Ako sam dobro shvatio, do sada je izdano 2.020.070 dionice OPTE-R-A svaka nominalne vrijednosti 10 kuna, što znači da su ih trenutni dioničari po 10 kuna i upisivali...jelte?
Sada bi oni nama uvalili novih 800.000 dionica, svaka nominalne vrijednosti 10 kuna, po 260-300 kuna, pa bi tako prikupili između 208 i 240 mln kuna...
Što bi osim temeljnog kapitala išlo i u premije za izdane dionice i tako bi se ukupan kapital i rezerve povećao za 228 - 260 mln kuna...
Što po dionici daje porast BVPS između 80 i 92 kune...
Ali to opet ne vodi nikamo jer je gubitak iznad visine kapitala 255 mln kuna
A vidim da za 2008 očekuju da će kapital i rezerve također biti 0,00 kuna...a biti će i gubitaka iznad kapitala koliko vidim do daljnjega...ma šta je ovo?
To jest, pravi izraz je: Ma koji je ovo qurac?
To mi je kao ono, lako tuđim ... po koprivama...malo mi je prerizično ulagati pare tamo gdje mi uloženo ne vrijedi ništa ni pri likvidaciji ili stečaju, a tko će otplačivati 250.000.000 kuna obveznica i ostale dugoročne i kratkoročne obveze...
Oni su uložili svega 20.700.020 kuna, i imaju nenadjebivu većinu glasova, a mi ćemo im financirati ostatak sa 220 milja kuna, ma zajebi...lako tako stavljati tuđa muda na panj...ZAOBILAZIM ovo
Jest da su brzorastuća firma, ali baš takav hazard? i koliko će trebati godina da mi vrate uloženo...?