Pretraživanje
Dionička društva
Oznaka Zadnja Najniža Najviša Prosječna Kupovna Prodajna Količina Promet Promjena
BLJE 2,40 2,36 2,40 2,39 2,37 2,40 7.385 17.637,32 0,42%
dany 12.2.2006.
11%

Baš gledam Belje i ne mogu vjerovati za sljedeće podatke:

EPS = 50
P/E = 2,66
P/B = 0,98

Zar je moguće to, koliko znam sve Todorićeve firma nalaze se na barem 2 X Book value, a kod Belja on je dosta nizak.

dany 12.2.2006.
-

Ono što je očito u cijeloj priči je da sve što Todorić primi dobro posluje, čovjek je vrhunski profesionalac i zna svoj posao. Belje je u stvaranju, restrukturiranju i a Konzum najjači maloprodajni lanac u Hrvatskoj gdje će Belje najviše plasirati svoje proizvode, a ljudi će kupovati.

špekulant 13.2.2006.
Veliki krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
28%

Pa kod podataka o dobiti bi trebalo uzeti u obzir da se radi o jednokratnom otpisu dugova od strane države, bez toga bi bili u gubicima.

dany 12.2.2006.
-

To stoji, ali ako su se gubici otpisali znači da ih više nema, rast vrijednosti dionice i dalje je prisutan i teško će se zaustaviti. Sada smo na manje od book value.

špekulant 13.2.2006.
Veliki krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
-

Istina je da vrijednost raste, i sam sam ostvario lijepu zaradu na Belju, prva kupnja mi je bila na 60, pa izlasci, ulasci i izlasci nakon toga.

Kad bi usporedio Belje uz podatke iz redovitog poslovanja s ostalim tvrtkama Agrokora, gdje bi procijenio ciljanu vrijednost?

dany 12.2.2006.
-

Iskreno, ne bih procijenjivao ciljanu vrijednost, što god Todorić primi poslije se ispostavi da zlata vrijedi. Iako je česta meta onih koji ga kritiziraju i pljuju smatram da tome nema opravdanja.
Ako je preuzeo Belje, sigurno ga misli stvoriti dobrom firmom, a ta vrijednost je daleko značajnija od samim podataka.

dany 12.2.2006.
-

Procitajte malo vijest:

http://www.poslovni.hr/5468.aspx [poslovni.hr]

PREHRAMBENI DIV IZ DARDE PLASIRAO TRADICIONALNE PROIZVODE U REDIZAJNIRANOJ AMBALAŽI
Kremasti sir ABC postaje izvozni džoker Belja
S novom opremom bit će moguće svaki sat proizvoditi dvije tone kremastog sira u šest okusa
Godinu dana nakon što je 52,21 posto dionica PIK-a Belje iz portfelja Hrvatskog fonda za privatizaciju prešlo u vlasništvo Ivice Todorića odnosno Agrokora, prehrambeni gigant iz Darde ovih je dana aktivirao novu investiciju u pogonu mliječnih proizvoda te plasirao na tržište nekoliko tradicionalnih proizvoda, ali u novoj, redizajniranoj ambalaži.
Korijeni u 17. stoljeću
Najveće ulaganje vezano je uz novu liniju za proizvodnju ABC kremastih sireva kao i razvoj nekoliko novih okusa, zatim u rekonstrukciju samih objekata te izradu i promociju novog dizajna za Baranjski kulen, domaću dimljenu slaninu i topljeni sir Buco. Ukupno je investirano oko 15 milijuna kuna, izvješćuju iz dardske kompanije. Tako kulen i dimljena slanina, delikatese spravljene po tradicionalnim baranjskim recepturama čiji korijeni sežu još u 17. stoljeće, u domaću maloprodajnu mrežu stižu “odjenuti” u crno-crveno ambalažno ruho, što je, kažu u PIK-u, iznimno prikladno za potvrdu njihove ekskluzivne kakvoće. Recepturom je obnovljen i Buco sir, sada ima četiri okusa, dok ih kremasti ABC sir ima šest. Iz Belja, osim toga, poručuju kako će i aktualna godina proteći u znaku daljnjih investicija u proizvodnju. U kombinatu, uz razvoj novih proizvoda najavljuju i povećanje sadašnjih količina, posebno u proizvodnji sira. Najavljuju da će ABC kremasti sir uskoro postati jedan od glavnih izvoznih džokera Belja, a s novom opremom bit će moguće svaki sat proizvoditi dvije tone toga sira.
Kvalitetne oranice
Ivica Todorić je po ulasku u Belje najavio kako će u razdoblju dugom tri do četiri godine investirati najmanje 400 milijuna kuna. U prilog tako investicijski snažnoj poslovnoj viziji i novoj strategiji baranjskog PIK-a svakako ide i podatak da je Todorić s tom akvizicijom dobio i oko 18.500 hektara oranica visoke kakvoće.
A to je jamstvo za planirani razvoj poljoprivredno-prehrambene industrije iza koje stoji ne samo iskustvo dugo tri stoljeća nego i mreža kooperanata, pripravnih da budu trajna baza za isporuku sirovina neophodnih za prerađivačke kapacitete PIK-a Belje.

