Forum

Naslovnica Forum Komentari članaka Alarm: visoki PDV i kadrovi počeli zatvarati restorane
Pretraživanje
Dionička društva
Zakon o radu ne dopušta produženo radno vrijeme pa su ugostitelji s premalo radnika prisiljeni ili kršiti zakon ili zatvoriti restoran.
Tonebrod 29.11.2014.
Dugotrajni korisnik
Veliki krug prijatelja
-

Kada je pdv padao sa 25 na 13 ugostitelji su podizali cijene a ovu sezonu ce biti svega.. zatvaraju zato jer ljudi sve manje sjedaju u restorane jer su cijene pre visoke.. stranci jos kako ali domaci sve manje..

nn100 30.6.2011.
Dugotrajni korisnik
50%

Hrvati su presiromašni da bi išli u restorene. Onda kad jednom odeš oderu te ko da bi bio na Havajima a ne na običnoj večeri.

PDV na ugostitelje mora biti 25% pa i više. Ugostitelji ionako ne baziraju svoju cijenu na porezu nego gledaju koliko max cijenu mogu staviti.

kad je PDV pao s 25% na 13% cijene su poskupljele, sad kad je porastao s 13% na 25% opet su cijene poskupjele. molim vladu da ne smanjuje PDV na turizam jer će opet cijene porasti.

ivan.zoric 25.3.2015.
Dugotrajni korisnik
Veliki krug prijatelja
-

Pa zar nisu naši bistri ministri mjesecima propagirali da je Hrvatska kao destinacija jeftinija bar za 30-40%, pa gdje su sada ti turisti?

volim dividendu više nego hladnu pivu

laki8472 17.5.2016.
Dugotrajni korisnik
100%

Necu ulaziti u strukturu troskova, ali hocu u odnose prema radnicima, place i uvijete.
Odradio sam 12 sezona na jadranu i to i po 16h/dan, prosjek 13h/dan bez nijednog slobodnog dana, 12 sezona!
Tog nema ni u Bangladešu, a ne u Austriji!
U pola od tih sezona smjestaj je bio takav da su svinje i psi mojih susjeda bolje zivjeli i stanovali…ni toga nema u spomenutim zemljama gdje isto radim evo 5. sezonu.
U Hr je normalno da te neprijavi i daje ti na crno pare ili dio para, ovdje ne ni čuti za to(pricam za Austrijske poslodavce, kod nasih neču ni da pogledam oglas, a kamoli da nazovem).
U Hr. redovno potplacivanje inspektora(sanitarni, kontrola poslovanja, min. trhnicki uvjeti..), tu nikada nisam vidio
U Hr. sezonac mora živjeti u pećini do sljedeće sezone, jer nema posla do ljeta za sve, a tu samo nnastavljaš s ljetne na zimsku, pauza 3 tj. odmoriš i ideš dalje, a mi imamo 3 vrste klime, planine, špilje, more i otoke, nizine i seoski turizam(bar preduvjete za njega), a čak i Vlada(HTZ) s novcem od svih stanovnika RH. u službenim reklamama i promocijama, plačenih od svih građana reklamira samo more i otoke!
U Hr. je zakonom još uvijek dopušteno promjeniti firmu i poduzetnik nekažnjeno prodje bez sankcija i izbjegne sve obveze prema radniku i dobavljačima!

Evo sad mi recite jedan razlog zašto je situacija u Hr takva u turizmu?