‘Evanđelje je to po Slavku, katastrofa’

Naslovnica Forum Komentari članaka ‘Evanđelje je to po Slavku, katastrofa’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

treba konačno zauzdati pohlepne manipulatore koji bi radi punjenja vlatitih džepova stjerali Opatiju u bankrot!!!!

Čak i da su to "pohlepni manipulatori" kako ih se sada etiketira (u prethodnim natpisima su bili “šačica špekulanata”), ljudi imaju zakon iza sebe i to jedino važno.

Ta zar se ne pozivaju svi na zakon i norme EU?

A da netko tjera Opatiju u stečaj je glupo više demantirati jer je to objašnjeno već 100 puta da je to laž i najobičniji pamflet.

Ne nego provodjenjem ovakvih zakona treba pokazat da gradovima i drzavom ne smije upravljati skupina nekompetentnih uhljeba i parazita na celu koje se nalazi i istaknuti gradonacelnik Dujmic i koji ma sto napravili za nista nisu odgovorni. Upravlja gradom,a u biti nije kompetentan ni sposoban voditi omanji kiosk. Tu lezi problem,a ne u investitorima na trzistu kapitala koji ulazu temeljem pozitivnih pravnih propisa. A ako je jedini nacin da se ovakvi maknu s vlasti stjerat Opatiju u bankrot pa da ga njegovi glasaci maknu s vlasti zasto ne??? To je demokracija.Jer oni su i birali tu vlast koja ih je dovela ovdje gdje su sada. Doveli su se tu time sto su vjerovali krivim ljudima, vjerovali krivim idejama, ali nije mi ih zao ponajvise zato sto i dalje pristaju zivjeti u stanju koje im odgovara,a to je stanje nereda.
Pod stanje nereda podrazumjevam opce ozracje anarhije, toleriranog bezakonja,a sada u ovoj fazi prezira tih istih glasaca/”građana” prema malim dionicarima.

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

ante ante svi smo zate

Kmečalo još jednom dokazuje svoju nekompetenciju i nesposobnost. Dokle? EU probudi se i udjeli packe.

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

Kolega Beero, želim ti da nasljediš od babe kuću sa crvenim krovom.. koja ima predviđen pristupni put kojeg ti je uzurpirao susjed, gradonačelnik, i ti nemožeš povući priključak za vodu. Kažu ti – idi sudskim putem, to je tvoje zakonsko pravo. I ti ideš sudskim putem. Nakon 5 godina suda, ogromnih troškova i djece koja su već i u školu krenula, donese se zakon po kojem se svim gradonačelnicima priznaje vlsništvo nad svom zemljom koju su prisvojili od države (kao što je taj pristupni put). I to vrijedi retroaktivno, znači džabe sve godine koje si proveo na sudu.. iako si bio u pravu, sada odjednom više nisi. Zamisli da kad ti se to dogodi ja tebe nazovem pohlepnim manipulatorom koji se htio useliti u tuđu kuću sa crvenim krovom.

Radi punjenja vlastitih džepova u ovoj državi stjerana je u bankrot puno veća populacija od Opatije. Ali beero, to nije učinjeno pohlepom nego pvenstveno politikom. I sad smo pred vratima EU, koja će nas nasreću zaštiti od te naše politike. A ti ako misliš to što si napisao, ili si zadužen da to pišeš od strane gradonačelnika, ili želiš još uvijek stanje kaosa u ovoj državi kako bi mogao nešto zgrabiti za sebe. Mora ti biti jasno jedno; ako kupiš auto moraš ga platiti, to je tako, isto je i na TK, ako hočeš 25%+1 (dakle kontrolni paket) kompanije to moraš platiti. Ako ne platiš tu je sud, i gotova priča. A ovi pokušaji da se to izbjegne ostat će na pokušajima. Poništavat pravomoćne presude sigurno nije vladavina prava, na što se pozivaju, a još manje je funkcioniranje institucija ove države. Jedina institucija koja je mjerodavna za to je donijela odluku. A ova propaganda da će se Opatija odvest u bankrot, neće vam dati neke rezultate. I tim sam znaš da je to samo retorika za široke mase. I shvati jedno, ja kao mali dioničar ti nisam kriv što vas je gradska vlast dovela u situaciju u kojoj jeste, ja sam iz Zagreba, i kupio sam dionice LRH na ZSE, isto kao što i ti možeš kupiti neku dionice firme iz Zg-a, a ti si Opatijac, (i ja ti neću reči ni riječi), tvoje je pravo da ulažeš svoju ušteđevinu gdje želiš. Ali kad kupiš dionicu stječeš sva prava i obveze po toj dionici. Zato ubuduće prije nego što komentiraš neki članak, moj savjet je da se prvo malo educiraš o tome što češ komentirati, a ne ponavljati parole lokalnih političara.