dany 12.2.2006.
-

Postoji tzv. uzlazni trend i silazni trend, sada smo u silaznom (mislim na Belje) trendu, i vjerojatno će tako negdje do 120 kuna, tada se vraća uzlazna putanja i probija tih trenutno magičnih 140 kuna drugi puta i lagano će se penjati prema 150 kuna. Ipak je to Todorić, a čovjek zna koliko vrijede njegove tvrtke. Možda se to neće dogoditi u sljedećih tjedan, dva, ali kroz nekoliko mjeseci zasigurno hoće. Zamislite sve te delicije koje će proizvoditi Belje, sve je to dobro i vrlo važno za budućnost tvrtke. Što je Agrokor napravio od PIK Vrbovca (mesna industrija) i sami znate.

Sad malo o Belju (za one koji ne znaju): (izvor: http://www.agrokor.hr/kompanije/belje) [agrokor.hr]
Belje d.d., nekad najveći domaći industrijsko-poljoprivredni kombinat s tradicijom proizvodnje hrane dugom već tri stoljeća, od početka 2005. godine u sastavu je Agrokor koncerna, najvećeg proizvođača hrane u ovom dijelu Europe. Prehrambena industrija i poljoprivredna proizvodnja dijelovi su Belja, podijeljeni na profitne centre: proizvodnju trajnih kobasica i slanina, proizvodnju peradi, proizvodnju brašna i tvornicu mliječnih proizvoda, odnosno na ratarstvo, sjemenarstvo, tvornicu stočne hrane, svinjogojstvo, tovnu junad i mliječno govedarstvo. U Belju se, prema najboljim recepturama starih baranjskih majstora, već desetljećima proizvode poznati, izvorni hrvatski proizvodi - Baranjski kulen i Baranjska lovačka salama, te potpuno prirodan proizvod, ABC krem sir, koji nastaje jedinstvenim tehnološkim postupkom od pažljivo biranog i kontroliranog mlijeka s beljskih farmi.

dany 12.2.2006.
-

Ekonomičnost poslovanja, usporedba prvih devet mjeseci 2004. i 2005. godine:

I - IX 2004. I - IX 2005.
Ukupni prihodi: 258.058.000 662.619.000
Ukupni rashodi: 454.386.000 364.311.000
Ekonomičnost poslovanja 0,57 1,82

