2020. godine moramo imati 20 posto energije iz obnovljivih izvora

Naslovnica Forum Komentari članaka 2020. godine moramo imati 20 posto energije iz obnovljivih izvora

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

kakav kupus, prvo ste dali izjavu stručnjaka za energetiku, i onda na tu izjavu nalijepili ovu budalaštinu iz neke udruge “da je dokazano da hrvatska može imati 100% obnovljive izvore”.

tko išta zna o energetici, zna da je već i 20% krajnje naprezanje energetskog sustava, i u smislu ekonomske održivosti i u smislu minimuma sigurnosti sustava.

hrvatski novinari doista svakodnevno zatupljuju javnost prenoseći izjave krajnjih šarlatana i besposličara, što iz raznoraznih besposličarskih udruga, što iz stranaka poput oraha, a u ovom članku se još dodalo i perfidno miješanje s izjavom stručnjaka u odvojenom kontekstu. to je naprosto obmanjivanje javnosti, nemoralno i krajnje štetno.

bilo bi super da se napravi jedan broj elektrana na biomasu, imamo mnoge dobre uvjete za to, no to nema veze s ukupnom pokrivenošću sustava, jer nam sad hitno trebaju bar dvije klasične termoelektrane najveće moguće snage.

za biomasu pak imamo dobre stručnjake i know-how, super uvjete za razvijanje tržišta zbog velike šumarske industrije, ali postoji jedan problem: poticanjem biomase političari bi poticali domaću proizvodnju i zapošljavanje, daljnji razvoj i jačanje naših stručnjaka. ali to njima nije u strategiji: proizvodnju oni mrze, stručnjake neovisne o politici mrze, a potiču samo uvoz.

poticali su vjetrolektrane dok je oprema bila 100% njemački uvoz – subvencionirali su njemačku industriju, a kad je končar uspio komercijalno razviti dijelove za vjetroelektrane poticaje su brže-bolje ukinuli. dugoročna strategija hdz-sdp je dobro poznata – uništiti domaću industriju svim sredstvima, sve snage uprijeti u protežiranje uvoza.

New Report

Close