OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

30.11.07. | 17:40

blueman | profil
korisnik od: 31.01.2007.

ocjena poruke

-
zajednica
-
moderatori
To trax100:
Jako dobar post.
To je ono na sto sam sumnjao.
Zaba ce svoju izlozenost smanjiti preko fondova sto mi je grozno samo i pomisliti.
Bilo mi je jako smijesno gledati reportazu na tel. sa prezentacije gdje agenti izdanja govore da je ovo super firma, super prilika, jako smijesno mi ih je bilo gledati a znam sto ustvari misle...
OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep
30.11.07. | 17:58

Small_Fish | profil
korisnik od: 13.02.2006.

ocjena poruke

1%
zajednica
-
moderatori
Ako sam dobro shvatio, do sada je izdano 2.020.070 dionice OPTE-R-A svaka nominalne vrijednosti 10 kuna, što znači da su ih trenutni dioničari po 10 kuna i upisivali...jelte?

Sada bi oni nama uvalili novih 800.000 dionica, svaka nominalne vrijednosti 10 kuna, po 260-300 kuna, pa bi tako prikupili između 208 i 240 mln kuna...

Što bi osim temeljnog kapitala išlo i u premije za izdane dionice i tako bi se ukupan kapital i rezerve povećao za 228 - 260 mln kuna...
Što po dionici daje porast BVPS između 80 i 92 kune...

Ali to opet ne vodi nikamo jer je gubitak iznad visine kapitala 255 mln kuna

A vidim da za 2008 očekuju da će kapital i rezerve također biti 0,00 kuna...a biti će i gubitaka iznad kapitala koliko vidim do daljnjega...ma šta je ovo?

To jest, pravi izraz je: Ma koji je ovo qurac?

To mi je kao ono, lako tuđim ... po koprivama...malo mi je prerizično ulagati pare tamo gdje mi uloženo ne vrijedi ništa ni pri likvidaciji ili stečaju, a tko će otplačivati 250.000.000 kuna obveznica i ostale dugoročne i kratkoročne obveze...

Oni su uložili svega 20.700.020 kuna, i imaju nenadjebivu većinu glasova, a mi ćemo im financirati ostatak sa 220 milja kuna, ma zajebi...lako tako stavljati tuđa muda na panj...ZAOBILAZIM ovo

Jest da su brzorastuća firma, ali baš takav hazard? i koliko će trebati godina da mi vrate uloženo...?
pray
30.11.07. | 18:08

perodegen | profil
korisnik od: 03.11.2006.

ocjena poruke

1%
zajednica
-
moderatori
Ovi su "lagano" zabrijali oko valuacije. Žalosno je da se ZABA i Interkapital potpisuju na ovo izdanje. Precijenjeni su do j.ja!!!!!! Radi se o čistoj start-up kompaniji, a ne o nekakvom etabliranom telekomu! To uopće nije dionica za IPO. To je firma za private equity partnera. E, ali on bi tražio puno više utjecaja na upravljanje kompanijom. I ne bi pristao na ovu cijenu. Na ovaj način firma se rekapitalizira, ZABA smanjuje svoju izloženost, vlasnik firme u džep dobija solidnu količinu love, pa ako ostatak i probadne - nešto je ostalo u džepu.

Ostap Bender sistem - ideje moje, benzin vaš!!!

A možda je došlo vrijeme da jedan IPO propadne?????
30.11.07. | 18:21

Yarman | profil
korisnik od: 23.11.2007.

ocjena poruke

1%
zajednica
-
moderatori
Seljo

bas ce bit zanimljivo pratit tko ce kupovat ovo? fakat ne vidim nikakvog razloga zasto bi netko kupio dionicu ovakve firme po toj cijeni

Kao što je već rekao jedan forumaš, kupovat će sigurno Zabini fondovi, mali su se opekli na ATGR tako da ne vjerujem da će se mnogi upuštat u ovu avanturu + fundamenti su grozni. Mislim da je Graham napisao da je znak pregrijanosti tržišta sve veći broj IPO-a poduzeća niske kvalitete. Optima se definitivno uklapa u tu sliku
Dugoročno, svi smo mrtvi
30.11.07. | 18:34

blueman | profil
korisnik od: 31.01.2007.

ocjena poruke

-
zajednica
-
moderatori
Bravo perdogen, super razmisljas.
Zasto malo cesce ne pises.
Tocno, faza je za PE a ne IPO.
To su osnove i zato ne ulazim.
OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep
30.11.07. | 18:46

tenkista | profil | blog
korisnik od: 26.03.2007.

ocjena poruke

-
zajednica
-
moderatori
zašto gubite vrijeme uopće na ovoj temi'cool
01.12.07. | 07:54

Dam Das | profil
korisnik od: 01.10.2007.

ocjena poruke

1%
zajednica
-
moderatori
Kata i Strofa zajedno. Za optimu čovjek mora ćorav i glup da ne vidi neke stvari. Najbolja im je ova sa cijenom jednakom ht. thumbsup
Zubatac car od riba
01.12.07. | 11:09

Yarman | profil
korisnik od: 23.11.2007.

ocjena poruke

1%
zajednica
-
moderatori
Dam Das

Kata i Strofa zajedno. Za optimu čovjek mora ćorav i glup da ne vidi neke stvari. Najbolja im je ova sa cijenom jednakom ht. thumbsup

Točno je da je cijena 1 dionice jednaka HT, ali morate uzeti u obzir i broj dionica i gro drugih podataka, cijena dionice sama za sebe ne znači mnogo
Dugoročno, svi smo mrtvi
01.12.07. | 12:19

super24 | profil
korisnik od: 13.04.2007.

ocjena poruke

-
zajednica
-
moderatori
cijena jednaka Ht-i znaci onima 300 000 koji su upisivali HT..

ovdje s foruma to nitko nece upisati.. koji je uopce smisao ulagati u konkurenciju HT-a koji sad ide puuuno jeftinije..
škrgut
02.12.07. | 18:12

rpetruni | profil
korisnik od: 31.08.2007.

ocjena poruke

1%
zajednica
-
moderatori
luki007

Plus do 2013 neće isplačivati dividendu.....može li gore......pa ovo je obično šišanje ovaca !

Sorry, gdje si u prospektu naišao na taj podatak? Osobno sam uspio samo pronaći da dividenda neće biti isplaćena 2007 i da do sad nije isplaćivana.