CISEx, udruga hrvatskih izvoznika softvera: Ne trebamo čekati ni poticaje, ni preduvjete

Naslovnica Forum Razno Ostalo CISEx, udruga hrvatskih izvoznika softvera: Ne trebamo čekati ni poticaje, ni preduvjete

CISEx (exportboomers.com) je udruga hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera koja okuplja preko šezdeset hrvatskim poslovnih organizacija koje se bave softverom. Neke od članica su i Nabava.net, Pet minuta, Poslovna inteligencija, Sense Consulting i mnoge druge.

Večeras (20.04.) će se u Europskom domu u Zagrebu održati prva godišnja skupština CISExa. Goran Radić, jedan od pokretača te CISExov prvi predsjednik – danas član upravnog odbora u intervju za netokraciju izjavio je: "Smatram kako zasad lošije surađuju međusobno od hrvatskih vinara, ali također mislim da ih možemo dostići. CISEx vjerojatno dobro funkcionira zbog toga što si članovi u većini slučajeva nisu izravni konkurenti, poput primjerice PR-ovaca koji se najčešće natječu za iste accountove. Radić potvrđuje kad vam je tržište svijet šansa da se na svom tržištu sukobite s kolegom iz udruge postaje zanemariva!"

"Postoje šanse za globalni plasman. Svjetsko tržište softvera kontinuirano raste i dalje će rasti, a ulazak u takvu proizvodnju je prilično jednostavnijih i jeftiniji nego kod drugih proizvodnih djelatnosti. Iako se često ističe da Hrvatska ima osobito nadarene informatičare čini mi se da ne bi trebalo inzistirati na toj iluziji.

Kad se uzmu u obzir sva znanja koja su potrebna za ovu vrstu poslovanja mi imamo enorman prostor za napredovanje i tek trebamo naše ideje ili do sada “nezapakirani kod” izvući “na police” . To istovremeno predstavlja ogroman potencijal. Proizvodnja softvera ne treba nikoga i ništa čekati, ni poticaje, ni preduvjete. Naravno da kojekakvih otegotnih okolnosti ima već iz same činjenice što živimo u jednoj neuređenoj zemlji, ali ni jedna od njih ne sprječava da krenemo od sebe."

Cijeli razgovor možete pročitati ovdje:

CISEx, udruga hrvatskih izvoznika softvera: Ne trebamo čekati ni poticaje, ni preduvjete


http://www.exportboomers.com/hr/CISEx

New Report

Close