Građevinari bez radnika, tvrtke odbijaju poslove

Naslovnica Forum Komentari članaka Građevinari bez radnika, tvrtke odbijaju poslove

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Neodgovorno vođenje trgovačkih društava i potplaćeni radnici prva su dva i jedina uzroka nastalom stanju. Sad bismo to rješili ”napucanom” uvoznom kvotom stranih radnika. Izvolite platiti ”fizikalca” ako treba i 1000EUR neto, ako vi zarađujete milijune. Kolač koji zaradite dijelite, u protivnom će Vam biti muka ako pojedete sve sami…

Cijena gradnje po kvadratu nije toliko niza u Hrvatskoj naspram Njemacke ili A. koliko su nize place radnika. Razlika ide dijelom za financiranje drzavnih (ne)radnika, a dijelom vlasnicima. Zakon trzista ce donekle pomoci, efikasna pravedna drzava bi napravila potrebnu razliku.

Treba maksimalno liberalizirati uvoz potrebne radne snage.

Kupujmo hrvatsko!


Cijena gradnje po kvadratu nije toliko niza u Hrvatskoj naspram Njemacke ili A. koliko su nize place radnika. Razlika ide dijelom za financiranje drzavnih (ne)radnika, a dijelom vlasnicima. Zakon trzista ce donekle pomoci, efikasna pravedna drzava bi napravila potrebnu razliku.

Place su jako male, da. U Njemackoj i do 5x vise, a posla ne da ima, nego IMA. Grade se stanovi, kuce, fabrike, sve sto u normalnoj zivoj ekonomiji u boomu mozes ocekivati. A na kraju, i mi doseljenici trebamo aute, stanove itd. Znam i inzinjere gradevine koji su isto otisli.

Sanse za zadrzati radnika ovdje, s ovako uzanso losim uvjetima, su slabe. Ovo je drzava koja je postala laku noc. Svi bi da rintas 24-0, oprekovremeno, neplaceno, a drzavni paraziti gustaju i s OS pocinju s 1k eur.

Sto bi ja ovdje vise radio, da mi otmu jos vise za jos veci broj drzavnih parazita?

evo iz prve ruke, ja se bavim niskogradnjom, nije problem platiti radnika, samo kada bi se plaćalo na vrijeme a kod nas upravo država najviše kasni sa plaćanjem a tereti te kao da si naplatio…riba uvjek smrdi od glave

Dirty Sanchez is a term for a sex act when a man, after the anal sex, takes his penis and rubs it on the girls upper lip leaving a moustache.


Treba maksimalno liberalizirati uvoz potrebne radne snage.

***ti bi maksimalno liberalizirao uvoz potrebne radne snage? ovo ko da slušam papagaja od onog socijalističkog i.diota hrelje… strani radnici su svi redom teške b.udale pa će hrliti raditi u zemlju EU-a sa uvjerljivo najmanjim plaćama koje je još i pitanje dal će opće dobiti i što će ih sve prevariti naši vodeći veleumovi ortačkog socijalizma/kapitalizma… već vidim na tisuće afganistanaca je ispljunulo joint, napustilo polja žiže i pohrlilo u Hrvatsku, usput se cerekajući Njemačkoj i govoreći, tko te hebe Njemačka i tvojih 3000€ plaće, idemo mi u Hrvatsku raditi za 300€ … uvoz stranih radnika kod nas je takav oksimoron da Tarantino treba film snimiti o tome… uvoz stranih radnika je samo izgovor za uvoz srba i ništa drugo

Alkoholom protiv droge, kriptovaluta, dionica i kladionica!

Romel, 13.11.2017. u 22:03
potreban je i uvoz radnika

Samo da uvoz radnika ne postane uvoz neradnika.

Država već 25 godina nije u stanju pokazati realno stanje na Zavodu za zapošljavanje, a mi bi htjeli imati uspješnu ekonomiju?

U školama se na informatici uči kako otići na web stranicu? Kako pisati u WORD-u, i cijelu hrpu gluposti u vrijeme kada telefonu možete glasovno narediti da posjeti stranicu, ili mu diktirati tekst. a mi fantaziramo o zemlji znanja, IT-a?

