Gradimo skuplju i kvalitetniju optičku mrežu od HT-a

Naslovnica Forum Komentari članaka Gradimo skuplju i kvalitetniju optičku mrežu od HT-a

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Amis? Defo najgori operater od sviju, sa najgorom tehničkom podrškom. Nije niti čudo da oni “grade” nešto kad svima naplaćuju zrak. Isporučuju brzine ispod svake mjere i granice, lažu na tehničkoj podršci, neznanje i bahatost su im JEDINO na visini. Eh da – kad hoćete raskinuti s njima ugovor radi NJIHOVOG oičitog kršenja vlastitog ugovora – onda su med i mlijeko dok im ne vratite terminalnu opremu koja vrijedi sve zajedno 20 dolara – a onda vas tuže za 800 dolara “izgubljenog profita”…Nikada više u životu ne želi m čut zanjih, a kamoli čitati ovako prozirnu reklamu, u kojoj bi se “oni” još i dokopali TK mreže koja je u VLASNIŠTVU svih pretplatnika bivšeg nacionalnog teleoperatera – a to NIJE T-com. Nego svi Vi koji ste platili priključak. Eh da, za kraju, jedno pitanje uvaženim pametnjakovićima iz “nezavisnog teleoperatera” zvanog Amis – recite Vi svima nama koja će biti max nazivna brzina te vaše “nove” mreže kad i dalje iznajmljujete pipeline i SVE ostalo od T-com-a?


Amis? Defo najgori operater od sviju, sa najgorom tehničkom podrškom. Nije niti čudo da oni "grade" nešto kad svima naplaćuju zrak. Isporučuju brzine ispod svake mjere i granice, lažu na tehničkoj podršci, neznanje i bahatost su im JEDINO na visini. Eh da – kad hoćete raskinuti s njima ugovor radi NJIHOVOG oičitog kršenja vlastitog ugovora – onda su med i mlijeko dok im ne vratite terminalnu opremu koja vrijedi sve zajedno 20 dolara – a onda vas tuže za 800 dolara "izgubljenog profita"…Nikada više u životu ne želi m čut zanjih, a kamoli čitati ovako prozirnu reklamu, u kojoj bi se "oni" još i dokopali TK mreže koja je u VLASNIŠTVU svih pretplatnika bivšeg nacionalnog teleoperatera – a to NIJE T-com. Nego svi Vi koji ste platili priključak. Eh da, za kraju, jedno pitanje uvaženim pametnjakovićima iz "nezavisnog teleoperatera" zvanog Amis – recite Vi svima nama koja će biti max nazivna brzina te vaše "nove" mreže kad i dalje iznajmljujete pipeline i SVE ostalo od T-com-a?

nije baš istina.
AMIS- korisnička im je na nivou o kakvom ht nikada neće sanjati
2. brzine neta su sada cca 14-16 mbit ovisi koje je razdoblje dana
3. nakon godine i pol niti jednom mi nije pukla veza ili išta slično
4. jedni su od najeftinijih
5. jedini nedostatak je u tome što su to slovenci

lp

pobrisali su crnog ivu, crnog ivu1, pobrisali su mnoge nickove, pobrisali su pobjedu, ALI NE MOGU POBRISATI MENE..a zašto? jer sam u pravu bio i tada i sada... živjela demokracija i PD

LTE gazi sve kroz 2 godine . I investicija im se neće nikada isplatiti .

T-Com , ostaje jedini na tržištu, postojeće ” konkurente ” poješće mrak kamata i propalih investicija .

jedini način da se kvalitetno konkurira T-Comu je LTE ili možda neka 5. generacija, i čisti start u njoj. Svaki pokušaj kopiranja postojećih tehnologija i traženje zarade u tome osuđen je na neuspjeh. Kome treba FTTH ? I T-com je to shvatio.

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

@Crumarix,

Veća glupost koju sam čuo u zadnje vrijeme. LTE ne može zamijeniti FTTH kao što ni npr. telefon ne može zamijeniti npr. autoput. Svaki ima svoju namjenu, ali nisu zamjenjivi.