Belje nije bio običan bivši gubitaš kao recimo neke tvrtke čiijim se dionicama trguje naveliko i puno većom vrijednosti od nominale, a realno po meni nema osnova za takvo trgovanje po toj vrijednosti, npr. IPK TVORNICA ULJA ČEPIN (dobit -12 miliona, znači negativna, a normalno se trguje po cijeni do 135 kuna, preko nominale).
Belju (nominala 100 kuna, BV 138 kuna) su otpisani dugovi, ulaže se preko 400 miliona i slično.
Samo za informaciju, kada je Agrokor kupio Frikom (u Srbiji) brzo nakon je postao lider u na tržištu sladoleda.
Ono što to tog čovjeka (Todorića) čini čovjekom (iako nisam uopće fasciniran njime) je da uspjeva u ovoj teškoj konkurentnoj utakmici održati sva svoja poduzeća u plusu (puno ulaže, ali to mora i potrebno je) i svim svojim zaposlenicima isplaćuje plaće.
Zanima me koliko velikih tajkuna bi to znalo činiti, koliko je takvih pokralo sve i radnike istjeralo na cestu. Zato, nek netko odgovori barem ne neko pitanje ili dokaže suprotno.

delboy 9.2.2006.
Veliki krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
-

Ma sad se treba nakrcavati ova 2-3 tjedna sa beljem dok cijena nije probila 150 kunića………..To upravo i radim i radit ću dok god budu padale cijene ovih paničara i marginaša.

…povijest se ponavlja…

jedan_proš 5.12.2005.
-

Dany vrijedi to i prije nego što dođe u Todorićeve ruke, samo što je problem tržište. Kako bi ja rekao.. đaba ti proizvodnja struje ako nemaš prijenos i distribuciju ;-) Uostalom kleknite svi pred Kralja Todorića. 18 500 hektara zemlje znači samo jedno. Živio KRALJ!!!

Političari su kao i sisate žene, ništa koristi od njih, a sav užitak sa njima, se svodi na vlastitoj mašti.

dany 12.2.2006.
-

Procjena razvoja poduzeća Belje zasigurno ima veliki utjecaj na kretanje cijene dionice Belje. Ovdje igru ne igraju samo fundamenti.

GRBA 12.2.2006.
-

Belje ima nekakvu budućnost dok ima Todorića a i tu je klimavo.Vidjeti ćete rezultate uskoro pa od prihoda skinite 300 mil. i vidite koliko su pali.Dionica je po meni precijenjena.Ali to je moje mišljenje i daj Bože da sam u krivu. Ali navedite mi tri dobra branda od Belja.

newbie 2.1.2006.
-

Ove lude krave ce sigurno imati negativan efekt na poslovanje, u najbolju ruku na kratki rok.

dany 12.2.2006.
20%

Koje lude krave? Belje ne da ima nekakvu budućnost, već ima blistavu budućnost. Budalaštine koje piše GRBA samo su dokaz lošeg znanja i pokušaja utjecaja ovih forumaša na kupnju ili prodaju. Samo da znaš ove velike količine Belja kojima se trguje nisu od strane forumaša.
Ono što me zaprepastilo koliko su dva zadnja posta pisana laički, bez imalo argumenata i čak štoviše lažna. Svi znamo da je Agrokor uplatio 311 milijuna kuna i da je zato dobit velika, a vjeruj mi to nema nikakve veze sa cijenom dionice.
Kao što sam i prije napisao, procjena razvoja poduzeća imat će najveći utjecaj na cijenu dionica, a ne rezultati koje ti GRBA nagovješćuješ (a vrlo vjerojatno iznosiš laži). Kao što se može primijetiti na HR tržištu pokazatelji ne igraju jedini glavnu ulogu.
Belje je dio Agrokora, a svi znamo što je Agrokor, ono što je Todorić napravio od Konzuma, Frikoma, PIK Vrbovca itd je općepoznato.

GRBA 12.2.2006.
-

dany


Koje lude krave? Belje ne da ima nekakvu budućnost, već ima blistavu budućnost. Budalaštine koje piše GRBA samo su dokaz lošeg znanja i pokušaja utjecaja ovih forumaša na kupnju ili prodaju. Samo da znaš ove velike količine Belja kojima se trguje nisu od strane forumaša. Ono što me zaprepastilo koliko su dva zadnja posta pisana laički, bez imalo argumenata i čak štoviše lažna. Svi znamo da je Agrokor uplatio 311 milijuna kuna i da je zato dobit velika, a vjeruj mi to nema nikakve veze sa cijenom dionice. Kao što sam i prije napisao, procjena razvoja poduzeća imat će najveći utjecaj na cijenu dionica, a ne rezultati koje ti GRBA nagovješćuješ (a vrlo vjerojatno iznosiš laži). Kao što se može primijetiti na HR tržištu pokazatelji ne igraju jedini glavnu ulogu. Belje je dio Agrokora, a svi znamo što je Agrokor, ono što je Todorić napravio od Konzuma, Frikoma, PIK Vrbovca itd je općepoznato.

