“Godišnje ulažemo više od tri milijarde eura i najveći smo investitor u Hrvatskoj”

Naslovnica Forum Komentari članaka “Godišnje ulažemo više od tri milijarde eura i najveći smo investitor u Hrvatskoj”

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Politički podobnici se hvale sa kokoškom koja nese zlatna jaja…

Kupujmo hrvatsko!

Naših 26 hidroelektrana podmiruju oko jedne trećine godišnje potrošnje električne energije u Hrvatskoj. Kao obnovljivi izvori energije one tako značajno doprinose očuvanju okoliša i smanjenju emisije CO2. Treba opet podsjetiti, Hrvatska se s udjelom obnovljivih izvora u ukupnoj potrošnji energije od 28 posto nalazi na osmom mjestu među državama EU. ”

Ajde se dogovori sam sa sobom ima li Hrvatska udio obnovljivih izvora u potrošnji od 28% ili 33%. Ili možda 28+33%. Ako je udio hidroelektrana 28% (kažeš oko trećine iako je to bliže četvrtini) gdje je onda udio vjetroelektrana? Spadaju li uopće hidroelektrane u obnovljive izvore ?

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

Spadaju li uopće hidroelektrane u obnovljive izvore ?

***svugdje spadaju osim kod nas jer ih je neka naša prošla vlada “zaboravila” prijaviti u stupac obnovljivi izvori energije(duga priča, ukratko da ih lakše prodaju). Norvežani uredno imaju hidroelektrane pod obnovljive izvore energije i njima se hvale

Alkoholom protiv droge, kriptovaluta, dionica i kladionica!

A koliko novih objekata ste napravili nakon osamostaljenja, odnosno zadnjih 27 godina? Raubate otplaćene investicije iz socijalizma i hvalite se time, da ih remontirate i optimirate. HEP treba razdvojiti u prijenosni dio i proizvodni. Kod prijenosnog dijela država treba prodati 50% vrijednosti i tim novcem modernizirati mrežu i stabilizirati cijeli sustav. Kako će investitor doći u dalmatinsku Zagoru, ako mu je napon 180 V? A čim malo jače zagrmi, nestane struje. O otocima i ostali manje urbaniziranim mjestima da i ne govorim. Zato, manje uhljeba po uredima, koji ti traže 10 000 kuna ako želiš ugraditi dodatno brojilo, za zajedničko stubište. Monopolisti mogu raditi što hoće i oderđivati tarife koje žele.

Isto kao i INA, komunistički direktori ne razumiju da se iz prihoda većim dijelom trebaju financirati novi kapaciteti, kao i investicijsko održavanje starih. Umjesto toga, oni dijele novce na sve strane, menadžerske plaće za svakakve geliptere, ogroman broj prekobrojnih radnika svuda. I to će tako ići dok se kapaciteti ne izraubaju do kraja.

U socijalističkom mentalitetu ne postoji pojam dugoročne ekonomske održavosti, kod njih je samo “jami što je pri ruci, za sutra ćemo lako, tu je Partija da se brine”. A HDZSDP partija svakim je danom sve slabija.

New Report

Close