Bijesna Merkel u Berlinu čeka šefove Peugeota i General Motorsa

Naslovnica Forum Komentari članaka Bijesna Merkel u Berlinu čeka šefove Peugeota i General Motorsa

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

svi daju drzavne poticaje na ovaj ili onaj nacin samo da prezive tvrtke. samo se u hr ko slijepci drze toga da nema pomoci drzave. prilicno providno i dalekosezno vrlo lose po nas.

Nesto se ne sjecam da zu izrazavali zabrinutost za radnike kada je VW kupovao Skodu ili kada je recimo T-mobile kupovao telkome po Europi.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan


Nesto se ne sjecam da zu izrazavali zabrinutost za radnike kada je VW kupovao Skodu ili kada je recimo T-mobile kupovao telkome po Europi.

VW je prigrabio pored Skode jos barem 10tak firmi. Problem je sto ce nastati jedan veliki igrac koji ugrozava VW poglavito u srednjoj klasi. Njemackoj 51% izvoznog volumena cini autoindustrija s vezanim djelatnostima. Merkelica je u izbornoj godini i vec sada ozbiljno zaostaje za Schultzom tako da slijede populisticki govori/potezi.

upravo tako. kad švabo preuzima, onda je to ok. kad to radi francuz ili talijan, onda su problemi. pa taj opel je već 20 godina u totalnom kolapsu i ovo im je zadnja slamka spasa. a peugeot očajnički traži udavaču sa kojom bi se spojio jer kandidata je sve manje i manje..za 10 godina ionako će ostati 4-5 proizvođača automobila tj grupacija.svi će se spojiti. sada već imamo alijansu renault-mercedes-nissan-isuzu-samsung-lada-mitsubishi, vw grupa+man, fiat-chrysler, gm, toyota-subaru-daihatsu, a ovi mali će morati hitno u udruživanje jer neće opstati.

Direktor Fiata je več davno rekao da automobilske grupacije koje ne proizvode bar 5-6 milijuna vozila godišnje ne mogu opstati na tržištu jer jednostavno neče moči dovoljno ulagati da prate konkurenciju…

a inače Opel je pre jeftina marka da bi imao tvornice u Njemačkoj, to i VW več previše opterečuje i imaju puno manju zaradu po vozilu od svoje konkurencije u Americi…

globalizacija i tu čini svoje i odnedavno je u VW službeni jezik engleski što je zgrozilo Njemce…

New Report

Close