Trenutak Odluke: Spasiti Planetu Ili Bankare?

Naslovnica Forum Gospodarstvo i financije IT i ICT industrija Trenutak Odluke: Spasiti Planetu Ili Bankare?

Reakcija na poziv predsjednika europske središnje banke Jean-Claude Tricheta da Banka za međunarodna poravnanja (BIS – banka nad bankama, najmoćnija financijska institucija na planeti za koju nikad niste čuli) postane primarni pokretački stroj za globalno upravljanje. U svom pozivu, Trichet je upotrijebio termin “globalna vladavina” više od desetak puta naglašavajući kako je “globalna vladavina” od ključne važnosti za izbjegavanje nove financijske krize. Ovaj poziv djeluje doista šokantno s obzirom na činjenicu da je ovaj tajnoviti zvjerinjak međunarodnih bankara nekad bio pod kontrolom nacističkih lidera koji su u dosluhu sa svjetskim središnjim bankama usmjeravali novac kroz ovu instituciju izravno financirajući Hitlerov ratni stroj.

A mi? Svima je dosta svega, svi traže revoluciju politike, bolji život, a osobno se osjećaju kao mali nemoćni mravi bez ikakvog utjecaja, ni političkog ni financijskog. Ljudi pate od kompleksa nevažnosti i misle da samo neki bogati stranac ili domaći tajkun može na neki misteriozni način nešto pokrenuti.

Vlasništvo nad novčanim sustavom je od ključne važnosti za svaku društvenu zajednicu kojoj je cilj postići bilo kakvu vrstu trajnog prosperiteta, može se ostvariti kroz sustave alternativnih valuta.

Moramo se globalno svi probuditi kao jedan, zajedno otvoriti oči i doći do jedinstvene spoznaje, stigao je trenutak da ostavimo naše igračke, obrišemo balave noseve, oprostimo grijehe iz prošlosti, odrastemo i shvatimo da smo ovdje samo sa jednom svrhom, da živimo i budemo slobodni.

Jednom napokon slobodni, moramo prije svega osim samo na sebe početi razmišljati i o drugima, međusobno surađivati, radit jedni za druge umjesto jedni protiv drugih. Čovjek mora iz sebe početi izvlačiti ono najbolje, a ono što je u čovjeku najbolje i dalje počiva na istim osnovama koje je sama priroda usadila u nas, suradnja za dobrobit cijele zajednice, bijela istina koju je svaka lopovska družina pretvorila u crnu laž, “zavadi pa vladaj” kako bi sebi obezbjedila opstanak, blagostanje i prosperitet. Ljepota leži u raznovrsnosti, naše razlike nas moraju spajati, a ne razdvajati!

Opširnije:

New Report

Close