dening
pa u cash poziciji bi trebalo uvijek imati min. 20 %.
- za one koji imaju male portfelje (nikako mi nije namjera potcijeniti one s malim portfeljem), to bi bilo za minimalnu kupnju na burzi (moramo uvijek gledati na proviziju brokera), jer kod malih kupnji to nam puno diže kupovnu cijenu dionice.
- np. netko mi je na nalogu za kupnju uvalio par dionica VLHO, sad plus provizija, pa da se dionica i digne puno će vremena trebati čekati kako bi i na toj investiciji bila u pozitivi.
- za velike ulagače 20% keš je puno i neozbiljno.
- ali i to ovisi o burzi tako je nekada kad osjetimo korekciju potrebno biti u kešu i preko 40%, bilo bi idealno 100%, ali to je nemoguća misija, jer iz nelikvidnih dionica se ne može izići, neke dobre dionice iz sentimentalnih razloga ne prodajemo, a teško je nešto prodavati s gubitkom.
- u slučaju pobjede HDZ, idući tjedan šteta bi bilo biti i s jednom kunom u keš poziciji.
- keš pozicija.
- jako važna tema, s dobrim radom keš pozicije stvarno puno možemo zaraditi, samo je pitanje u kojem vremenu, odnosno kakva je situacija na burzi i koliko je najbolje biti u kešu.
- ja jako loše radim sa tom keš pozicijom, ali se učim.
- ja još uvijek razmišljam, ako keš nije u investiciji onda on za mene ne radi ništa, a nije tako, s kešom čekamo dobre prilike na burzi.
- uvijek se može nešto i prodati za kupiti nešto drugo, samo je problem kad nam padne nešto što smo planirali prodati.
Pozdrav !