Država je prespavala vrijeme kada je trebala prepoznati promjene, država još uvijek spava iako su se neki pojedinci više ili manje uspješno aktivirali kako bi barem djeci probudili interes za stvaranjem i programiranjem. Kako bi djeci pokazali da taj mobilni aparat ne služi samo za igru i gledanje YouTube kanala, već da se uz igru djete može naučiti napraviti vlastite aplikacije i da je to zapravo zabavno.

Problem je što država i dalje spava, i djeca, kada malo porastu i prerastu ovaj prvi korak jednostavno imaju suženi izbor daljnjeg učenja a država ko država će ih usmjeravati u trgovinu, ugostiteljstvo, turizam.
Ništa ne fali gore navedenim zanimanjima, ali nažalost ona su sezonskog karaktera i s vremenom će ti ljudi polako krenuti izvan naših granica, a u tim djelatnostima ćemo stalno morati obučavati nove ljude i jako će se teško postići kvalitetna ponuda. Obučimo profesionalce, i oni naravno odu van.

Ali država i dalje spava, plaća razne Petrokemije koje rade da bi “sisale” novac iz proračuna, a budućnost se polako gasi.
Sve češće čujem roditelje (imam dvoje male djece) kako svojoj djeci govore “uči jezike, da se vani možeš lakše snaći”.

Postali smo država gdje prosječan građanin za svoju djecu vidi budućnost u stranoj državi, više nitko ne vjeruje ni u zapošljavanje u državnoj upravi (nekad sigurnog posla).

I još jedna zamjerka.
Početkom ove školske godine, prvi dan škole, organizirano se ide na misu, nakon toga dobiju raspored za dva dana (koji se promijeni drugi dan) i idu kući.

Drugi dan, prva dva sata vjeronauk, dobiju novi raspored i idu kući.

Treći dan, vjeroučiteljica ih pelja na nekakvu molitvu..I za vikend “preporučuje” nekakvo molitveno druženje.

Jel mi proizvodimo svećenike i časne sestre u ovoj državi?

Romel, 14.11.2017. u 09:07
“Pa iz poreznih prihoda, ljudi! Zato postoji država. Iz poreznih prihoda, za to služi država. Ovo je socijalna država, nije liberalna država”/quote]


Treba maksimalno liberalizirati uvoz potrebne radne snage.

Pa uvozimo ih zadnjih 25 godina. Od radnika su postali menađeri i gradonačelnici pa vidiš kud je to dovelo.

Nije bolest sve što boli

GRAĐEVINI UVESTI NIŽU STOPU O P D V -a kako bi se uvelo reda i rada …

Jako sam ljuta na građevince. Prvo, kad trebaš nešto- NAJLJEPŠE napišu jebenu PONUDU.
Da vidiš, sve prekrasno napisano, izračunato, preračunato….i zaključak avansa i sl. .
Stoje mudro pred tobom , kao da su spremni iz svih stopa, krenuti i riješiti tvoj problem.
Proslijediš uplatu. Zahvale se….i dalje počne priča…… slijedeći tjedan……da dovrši još jedan manji
posao…..sad mu vrijeme ne dozvoljava….i počne…
Čim počne, odmah se hvataju za obračun izvedenih poslova, traže dodatne začrtke, kompliciraju
s materijalima , svaku promjenu-od strane investitora hvataju ko svoju prednost….te u izmjeni cijene,
i dodavanju rokova..
Ti počneš sliniti…nema računa za avans….sad će! Nazvat će knjigovodstveni servis da mu napravi,..
baš mu sad nije povoljno razdoblje za PDV..ne? Na kraju će poslati račun za sve..? …..sa zakašnjenjem
od 3-4 poziva telefonska …tj 2-3 mjeseca..!
Građevinari nikad nemaju novaca. Stalno ga trebaju za plaće i PDV. U kompenzacijama ponešto zarade, ako su uložili dio svog novca….oženjeni su bankama koje ih prate …žele samo najbolje
poslove /milijunske /, drugo im se ne isplati…..

ZAKLJUČAK : vratiti plaćanja PO GRAĐEVINSKIM SITUACIJAMA – i svaka građevinska situacija
je R1 -RAČUN s obavezom plaćanja PDV-a 15 dana .
CILJ: zaštita investitora.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

***miami, pa građevinari već par godina opće ne plaćaju PDV

Alkoholom protiv droge, kriptovaluta, dionica i kladionica!

New Report

Close