Software za TA

Dakle mislim da ova tema nije bila za strana tržišta.
Zanima me da li koristite software za TA analizu, ako da koji i koji su vaši dojmovi i preporuke.
U smislu bolje orijentacije i kratkog pregleda raspoloživih programa dolje je link sa Wikipedije.

http://en.wikipedia.org/wiki/Technical_analysis_software

Zar nitko nije zainterisiran za ovu temu?
Evo ja sam pokušao koristiti nekoliko programa koji nisu freeware pa imaju ograničene mogućnosti ili su se pojavili razni problemi. Na kraju sam se zaustavio na Aptistock freeware programu koji nema real time data niti jako puno mogućnosti ali za početak može poslužiti svrsi za one koji nisu day traderi. Cijene se updataju svakih 15 min, a charts se updataju nakon zatvaranja marketa. Ima bazu podataka većine važnih svjetskih burzi iako neke manje dionice na NYSE i NASDAQ-u jednostavno ne pronalazi. Uglavnom nema neke velike mogućnosti kao neki drugi softveri ali je vrlo jednostavan i user friendly. Praktički se može početi koristiti nakon 30 min istraživanja čak i bez upotrebe helpa.
Evo nadam se da će ovaj post potaknuti daljnju raspravu.

Mene zanima sotweare koji bi mi mogao računati stopu prinosa na obveznicu na nekakvo dulje razdoblje, recimo da analiziram obveznicu u razdoblju od 5 godina da mi softweare omogucava prikazivanje grafikona i to sve sto ide uz to!!

Metastock je odličan program za TA dionica.
Moguće je i izraditi automatizirane sustave za trgovanje prema određenim signalima, zatim se može izvesti backtest takvih sustava sa raznim parametrima pa tražiti optimalnu varijantu.

Postoji unutar programa i mali programski jezik za kreiranje novih signala i alata za TA.

Neloše za onoga tko ima živaca i dosta vremena za igrati se sa time.

Evo ovaj uopće nije loš. Sad sam prešao na to.
http://www.freestockcharts.com
Radi online, ne plaća se i ima real time data.

A ti plaćaš za taj Metastock ili? Može odgovor i na private.

Ne plaćam…
A import podataka se može napraviti, makar nije jednostavno. To jest jednostavno je kad znaš kako (hint – makro naredba, hint2 – potreban je Open Office radi ispravnog importa podataka za američke dionice)

Ako ti se plaća za nešto i ako ti novci nisu problem onda mi se čini da je Quotetracker odličan izbor. Još bolje ako si na TDAmeritrade jer je tada besplatan.

New Report

Close