Bolanča smijenjen zbog pada prihoda, postavljen Orešković

Naslovnica Forum Komentari članaka Bolanča smijenjen zbog pada prihoda, postavljen Orešković

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

g. Bolanča kao predstravnik Plive sjedi u Nadzornom odboru Medike dd u kojoj Pliva ima vlasnički udio od 24,99% i na prošlogodišnjoj je Glavnoj Skupštini (nakon što se je prethodno složio s prijedlogom odluke o dokapitalizaciji N.O.-a) očito uz nalog iz Izraela minirao je donošenje odluke o povećanju temeljnog kapitala uz isključenje prava prvenstva u tom postupku postojećih dioničara. ( u situaciji kada je zadržana dobit 400 % veća od temeljnog kapitala. Obzirom da većinski vlasnik Medike dd (bivši ravnatelj porezne uprave RH) na odustaje od započetog postupka nakaradne dokapitalizacije, ostajza vidjeti dali će na Glavnoj Skupštini Medike dd koja će se održati dana 28.06.2012. godine dr. Bolanča glasati protiv vlasničkih imteresa Plive ili će njegovo ponašanje pri donošenju odluke ponovno biti korigirano iz Teve ????

M.Bolanca je jedan od niza bezveznjaka koji su jako dobro prosperirali uz najveceg bezveznjaka Z.Covica.
Inace, M.Bolanca je imao stelarnu karijeru za tako potkapacitiranog covjeka. Cudi me da TEVA to nije ranije shvatila.

BigBoffin

čović i njegova ekipa, uglavnom su napravili katastrofalne rezultate i u plivi i u tvrtkama gdje su otišli. možda jedino perić nije napravio veću štetu, ali on ostavlja bezličan dojam, nit smrdi nit miriše a također ga predstavljaju kao vrhunskog menadžera.

koliko znam o plivi, nikad nisu ozbilno razvijali kompetencije pozicija proizvodnog menažmenta i tehnološko-proizvodnog razvoja, uglavnom su tratili novce na basnoslovne šminkerske investicije, a da nikad nisu razvili “parter”.

nisu ni mogli, jer ta ekipa uglavnom ima background uredskih farmaceuta s dodatnom diplmom tipa škola na bledu, i to je sve. nemaju razvijene multdisciplinarne timove, ravnomjeran razvoj svih funkcija, nemaju to ni na razini slovenskih tvrtki tipa krka, a o svjetskim da se ni ne priča.

uglavnom su oni trošili tantijeme genijalnih uspjeha nekadašnjeg plivinog istraživačkog tima, koji je čović, uzgred budi rečeno divljački rastjerao iz najprizemnijih razloga što su odbili biti poslušnici koji će mu se klanjati i povlađivati mu.

činjenica da na vrh dovode čovjeka izvana znakovit je pokazatelj negativne selekcije koju je godinama provodio čović.

Za cinjenicu da ce Bolanca otici,znalo se vec mjesecima. On sam grcevito se grebao na sve pozicije na koje je mogao doci. Ubacivao se u GSV, HUP i gdje je god mogao gurnuti nos. Bilo je ocito da mu gori pod nogama. S obzirom da je lik toliko bahat, nema kome se nije zamjerio u bransi. Sve bitne dogovore je uvijek izvrdavao i neskrupulozno gurao vodu na svoj mlin. Zivo me zanima gdje ce se sad skrasiti. Za takvim likovima uvijek ima potrebe 🙁

New Report

Close