odlučio sam prestati glasati za manje zlo. Više nikad neću odabrati HSLS ili SDP zato što nisu toliko loši kao HDZ jer smatram da time samo pridonosim ovom beskonačnom mrcvarenju. Ako sve treba otići kvragu, onda neka ode čim prije. Želim da barem neke stranke počnu primjenjivati najstrože standarde, a dotad neću glasati ni za kog.

loki07 17.10.2007.
Veliki krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
33%

yeosol


……S obzirom na sulud odnos građana prema politici (ne bira se racionalno, ne cijene se nekakve normalne i uobičajene vrednote, već se u nemalom broju slučajeva bira iracionalno, na temelju podvaljenih ideološko-svjetonazorskih tema, pri čemu se svoja govna opravdava do zadnje sekunde) i na katastrofalno stanje u medijima (premalo je kvalitetnih urednika koji moraju biti brana glupostima, zlonamjernostima, neprofesionalnom odnosu i politikantstvu u medijima, a svoj posao ne rade dobro, već često i sami u tome sudjeluju) zašto bi ijedan pristojni i pošteni profesionalac pristao ući u politiku i pokušati pomoći svojoj državi? Zašto bi se itko išao žrtvovati znajući da će ga svaka nepismena šuša na forumima i portalima pljuvati i optuživati, da će gotovo svaki medij objavljivati neprovjerene informacije o njegovom privatnom životu i onome što posjeduje? Zašto bi itko svjesno dozvolio da se mora crveniti zbog naručenih i izmišljenih optužbi ideološko-svjetonazorsko-političkih protivnika? Koliko bi jak morao biti poriv za pomoći svojoj državi, a da se riskira obraz i mir svoje obitelji?

Upravo tako. I to samo dokazuje da narod ima vlast i političare kakvu zaslužuje. Optuživati političare za stanje u državi je kao kad manager optužuje radnike za propast firme. Netko će sad reći da izvržem stvari (kao. narod ne može bit manager već jadni radnik, a vlada nije radnik već manager) to je krivo. Izbori u RH su slobodni i svatko može birati koga kod želi. Prema tome birač je na vrhu piramide, vlasti u RH su se i mijenjale i nitko nema ispriku za loš odabir.
Priče o medijima i ispiranju mozga ne priznajem. Svaki birač ima svoj mozak i može ga slobodno upaliti i početi koristiti, a ako to ne radi sam si je kriv.

I shodno tome dobiva vlast kakvu zaslužuje.

yeosol


… a dotad neću glasati ni za kog.

A tu se ne slažem s tobom !
To je kukavički stav. I odbijanje odgovornosti.
I u konačnici to je lažni protest. Izborni sustav je vrlo jasan i nije se mijenjao već više izbora i nema isprike za neshvaćanje.
A činjenica je da je izborni sustav takav da i oni koji ne glasaju (ili prekriže listić) zapravo glasaju - glasaju za onoga tko je dobio najviše glasova.

I prema tome i onaj birač koji ne izlazi na glasanje je jednako kriv kao i onaj koji je izašao na izbore i glasao za nesposobnog političara.

Nema isprike za pasivnost i nedjelovanje !

Loki

yeosol 17.5.2013.
Veliki krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
33%

loki07

To je kukavički stav. I odbijanje odgovornosti.
I u konačnici to je lažni protest. Izborni sustav je vrlo jasan i nije se mijenjao već više izbora i nema isprike za neshvaćanje.
A činjenica je da je izborni sustav takav da i oni koji ne glasaju (ili prekriže listić) zapravo glasaju - glasaju za onoga tko je dobio najviše glasova.

Nemam za koga glasati. Eventualno bi u obzir dolazila lista Ivana Grubišića, ali smeta me što sam svjestan da jedna takva stranka (točnije, skup ljudi koji se okupio oko jednog čovjeka) vrlo teško može išta promijeniti. Sve i da, nekim čudom, dobiju veći broj glasova i da dođu u priliku sudjelovati u vlasti, svjestan sam da bi im se praktično odmah počeli prikrpavati ljudi vrlo slično onima koji su se prikrpali najprije HDZ-u, a potom i SDP-u i ostalim strankama, tako da bi krajnji rezultat bio vrlo sličan ovom današnjem.

