Forum

Naslovnica Forum Komentari članaka Dok smo fokusirani na Agrokor i Uljanik, ovo je nešto najgore što nam se može dogoditi
Pretraživanje
Dionička društva
Koliko god matematika ili fizika imale svoj univerzalni jezik za njihovo učenje potrebna je domaća riječ, a o predmetima poput povijesti, geografije i hrvatskog da se i ne govori. Međutim, deficit našeg obrazovnog kadra traje već godinama, a njegov izvor ponajviše su niske plaće.
viewer 28.1.2012.
Dugotrajni korisnik
Mali krug prijatelja
-

Kako se može nešto uruštiti što je već jako dugo urušeno? Ako uzmemo PISA sudije kao orijetir, onda je naš obrazovni sustav već decenijama pri dnu ljestvice zemalja s kojima se želimo mjeriti. A to s profesorom hrvatskog u IT industriji. Na stotinu programera vjerojatno će vjerojatno biti potreban jedan profesor hrvatskog. Da ne govorim o robotizaciji, automatizaciji, nano-tehnologijama, bio-kemiji, umjetnoj inteligenciji općenito…

Vortac 23.9.2007.
Dugotrajni korisnik
-

Većina zaposlenih u hrvatskom javnom sektoru jedva da zna upaliti računalo, šanse da će se oni u budućnosti zaposliti u nekakvoj softverskoj industriji su ravne nuli. Zato se i tako ustrajno bore za sadašnje beneficije. A s kakvim vještinama djeca izlaze iz škole je u takvoj situaciji sporedna stvar - novac iz proračuna ionako pristiže znali oni matematiku ili ne.

mance 11.9.2011.
Dugotrajni korisnik
-

Totalno promašen tekst. Jel to znaci da oni studenti koji su se obrazovali na inozemnim učilištima nisu vrijedne jer su ih obrazovali nedomaci profesorski kadar? Zakinuti su jedino u području povijesti vezano za ustaše i partizane.

Katy 8.4.2019.
Novi korisnik
-

Poštovani..Prije nego napišete tekst trebate se malo raspitati među kadrom.prof.povijesti je zadnjih desetljeće suficitaran kadar.

osi3 5.12.2005.
Mali krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
100%

Ostaje dojam da autor ne zna ništa o materiji o kojoj piše, što je tužno, a daje i dobru sliku sadašnjeg stanja obrazovanja, gdje “društvenjaci” godinama i godina bubetaju definicije naizust, i na kraju formalnog studija ne znaju ništa, ne razumiju ništa, i nisu naučili niti osnove analitičkog razmišljanja, te bi za opću razinu znanja u državi bilo bolje tu granu obrazovanja potpuno ukinuti, jer sa na ulici nauče bolje i korisnije stvari i steknu bolje vještine nego u “ društvenjačkom” obrazovanju.

Potrebno je samo otvoriti Google prevoditelj pa da se shvati kako daleko su algoritmi umjetne inteligencije otišli već sada. Ideja da uz svaki kompjutor treba sjediti po jedan lingvist i učiti ga jeziku je kao iz crtanih filmova. Ta za cijeli razvoj i “samoučeći” ciklus AI, dovoljno je tek par vrhunskih stručnjaka iz leksike i sintakse.

Ta neće svako selo razvijati svoju umjetnu inteligenciju kao što svako selo ima svoju pravnu službu, koje svaka za sebe iznova “otkriva” razvijanje dokumentacije javne nabave, a kao posljedica smo i u tome među najgorim na svijetu.

Treba nam pojačano tehničko obrazovanje, ali uglavnom uz rad, izvan ovog skolastičkog sustav, koja guta novce a zapravo nas povijesno gura unatrag.

bongozg 23.9.2016.
Dugotrajni korisnik
Mali krug prijatelja
-

U državi u kojoj nam Vlada RH (ili Sabor) zaboravi produžiti leasing auta, pa moraju plaćati 100.000 kn mjesecno na najam drugih auta, pričati o tome kako će nas roboti ostaviti bez posla je promašeno. Ovaj tekst kao da je pisao neki novinar-elitist, odnosno novinar općeg smjera bez poznavanja materije.
Filipinci i indijci da nas zamjene? Volio bi taj film gledati..

slowhandzg 9.4.2019.
Novi korisnik
-

Ovo sigurno nije najgore. Najgore je da Inu prodaju ili kupuju (nisu još sigurni) individue koje o tome nemaju pojma. Opasno, štetno i nedozvoljivo!