Niti imam Brlje niti ga namjeravam kupiti.Koju si ti to argumentiranu stvar napisao za Belje da pi opravdao svoja pisanja o super dionici. Navedi mi četri branda od Belja.Koliko je koncern Agrokor zadužen?
Istina je da nisu kupovali forumaši, kupovao je uglavnom Erste.
Šta je to Todorić napravio od PIK-a?

dany 12.2.2006.
20%

**************obrisano od strane moderatora
Da se vratim. ABC svježi krem sir i ABC krem sirevi s dodacima šunke, povrća, pikant paprike, vlasca i hrena. Ako misliš kontrirati daj dobre argumente, ali to je nemoguće.

GRBA 12.2.2006.
-

Pa ti Stvarno toliko pokušavaš navući ljude da je to čudo.Koji si mi sada argument napisao o Belju, možda nisam dobro pročitao u tvom postu.Dao si jedan brand u više okusa, stvrno si kralj burze. Evo ja ću ti malo pomoći imaš još i sir BUCO.Tako da sada znaš za dva branda od Belja. Prije si pisao o procijenama poslovanja Belja, kakve su to tvoje super procijene. Pišem o Belju da ti ne bi sa svojim postovim tipa sada će probiti 150 kn i takve stvari navlačio ljude na dionicu bez ijednog jedinog suvislog argumenta o toj dionici.

moderatori niste mu trebali brisati post niti mr vrijeđa štoviše već se dugo ovako nisam nasmijao.

Čovjek baca argumente da boli glava.

dany 12.2.2006.
-

GRBA ti si vjerojatno dobar čovjek, moja predviđanja su se temeljila na psihologiji mase, na nečemu što ti ne razumiješ. Nisam prokor da bi znao koja će sutra biti cijena.
Nemoj se ljutiti ali tvoj svijet nije burza i tržište kapitala. ********obrisano od strane moderatora*****Odmah sam prepoznao amatera koji pokušava, vidio je negdje drugdje da se tako radi, ********obrisano od strane moderatora***** postovima omaložavati one koji godinama se nalaze na burzi i znaju dosta.
Belje, htio to ili ne, vrlo je dobra firma, u restrukturiranju te ne vidim nijedan konstruktivni argument protiv nje. Ja niti branim Belje niti navijam, ja samo sam prepoznao dobru dionicu i izlažem je na forumu, to je moje mišljenje.
Puno puta sam to i radio, u većini imao pravo. Treba razmišljati prije nego što ulažeš, ne bezglavo i na temelju foruma ili vijesti i sl. A da bi znao ulagati potrebno je iskustvo i godine ulaganja i praćenja burze, što ti nemaš niti ćeš imati. Toliko.

GRBA 12.2.2006.
33%

Tebe nitko nije niti omalovažavao niti šta drugo. Dali sam ja amater na burzi ili ne,to isto ne znaš, nemoj napamet govoriti neke stvari kao što činiš kod Belja. Ti hvališ dionicu na osnovi “kuda svi tu i mali Mujo”.
Napisao sam da meni ta dionica ne vrijedi u ovom trenutku trenutnu tržišnu cijenu.
Sada da pišem kakva su moja iskustva na burzi tj. da se ponašamo kao djeca u vrtiću (ja sam zaradio toliko i toliko i ostale gluposti je stvarno bezveze).
Rekao sam ti da napišeš argumente no osnovi čega smatraš da treba kupovati ovu dionicu (osim naravno što je ti imaš u portfelju).Nisi ništa napisao.
Nisi mogao niti navesti brandove Belja.
Načini na koji ja ulažem uopće nije bitan. *******obrisano od strane moderatora******