Bez dramatične promjene u glavama birača, bojim se da se više ništa značajnije ne može napraviti.

Ne protestiram lažno: već jako puno puta (glasao sam na svim izborima osim prvih kad sam bio maloljetan) začepio sam nos i glasao za manje zlo. S obzirom na katastrofalno stanje svijesti u prosječnog esdepeovca (koji će, na primjer, bez da trepne, naručiti automobil od 400 000 i više kuna), odlučio sam da je bolje da kratkoročno pobijedi i veće zlo, nego da svojim glasovima podupirem one koji se odbijaju promijeniti onoliko koliko je nužno da bi ova nesretna zemlja imala ikakve šanse postati uređenijom, uljuđenijom i pravednijom.

Pero7 4.2.2011.
Dugotrajni korisnik
Veliki krug prijatelja
33%

HDZ ODABRAO VRLO ZANIMLJIVO IME ZA SVOJ GOSPODARSKI FORUM

HDZ je najavio svoj ‘Svehrvatski gospodarski forum’ na kojem će biti iznijete osnovne smjernice gospodarskog programa HDZ-a.

Baš me zanima kakav će im biti gospodarski forum i kakav im je program.
Nadam se da će ponuditi izlaz iz ove krize.
A što se tiče navodnog lopovluka nikom još nije ništa dokazano.

A svi su nevini dok im se pravomočnom presudom ne dokaže suprotno.

Najvči lopovi su uvijek oni koji najglasnije viču:
“Držte lopova !”

Nadam se da vi ne pišete po zadatku iz komiteta ?
Od svih lopina jedino je osuđen Zagorac za dijamante koje nitko nikad nije vidio i Polančec za nekoliko stotina tisuća jer je učinio dobro djelo.
Sve ostalo je za sada na vrbi svirala.
Nikom još nije ništa dokazano.

Jedino su presude donijeli Mediji kao i njihovi pokrovitelji 45.

.

loki07 17.10.2007.
Veliki krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
-

yeosol


Nemam za koga glasati. Eventualno bi u obzir dolazila lista Ivana Grubišića, ali smeta me što sam svjestan da jedna takva stranka (točnije, skup ljudi koji se okupio oko jednog čovjeka) vrlo teško može išta promijeniti. Sve i da, nekim čudom, dobiju veći broj glasova i da dođu u priliku sudjelovati u vlasti, svjestan sam da bi im se praktično odmah počeli prikrpavati ljudi vrlo slično onima koji su se prikrpali najprije HDZ-u, a potom i SDP-u i ostalim strankama, tako da bi krajnji rezultat bio vrlo sličan ovom današnjem.

Bez dramatične promjene u glavama birača, bojim se da se više ništa značajnije ne može napraviti.

Ne protestiram lažno: već jako puno puta (glasao sam na svim izborima osim prvih kad sam bio maloljetan) začepio sam nos i glasao za manje zlo. S obzirom na katastrofalno stanje svijesti u prosječnog esdepeovca (koji će, na primjer, bez da trepne, naručiti automobil od 400 000 i više kuna), odlučio sam da je bolje da kratkoročno pobijedi i veće zlo, nego da svojim glasovima podupirem one koji se odbijaju promijeniti onoliko koliko je nužno da bi ova nesretna zemlja imala ikakve šanse postati uređenijom, uljuđenijom i pravednijom.

Kao što sam ti rekao - Glasaš i kad ne glasaš tj. kad ne izađeš na izbore ili prekrižiš listić.

A “veće zlo” vrlo rijetko pobjedžuje samo kratkoročno. Suprotno uobičajenom mišljenju (u maniri Petrice Kerepuha - nigdar ni bilo da ni nekak bilo…) moguća su dugotrajna stanja stagnacije, pada i krize. Dugotrajna čitaj višegeneracijska. Npr. pogledaj povijesti Argentine, Venezuele, većeg broja afričkih država.

Pa ti samo nastavi sjediti doma i misliti da će se nešto promijeniti samo od sebe.

Loki