‘Država mora riješiti sve dubioze u Uljaniku. Budale koja bi to napravila sigurno na svijetu nema’

Naslovnica Forum Komentari članaka ‘Država mora riješiti sve dubioze u Uljaniku. Budale koja bi to napravila sigurno na svijetu nema’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Uz pune knjige narudžbi i punu zaposlenost prije manje u godinu dana preskupo je bilo ukupno 450 milijuna eura za restrukturiranje, a sad se razmišlja da li oživljavati mrtvaca upumpavanjem 1,4 milijarde državnih eura i restrukturiranje koje bi u 10 godina vrijedilo ukupno 2,8 milijarde eura?
Pa ta cijena restrukturiranja skače više nego što je skakao Bitcoin u svojim najboljim danima…

Prvi konkretan glas o ovom procesu, i odmah znamo da je riječ o potpunom debaklu i nesposobnosti ove vlade.

Prvi i jedini cilj due diligence-a je utvrđivanje stvarnog stanja tvrtke, i onda se daje ponuda uzimajući u obzir stvarno stanje. Debeljak je, kao vjerojatno i drugi ponuđači, očito dao uvjetnu ponudu, općenito se ograđujući od svih dubioza umjesto da ih je utvrdio.

U normalnim poslovnom svijetu takva ponuda vrijedi manje od toalet-papira koji bi se od nje mogao napraviti. Ali to bi trebao znati i razumjeti onaj koji je vodio cijeli proces – Horvat, a ovo je bjelodan dokaz da je riječ o neznalici, te da je Plenković potpuno nesposoban dovesti ijednu stručnu osobu u svoje timove; Plenković se izgleda osjeća komotno samo među ljudima svog profila, osobama bez ikakvih konkretnih znanja i iskustava.

B*udala koje bi to napravile sigurno na svijetu nema, kaže g. Debeljak… ali ih ima u našoj Vladi?

Horvat je ušao u vladu samo zato što je Plenković bio pritisnut od desne struje a isto tako je Tolušić postao potpredsjednik vlade kao ministar poljoprivrede. Što se nakon svega može očekivati.

Sinoć u Otvorenom veli Erik Fabijanić da su ga radnici 3.Maja još 2017 kontaktirali i rekli mu- da primaju plaće a ne rade ništa, te su zabrinuti za svoja radna mjesta. Po meni netko kazneno mora odgovarati za takvo stanje. Bilo management bilo Nadzorni odbor, bilo netko drugi, koji je fingirao rezultate ili onaj tko nije savjesno vršio controlling. Što se radnika tiče, njihova efikasnost na radnom mjestu je cca. 25% one korejskih brodograđevnih radnika. A kako znamo ni njima ne cvjetaju ruže. U sva tri velika brodogradilišta (Samsung, Hyundai, Daewoo). A najteže je u Daewoo, koji je pred kolapsom.

Po meni je jedino rješenje stečaj! Država preuzima dug, za koji je dala garancije, ostali vjerovnici gube u principu skoro sve. Država pronalazi nekoga, tko će započete brodove završiti, da bi ih država prodala ili da neki investitor preuzme te brodove u trenutnom stanju i sam završi.
Novom investitoru država može ponuditi neku uvalu u blizini Pule, napraviti mu potrebnu infrastrukturu (max. pedesetak mio. €), a nakon preseljenja država preuzima lokacije u Puli i nudi ih tržištu. Nikakve nove milijarde kuna ulupat u bačvu bez dna!

Da li je to g. Debeljak nazvao Vladu bu.da.lama ako i 1 kunu još ulože u Uljanik?

Najbolje je to kaj za ovo nitko neće odgovarat, a novac je nestao! Ovdje postoje svi elementi udruženog zločinačkog poduhvata u režiji mafije iz državnog sektora!

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

Najbolje je to kaj za ovo nitko neće odgovarat, a novac je nestao! Ovdje postoje svi elementi udruženog zločinačkog poduhvata u režiji mafije iz državnog sektora!

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

ajd nemojte nas više za.ebavati, il zatvaraj brodogradilište il zatvaraj ko je odnio 10mlrd. kn pa nije to 10 000 kn

Kirin i purCo, sve bitno ste rekli u ove 3 recenice.

New Report

Close