Andabak otkupljuje udjele od Grka i izlazi na burzu

Naslovnica Forum Komentari članaka Andabak otkupljuje udjele od Grka i izlazi na burzu

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Što li je tek s “transakcijom” zvanom JPP za izgradnju zdravstveno – turističkog projekta Stubičke toplice (Ugovor o investicijskom ulaganju od 74 mil. Eur-a zaključen KZŽ 2008. godine) i hoće li “kumeki” popušiti Andabakovu priču kao i Grci.

Pazi ovo: “Želimo kompaniju učiniti transparentnijom prema investitorima….. Stoga će nam u narednom razdoblju trebati dokapitalizacija. Očekujemo da bi prikupili između 60 i 70 milijuna eura” ha, ha, ha, od ovoga treba da se bježi kao vrag od tamjana. Baš me zanima tko će tu poželjeti spržiti lovu??

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

Kako može nešto, što je koštalo 90 mio. € a sada košta polovicu biti dobar deal? Svakome, to nema rupu između dva uha, ovo je jako loša vijest. Prvo, kompanija je u tako lošem stanju da joj je vrijednost pala 50% i drugo nitko od investitora nije htio ponuditi grčkom fondu niti 5% više, nego što je Andabak učinio. Ergo, tko će biti ti hrabri invesitori u budućnosti, kad nisu htjeli ući u igru sada, a imali su priliku kupiti 49% kompanije za pedesetak mio. €.

Andabak je lopina made in HR

Budući da je u kratkom razdoblju nakon provedene privatne transakcije otkupa udjela od Marfina planirano uvrštenje na burzu i dokapitalizacija, a u svjetlu najavljenog transparentnog i fer odnosa prema vanjskim dioničarima, nameće se pitanje zašto te dvije transakcije nisu spojene, dakle zašto Marfinu nije omogućeno da na burzi proda svoj udio kroz kombinirani IPO/SPO. Andabak je u tom slučaju pod istim uvjetima kao i ostali novi investitori koje kani privući mogao plasirati svojih 43 milijuna eura, Marfin bi vjerojatno dobio veću cijenu za svoj udio, Andabak manji postotak vlasništva za svojih 43 milijuna, a novi investitori pozitivan signal da se vanjske dioničare tretira pošteno.

New Report

Close