Forum

Naslovnica Forum Komentari članaka Generaliju zabranili prodaju autoosiguranja
Pretraživanje
Dionička društva
'Konkurencija želi zaustaviti svog konkurenta i ograničiti slobodno tržišno natjecanje'...
ms4 15.2.2012.
Dugotrajni korisnik
Mali krug prijatelja
100%

Svašta… “nije bio voljan pojasniti konkretne razloge”…pa prije bi njemu trebalo zabranit prodaju osiguranja jer javna je tajna da posto imaju stanice za tehnički ako imaš kramp i kod njih si imaš poguranac…a kramp je svaki drugi auto.

VasIsusK 31.5.2012.
Dugotrajni korisnik
Mali krug prijatelja
100%

Nije nikakva tajna da na trzistu autoosiguranja postoji organizirani kartel putem kojeg se odgovaraju cijene. Konkurencija ne postoji i nemojte se zavaravati. Regulator je potplacen i u debelom sukobu interesa ali svi se prave da je sve normalno i sve u redu. Smrdez i mocvara.

galico 29.9.2010.
Mali krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
100%

O čemu ja pričam…akteri tržišta sami sebe reguliraju :-)

jod 15.9.2010.
Dugotrajni korisnik
Mali krug prijatelja
100%

Ovim tempom bi privukli barem 50 tisuća novih kupaca. Sve je jasno, onaj koji kroji kartel ujedno je regulator. Država s tim nema ništa? Agencija za nadzor tržišnog natjecanja? Vjerojatno su zauzeti kupovinom novih automobila, preuređenjem poslovnih prostora, službeno su na Baliju na nekom seminaru…

exelleroo 21.2.2011.
Dugotrajni korisnik
Veliki krug prijatelja
100%

Ako uzmeš Agramu 20 posto manje osiguranika, a i da police koštaju toliko manje nije ni čudno koja je odluka HUO-a. Skupa bi im to bila za….ncija. A s druge strane je taj isti Agram inicirao pisanje novih famoznih “tablica” kojim se uvodi terminologija bagatelnih šteta kojim trzajna povreda vratne kralježnice prilikom udesa vrijedi 0 kuna.

A termin cjenika sukladno “solventnosti” društva mi je vrh vrhova. Poznato je da je tehnički rezultat u AO-u 1:1 još i dobar skor. Ali ako razvučeš štetu ili je malo platiš to je “easy money”
Nema kod nas milom, samo silom.

“alea iacta est”

78MIROSLAV 29.10.2012.
Korisnik s iskustvom
Mali krug prijatelja
100%

JOD tvrdi da dsržava nema s time ništa, Itekako ima. Tko je ugovorio liberalizacije, pa i tržišđta osiguranja ? Opet jedna sramota za Hrvatsku !

Sasha76 24.8.2007.
Mali krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
-

Eto vam “tržišta” gdje su lideri u domaćem vlasništvu. Nelojalnom konkurencijom već desetljećima sustavno uništavaju dobre prakse na tržištu, a vjerojatno i sami sebe. Tko zna koliki su samo skriveni gubici u Agramu. Njima je samo prodaja i likvidnost važna. Pa oni su godinama imali manje od 30% obveznica za pokriće matematičke pričuve, a zakon propisuje 50% pa im nitko nije zabranio prodaju životnog osiguranja. Uništili su i cjelokupni bonus-malus sustav u AO-u pa im nije pala vlas s glave.
Industrija osiguranja je visoko regulirana industrija zbog zaštite osiguranika, a ne da bi regulacija služila kao alat za sprečavanje konkurencije i obranu uskih interesa najvećih igrača. Ali nema te dobre stvari koju mi Hrvati ne znamo okrenuti protiv općeg dobra, a u korist nekolicine korumpiranih.