Kad su izgubili bitke po sudovima (a poklopilo se da su dosli i na drzavnu vlast) odlucili su promjeniti zakon i uvesti retroaktivnu primjenu. A sto je najgore na sve su bili upozoreni.

Na ovaj nacin necete dovesti investitore. Pa tko bi htio ulagati u drzavi u kojoj se zakoni ovako mijenjaju i primjenjuju unazad? Kakvu to pravnu sigurnost jamci?

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

E moja gospođo “beero”, žao mi je zbog Vaše pozicije i ovisnosti o Opatijskom proračunu, ali ako ste u poziciji da
razgovarate s g. Dujmićem, pitajte ga da li bi se ovako ponašao i trošio svoj novac, u svojoj firmi! Ovo što će
Opatija morati platiti zbog sudskih procesa koje je izgubila na Hrvatskim sudovima, nikada se ne bi
dogodilo da gradonačelnik odgovara svojom pozamašnom imovinom.

Daj mi bože mira da se ne sekiram zbog stvari koje ne mogu promijeniti,daj mi snage da promjenim stvari koje mogu promijeniti, daj mi mudrosti da uspijem prepoznati te dvije stvari. [color=black][/color]

pohlepne manipulatore i špekulante treba zaustaviti jer oni realno nisu bili oštećeni prijenosom dionica na Opatiju nego su pokušali iskoristiti zakonski propust i nedorečenost koji nije razgraničio ovakav slučaj stjecanja dionica od strane lokalne samouprave kao dijela državnog sustava, od komercijalnog prelaženja praga od 25% od strane drugih pravnih ili fizičkih osoba
zato puna potpora vladi RH da se Opatiju i sve druge jedinice lokalne ili regionalne samouprave zaštiti od ovakvih špekualtivnih napada!

Presude su dokaz da nije bilo zakonskih propusta a jos manje nedorecenosti.

A ti se zapitaj gdje je drugdje propust napravljen i zasto.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Pa kad smo već na području PGŽ, dotaknimo se i riječke Transadrije (nekad ugledne špediterske tvrtke, a danas u stečaju), a u kontekstu ostalih 18 Hanfinih rješenja o obvezi objavljivanja ponude za preuzimanje. Ništa nije slučajno, pogotovu kada je po srijedi vrhunski riječki maher Slinić, bliski savjetnik i prijatelj ex uprave te tvrtke.


pohlepne manipulatore i špekulante treba zaustaviti jer oni realno nisu bili oštećeni prijenosom dionica na Opatiju nego su pokušali iskoristiti zakonski propust i nedorečenost koji nije razgraničio ovakav slučaj stjecanja dionica od strane lokalne samouprave kao dijela državnog sustava, od komercijalnog prelaženja praga od 25% od strane drugih pravnih ili fizičkih osoba
zato puna potpora vladi RH da se Opatiju i sve druge jedinice lokalne ili regionalne samouprave zaštiti od ovakvih špekualtivnih napada!

Ma dajte molim Vas, pa svi špekuliraju, država nam špekulira, na burzi pogotovo…

Država je špekulirala onog trenutka kada je Hanfa rekla ukoliko se Opatiji i općinama dodjeli 25%+1 dionica da će bitiu obvezi dati ponudu, ali su špekulirali da će se sve to zmuvat nekako i sad su tu gdje jesu!

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Kolega Tin
a BELJE ste zaboravili?
Ako nema Opatija para neka mi da u dionicama LRH….meni dobro.

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

New Report

Close