Građani nisu dobili dovoljno informacija o projektima u energetici

Naslovnica Forum Komentari članaka Građani nisu dobili dovoljno informacija o projektima u energetici

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Treba tražiti druge načine povećanja uspješnosti i odgovornosti od informiranja “javnosti”. To je ionako, po mojoj ocjeni, na ovom jugu Europe, vrlo manupulativna i naivna masa.

Posve isti problem se pojavio prije 30-ak godina, kad se javnost zainteresirala za razne probleme okoliša, pa se pojavio i veliki optor tadašnjim planovima gradnje nuklernih elektrana (Prevlaka, Vir, Dalj), ali i hidroelektrane Đurđevac.

Isti problem su se pojavili ponovo 1990-ih (pratio sam opet sukobe u Podravini, oko projekta HE, koji je bio modificiran kao “hidroelektana Novo Virje”, nakon što su Mađari odustali od suradnje). Isti mentalitet HEP-ovaca. Velike kompanije do danas to nisu prevladale. Također oko skladišta nuklearnog otpda idr..

Zanimljivo je da je HEP bio naručio i platio priručnik “Kako živjeti s tehničkim rizikom”, izdanje Agencija za posebni optad, Zagreb, 1997.. Tu su im sociolozi Ognje Čaldareviš, Ivan Rogić idr. jasno napisali, prema svjetskim iskustvima, kako treba postupati u odnosima s lokalnom i šrom zajednicom kad se odlučuje o lokacijama neopularnih projekata. Međutim, nitko to, očiot, nije pročitao.

Da dodam prethodnome, ne radi se samo o odnosu prema neukom lokalnom stanovništvu i zagriženim 2zelenima”, nego i prema ekspertima raznih struka. U spomenuotom slučaju HE “Novo Virje”, HEP i energetska struka sukobili su se i s kompletnom šumarskom strukom i ekolozima u Hrvatskoj, Mađarskoj i Austriji.

ako nema informacija o vađenju nafte na jadranu onda evo moj mali doprinos kako to može izgledati. kadrovi su stvarno upečatljivi.
Vaš link …[/url]

who dares, wins

Evo kako izgleda kada tanker s naftom doživi havariju.

Treba zabraniti ulaz tankera u Jadran, kao i na naše rijeke.
Raspisati referendum o tome.

Vaš link …[/url]

Kako koji građani. Nas ovdje u Međimurju, zasipavaju pozivima na
prezentacije za fondove, šalju letke , dostavljaju obavijesti itd,itd,,,

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

New Report

Close