Febo, slazem se sa svime sto si napisao. Nazalost, bojim se da to je teoretska rasprava. Reforma poreznog sustava moze krenuti onoga trenutka kad se stvori uspjesan aparat naplate poreza za i poduzmu slijedeci koraci:
- velike trgovacke lance (koji ne priznaju rad nedjeljom, ne placaju dodatne sate...)
- unisti korupciju (navest cu samo primjer Kupskog jezera)
- nogometne klubove, managere, nogometase....
Nogomet sam spomenuo samo da ocrtam gdje leze drzavni problemi - ona sama s jedne strane omogucuje korpuciju i nejednakost, a s druge strane inzistira na "represivnom" poreznom aparatu za naplatu od "malih" (javni, drzavni radnici, mali privatnici bez babe i striceve). Naravno takvih primjera ima bezbroj, ja samo sam naveo tri iz prve...
Dok se nasa drzava ne uredi, stvori efikasan sustav naplate poreza "sive ekonomije", rijesi korupcija, dotad ce bilo crveni bilo crni bilo plavi inzistirati na ovakvom sustavu naplate poreza - jer znaju da ce se od njih naplatiti. Porezna reforma je potrebna, no ako se nista ne promijeni (eliminira siva ekonomija i korupcija) i dalje cemo biti suoceni sa potkradanjem drzave. A mali ce i dalje placati, dok ce se u restoranima dogovarati i dalje nova Kupska jezera, novi GUPovi, zamjene zemljista, reketi...
ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje