Dugove za Smokvicu neće plaćati Todorić, nego Lušić

Naslovnica Forum Komentari članaka Dugove za Smokvicu neće plaćati Todorić, nego Lušić

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

To su dosezi neolberalizma ui postsocijalizmu, ta siva zona „neformalnih središta moći koja oblikuju politička pitanja i prihvaćaju odluke“!!! „Politički sistem“ kažu studenti Marko Kržan i Primož Krašovec iz Ljubljane, te Petar Milat iz Zagreba na studentskom simpoziju 2008 godine u Zagrebu, „izgubio je originalnu funkciju posredovanja među klasama, postajući organ za kontrolu građana i za brigu oko interesa bankara i velikih korporacija. Političke formacije ljevice, koje su tradicionalno branile radnike, prihvatile su povoljne perspektive za jačanje dominantnih oligarhijskih snaga i vode politiku ne toliko različitu od stranaka desnice. Sistem političkih elita čini novu »političku klasu«, a formirao se u relativno kratkom vremenu. Politička klasa nekadašnjeg jednostranačkog sistema lako se prilagodila novim odnosima.“!!!!

Dugove će, naravno, podmiriti oni koji plaćaju porez. Ne porezni obveznici, nego stoka sitnog zuba koja nema Hrvatsku. Ovi koji ju imaju, znaju zašto im je bila nužna.

Na stranu krim tajkuni, ali kod nas kada uđeš u biznis već si do pojasa u blatu pravno-ekonomskih dubioza. Teško je iz toga izači neoštećen. Naravno ako si strana korporacija ili banka, za njih vrijede druga pravila.

Zato je u Hrvatskoj bolje biti stranac nego Hrvat. Ovi potonji su donji

kada sitnozubi dužnici 80kn RTV pretplate pročitaju da netko ima 230mil. duga, a Hanžekovići ni da trepnu, sigurno im i ono malo sitnih zubića ispadne

New Report

Close