Banke u Hrvatskoj spuštaju kamate

Naslovnica Forum Komentari članaka Banke u Hrvatskoj spuštaju kamate

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Trenutacno su kamte u AT 0.3-0.6%
Pa sada da vidimo sto to sprecava hr banke da dodju na ispod 1% kamate!???

Banke u RH posluju u jednom prostoru za koji hrv. politika ni nakon 25 godina osamostaljenja još uvijek nije stvorila okvirne uvjete i odgovarajuće zakone unutar kojih bi se te banke kretale. Kako sve to nedostaje, hrv. politika uvijek poduzima neka ad-hoc rješenja kad god negdje bukne “požar” kao što je i sad slučaj s kreditima i to sa bolesno kasnim zakašnjenjem. S druge strane se i dužnici moraju pitati da li su uistinu slušali ono što im je se govorili u bankama ili su samo vidjeli lovu koju će dobiti. Ako su zaista toliko neobrazovani da ne znaju što znače varijabilne kamate, onda takvim ljudima treba zabraniti ulazak u banku. Onda imamo banke, dakle strane banke, koje bi na hrv. tržištu htjele poslovati kao “back home”, znajući da to ovdje realno ne mogu, što zbog primanja građana, što zbog brojnih drugih nesigurnosti, no svejedno svoje poslovanje provode 1:1 ovdje i tu opet ulazi u igru domaća politika, koja nikad nije odredila granice unutar kojih se banke mogu kretati prema zakonu zemlje u koju su došli.

>Ako su zaista toliko neobrazovani da ne znaju što znače varijabilne kamate, onda takvim ljudima treba zabraniti ulazak u banku
Banksteru, pls ne trkeljaj jer do nedavno drugacijih kredita nije ni bilo.

A ono malo kredita koje su dale sa “fiksnom kamatom” (nekih 2,2% ukupneog plasmana!!) u ugovoru imate ovakve clanke.
Banka zdrzava pravo da u roku od 14 dana zatrazi povrat preostalog dijela kredita bez obrazlozenja (zasto, s kojim pravom, zbog cega-ne pise)
Kamata je fiksna osim u slucaju ako se uvjeti na trzistu strasno ne promjene (koji su to uvjeti, koje su to promjene-ne pise).

Treba jos?

New Report

Close