Bandwidth LTE-a se možda čini velik u reklamama, ali to je sve dijeljeni bandwidth čiji je kapacitet jasno ograničen Shannonovim limitom.
LTE je zapravo samo obični stari 3G koji je proširen na nove frekvencijske spektre od digitalne dividende – zato se i zove Evolution, a ne Revolution. I dalje npr. jedva podržava 200 istovremenih korisnika po standardnom 5Mhz pojasu. S tim da se u LTE i voice poziv računa u aktivnog korisnika jer je telefon prebačen na IP, a nije više na GSM-u kao kod UMTS-a.

Da, LTE podržava femto i picocellove, ali ti vidi koja je razlika između FTTH i femtocella na svakoj zgradi ili picocella u svakom stanu.

Pa ti vidi kad ćeš dobit 100/100 interneta, HD videoteku u BluRay kvaliteti, PayPerView, Timeshift i ostale unicast usluge preko LTE-a. U jednom optičkom kablu ima danas više bandwidtha nego na cijelom wireless spektru u ne znam kojoj budućnosti.


@CptNemo
,
Od kud tebi notorna glupost da se itko više ‘iznajmljuje pipeline i SVE ostalo od T-coma’. Gotovo niti jedan alternativni operator (Iskon isključen) ne uzima od HT-a ni internet linkove ni ništa drugo osim zadnjeg kilometra putem bakrene izdvojene lokalne petlje.
A Amis ovdje gradi i svoj vlastiti zadnji kilometar i to optičkim kabelom.

A izazivam te da pokušaš kod T-coma, T-mobilea ili Vipneta i BNeta raskinut ugovornu obvezu.

Loki

Kod t-coma sam valjda jedini čovjek koji je imao 6 mjeseci badave svih usluga. Kod B-neta sam raskinuo ugovor u trenu, i pokrio me Vipnet odmah. O telekomunikacijama kanalima, laserskim towerima i laserskim pojačalima znam sigurno više od tebe jer ono o čemu ti pričaš teoretski, ja sam spajao osobno. Nadalje, ja sam radio za američku Digital City Mediu i nemoj meni ovdje počet kokodakat o bakrenim paricama na izdvojenoj petlji, jer T-lopovcom u kojem ti radiš i dalje laže ljude o tome da je MOGUĆE provući kroz nju 16-20 Mbit-a. Što je vani inače osnova za tužbu za lažno reklamiranje u trenu. Pošto nijedna bakrena parica NE MOŽE progurati VIšE OD 11.833 Bita. Ma koju kompresiju koristio. Idemo dalje, NE POSTOJI nijedan optiči kabel koji bi direktno povezivao RH infratukturu sa internetom, ma koliko god da bi ti to želio. Jednako tako Amis nije slovenski nego francuski. Dalje, Vaš Max-Tv nema šanse progurati HD signal na 8 Mbita, koje prodajete ljudima redovno – ja bi vas tužio u trenu. Hoćeš još? Da T-lopovcom ne sprječava SVAKI nezavisni pokušaj povlačenja optike do Slovenije, imali bi svi korinisci u RH 100 Mbit mrežu. Za 110 kuna , kao u rumunjskoj, Bugarskoj i Albaniji. Upravo Vi takvi ste glavniukamen smetnje i spoticanja u razvoju širokopojasne mreže u RH. A , ako nisi znao , također odavno postoji projekt Gigabitnog Wifi interneta – koji je t-com pokopao. Slobodno se obrati i dalje…

I majstore iz t-lopovcoma da te naučim nečemu što tvoj šef Mudrinić spriječava rukama i nogama. Ovako, u nepreglednim prostranstvima Alaske i Canade NE POSTOJI optički kablovi niti bakrene parice, a oni imaju uredno 30/5 MBitnu mrežu za 10 dolara mjesečno. Kako? baš da vidim kako se kužiš u tehnologiju, jer ovo nemožeš prepisati iz udžebika ta telekomunikacije za prvi razred srednje škole, a niti googlati. Vidim da si dobio otkaz u amisu a, pa si prešao u t-lopovcom. Nikako da se riješimo ovako nesposobnih a podobnih uvlakača koji o poslu pojma nemaju..

New Report

Close