Tablice za vođenje portfelja

03.05.07. | 16:04

mitko | profil
korisnik od: 19.04.2007.

ocjena poruke

-
zajednica
-
moderatori
Vidio sam da su mnogi pitali za tablice koje bi im pomogle kod vođenja portfelja pa sam mislio da bi bilo zgodno imati mjesto gdje bi si mogli po tom pitanju pomoći. Tako sam si ja dao truda i napravio za početak, po mom mišljenu čisto pristojne[smiley2], tablice u Excelu gdje možete pratiti stope prinosa vaših portfelja. Konačno ne bi trebalo više biti problema oko uračunavanja provizija u cijenu jer sam to ovdje pokušao riješiti. Konstruktivne kritike i prijedlozi su dobodošli.

Sada još samo morate odabrati prave dionice...
[smiley1]

Ako želite povećati/smanjiti broj dionica u portfelju samo trebate kopirati/obrisati retke a sve drugo se automatski podesi. Namjestio sam i margine i stavio u header datum i sat tako da možete izvješće o stanju portfelja isprintati možda kao takvog i arhivirati pa imate još nekakvu dodatnu evidenciju.
Pozdrav.
03.05.07. | 16:06

mitko | profil

ocjena poruke

-
zajednica
-
moderatori
mitko

Vidio sam da su mnogi pitali za tablice koje bi im pomogle kod vođenja portfelja pa sam mislio da bi bilo zgodno imati mjesto gdje bi si mogli po tom pitanju pomoći. Tako sam si ja dao truda i napravio za početak, po mom mišljenu čisto pristojne[smiley2], tablice u Excelu gdje možete pratiti stope prinosa vaših portfelja. Konačno ne bi trebalo više biti problema oko uračunavanja provizija u cijenu jer sam to ovdje pokušao riješiti. Konstruktivne kritike i prijedlozi su dobodošli.

Sada još samo morate odabrati prave dionice...
[smiley1]

Ako želite povećati/smanjiti broj dionica u portfelju samo trebate kopirati/obrisati retke a sve drugo se automatski podesi. Namjestio sam i margine i stavio u header datum i sat tako da možete izvješće o stanju portfelja isprintati možda kao takvog i arhivirati pa imate još nekakvu dodatnu evidenciju.
Pozdrav.

Nisam uspio poslati privitak prvi put pa evo ispravka!

Dokumenti u privitku

1. Portfelj.xls (35 KB) (35 KB) preuzeto: 1755x
03.05.07. | 16:07

Elvar | profil
korisnik od: 24.02.2006.

ocjena poruke

-
zajednica
-
moderatori
samo što si mogao ipak staviti tu excell datoteku i dostupnom... to se i meni često dogodi - ah ti informatičari
nema mi druge nego se zae..ti
03.05.07. | 18:26

mitko | profil

ocjena poruke

-
zajednica
-
moderatori
Upravo sam skužio da mi se potkrala jedna greškica u toj tablici[smiley3], vjerojatno nitko nije ni primjetio. Naime, nisam vezao jednu formulu sa 'inputom' pa se dogodi da kad se ubacuju novi redovi sve se malo pomakne... Tako je to kad radiš sto poslova od jednom, ništa ne ispadne iz prve kako treba. Ispričavam se svima jer vidim da vas je već dosta taj file skinulo. U privitku šaljem ispravak.

Dokumenti u privitku

1. Portfelj.xls (32,5 KB) (32,5 KB) preuzeto: 1437x
03.05.07. | 18:31

ksafaric | profil
korisnik od: 31.01.2007.

ocjena poruke

-
zajednica
-
moderatori
Nisam baš skužio ovu tablicu..doduše nisam ni imao previše vremena da je bolje pogledam.Naime..kako se evidentira izlaz iz neke dionice i prikaz kapitalizirane dobiti...Da li brišeš cijeli red pa keš unosiš ručno ili...???[smiley3]
03.05.07. | 18:44

mitko | profil

ocjena poruke

-
zajednica
-
moderatori
ksafaric

Nisam baš skužio ovu tablicu..doduše nisam ni imao previše vremena da je bolje pogledam.Naime..kako se evidentira izlaz iz neke dionice i prikaz kapitalizirane dobiti...Da li brišeš cijeli red pa keš unosiš ručno ili...???[smiley3]

Čuj, to ti je 'polu-automatik' [smiley2], trebaš samo iznos iz stupca 'trenutna vrijednost ulaganja' dodati u ćeliju gdje ti je cash a taj red gdje je bila dionica koju si prodao jednostavno obrišeš. I to je to! Jer iznos u stupcu 'trenutna vrijednost ulaganja' je doslovno tvoja trenutna vrijednost te dionice, već umanjena za proviziju pri prodaji. Zgodno, zar ne?
03.05.07. | 19:06

ksafaric | profil
korisnik od: 31.01.2007.

ocjena poruke

-
zajednica
-
moderatori
Kolega Mitko zahvaljujem na objašnjenju...To uprogramirati zahtjevalo bi malo više truda...a i ovak sve šljaka...[smiley2]
03.05.07. | 20:37

BrDa | profil
korisnik od: 26.01.2007.

ocjena poruke

-
zajednica
-
moderatori
Lijepo sto si se potrudio [smiley1]
Ja trgujem preko hitinog e-trade sistema i on sam lijepo racuna koliko si u plusu odnosno minusu [smiley1]
Pretpostavka je majka svih zaj***
03.05.07. | 21:19

mitko | profil

ocjena poruke

-
zajednica
-
moderatori
BrDa

Lijepo sto si se potrudio [smiley1]
Ja trgujem preko hitinog e-trade sistema i on sam lijepo racuna koliko si u plusu odnosno minusu [smiley1]

Ha čuj, ja trgujem preko ABAC trade-a, tamo se isto automatski vodi evidencija, ali uvijek je lijepo imati nekakvu kontrolu i u svojim rukama, nekako se sigurnije osjećaš [smiley2]. Uostalom, može ti poslužiti i za špekulacije, računaš moguće prinose, zadaješ si targete itd. [smiley1] Po meni, jako zgodno!
03.05.07. | 21:43

smootko | profil | blog
korisnik od: 13.12.2005.

ocjena poruke

-
zajednica
-
moderatori
..samo je nezgodno ako više puta dokupljuješ dionicu, kako odredit početnu vrijednost dionice. Ako imaš online portfelj samo prepišeš, ali ako nemaš treba računati ponderirani prosjek kupnje ručno?
BTW, šta ti je taj HPY.. pito sam Google pa mi nije znao reći, Horizontalni ProsYek?
Bruno Bušić 1975: "..vidit ćete kako tek naši kradu.." Preporučujem: http://hr.wikipedia.org/wiki/Bruno_Bu%C5%A1i%C4%87