Tehnička Analiza - grafovi, savjeti i analize

16.06.07. | 20:20

quark | profil
korisnik od: 06.04.2006.

ocjena poruke

53%
zajednica
-
moderatori
Do sada smo razne analize grafova dionica postali po različitim temama pa zbog toga otvaram novu temu u tu svrhu. Nadam se da će moderator podržati inicijativu a od forumaša očekujem zanimljive analize i argumentiranu raspravu.
[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color]
Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.
16.06.07. | 20:24

quark | profil

ocjena poruke

67%
zajednica
-
moderatori
Evo par grafića za sljedeći tjedan i moje viđenje situacija na nekim dionicama. Biti ću vrlo zahvalan ukoliko se i ostali priključe raspravi pa da svi zajedno nešto naučimo.

DDJH – Smatram da primarni up-trend ne bi smio doći u pitanje ali trenutno ga ne bi volio imati u portfelju. Sekundarni down-trend mogao bi spustiti cijenu bliže 200 kn. Probijanje cijene od 300 kn (blow off) je bio odličan trigger za prodaju.

INA – Čini se da je kraj korekciji na INI. Probijanje prema gore linije sekundarnog down-trenda, zaokretanje MACD linije i izlazak RSI indeksa iz preprodanog područja dobri su pokazatelji za kupnju INA-e.

ADRS – Ja bi sa kupnjom još pričekao dan, dva ali sve se čini da je i na Adrisu korekcija pri kraju.

BLJE – Glavni trend rasta traje već dobre dvije godine. Cijena je trenutno na samoj resistance liniji a može se primijetiti i bullish klin uzorak, te smatram da bi vrlo skoro trebala cijena izletjeti iz klina bliže 350 kn.

JDOS – Nakon više od mjesec dana trgovine, evo i prvih grafova za Jadransko osiguranje. Cijena je dotaknula donju boolingerovu liniju i nakon trostruke Doji svijeće nadam se da ćemo sljedeći tjedan konačno dobiti potvrdu promjene trenda bullish engulfing-om.

ELKA – Resistance linija na 150 kn čini se neprobojnom. Klinasti bullish uzorak te pad volumena, plus povoljno stanje pomoćnih indikatora daje naslutiti skoro izbacivanje cijene prema 160 kn.

Dokumenti u privitku

1. trade_graph_elka.png (89,95 KB) (89,95 KB) preuzeto: 2603x
2. trade_graph_ina.png (75,74 KB) (75,74 KB) preuzeto: 1886x
3. trade_graph_jdos.png (58,11 KB) (58,11 KB) preuzeto: 859x
4. trade_graph_ddjh_1y.png (103,07 KB) (103,07 KB) preuzeto: 1159x
5. trade_graph_blje_1y.png (105,2 KB) (105,2 KB) preuzeto: 1263x
6. trade_graph_adrs.png (69,86 KB) (69,86 KB) preuzeto: 1190x
[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color]
Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.
16.06.07. | 20:26

SLK | profil | blog
korisnik od: 01.09.2006.

ocjena poruke

66%
zajednica
-
moderatori
Ja te pozivam kao domaćina da nam prezentiraš svoj način TA. Evo pitanje: koje sve pokazatelje koristiš? Primjetio sam da nam se pokazatelji razlikuju.

DOPUNA: dok sam pisao, stigle analize. Svejedno, pitanje ostaje, uz objašnjenje zašto te pokazatelje.
No respect
16.06.07. | 20:33

quark | profil

ocjena poruke

59%
zajednica
-
moderatori
SLK

Ja te pozivam kao domaćina da nam prezentiraš svoj način TA. Evo pitanje: koje sve pokazatelje koristiš? Primjetio sam da nam se pokazatelji razlikuju. DOPUNA: dok sam pisao, stigle analize. Svejedno, pitanje ostaje, uz objašnjenje zašto te pokazatelje.

Nemam sada vremena (komad čeka) ali čim uhvatim malo vremena obasnit ću kako gledam grafove.
16.06.07. | 20:38

davids | profil
korisnik od: 27.03.2007.

ocjena poruke

35%
zajednica
-
moderatori
quark

SLK: " Ja te pozivam kao domaćina da nam prezentiraš svoj način TA. Evo pitanje: koje sve pokazatelje koristiš? Primjetio sam da nam se pokazatelji razlikuju. DOPUNA: dok sam pisao, stigle analize. Svejedno, pitanje ostaje, uz objašnjenje zašto te pokazatelje. " Nemam sada vremena (komad čeka) ali čim uhvatim malo vremena obasnit ću kako gledam grafove.

Pusti TA imaš stvarno važnijeg i pametnijeg posla...
[smiley2][smiley2][smiley2]
Glasnogovornik IGH na neodređeno
16.06.07. | 20:49

lovac | profil | blog
korisnik od: 01.03.2007.

ocjena poruke

62%
zajednica
-
moderatori
davids

quark: "
" Nemam sada
vremena (komad čeka) ali čim uhvatim malo vremena obasnit ću kako
gledam grafove. "

Pusti TA imaš stvarno važnijeg i pametnijeg posla...
[smiley2][smiley2][smiley2]

Ma pusti komada kada je novac u pitanju,ako dionice rastu biti će komada,ako padaju,ode komad..... šala....
Sjećaš li se sjaja u travi i mirisa u cvijeću,sve što je bilo,prošlo je,vratit se neću.
16.06.07. | 22:35

slazic | profil
korisnik od: 06.07.2006.

ocjena poruke

70%
zajednica
-
moderatori
Sve pohvale na otvaranju teme Quark.

Za sve one koji bas nisu upoznati s tehnickom analizom, u attachu se nalaze neki osnovni pojmovi i pojasnjena.
Mozda nekome pomogne. Duza (engleska verzija) je u pripremi

Dokumenti u privitku

1. Tehnicka analiza.pdf (172,52 KB) (172,52 KB) preuzeto: 4620x
2. TA-Primjeri.pdf (422,4 KB) (422,4 KB) preuzeto: 3875x
Uredni ljudi su samo lijeni traziti stvari!
16.06.07. | 22:58

lula | profil
korisnik od: 09.02.2007.

ocjena poruke

1%
zajednica
-
moderatori
Super tema. Baš sam unazad par tjedana i sam se počeo zanimat oko TA. Hvala slazicu na pdf-u.
you think your special you do, i can see it in your eyes
16.06.07. | 23:57

plavi | profil
korisnik od: 28.02.2006.

ocjena poruke

26%
zajednica
-
moderatori
Je li Quark , možda bi bilo bolje da si nazvao temu BRA analiza?[smiley2]
i dalje.. MOŽE LI BOLJE? INFO: Ovo je jedini forum gdje pišem,sve ostalo je provokacija!
17.06.07. | 00:08

Vergilije | profil | blog
korisnik od: 13.04.2007.

ocjena poruke

44%
zajednica
-
moderatori
@quark

zanima me što misliš koliki je utjecaj imala korekcija na trendove? Baš si malo analiziram neke dionice i ne mogu se nikako oteti dojmu da je dosta trendova prekinuto korekcijom, a s obzirom na to da se korekcija cijelog tržišta ne događa svaki dan treba li ju uzeti pod normalno ili [smiley5]?
When speculation has done its worst, two and two still make four.