Temelji nove strategije: mijenjajmo sebe i učimo (objavljeno 05.05.2006.)

Naslovnica Forum Komentari članaka Temelji nove strategije: mijenjajmo sebe i učimo (objavljeno 05.05.2006.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Od koga je, i previše je!

[img][/img][color=blue][/color]

Po meni ovo nije rješenje problema već nešto što bi se moglo dogoditi. Zašto se ne krene od visokog obrazovanja i obrazovanja općenito? Na koji način možemo podići produktivnost (na duži vremenski period) ako imamo sve više visoko obrazovanih koji završavaju pravo, filoz. fakultet, kineziol. fakultet, pa čak i ekonomiju dok nam npr. strojarstvo te ostale tehničke i prirodne znanosti zjape prazne? A budući da država plaća za obrazovanje ima pravo postaviti i uvjete tipa: “dvije god. rada u HR za jednu godinu plaćenog studiranja ili plati sam(a)”.

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

Sve je vrlo jednostavno, treba si priznati neke stvari na koje mi nismo navikli!?
Počevši od svakog pojedinca da se odrekne svojih privilegija, nesazluženih podobnosti, nepotizma, sinakure, zavičajnih ljubavi itd.
Uvesti sistem vrijednosti, odgovornosti i nagrada! Zapad funkcionira na nagradama. Svaki pojedinac obzirom na svoje sposobnosti može maksimalno postići rezultate za koje će adekvatno biti nagrađen.
Sistem vrijednosti kod nas se totalno urušio, nema pozitivne konkurencije i pozitivnog mišljenja!
Analizirati koji su dosadašnji rezultati svakog pojedinog političara! Zadatak, rok, rezultat.
Tko je odgovoran za funkcioniranje pravne države? Da li funkcionira? Nesposoban – smjeniti!
Tko je odgovoran za zaduženje države?
Deklaracija i demagogija unedogled. REZULTATI 0!
Kada pročitaš biografije i životopise naših političara i menandžmenta – katastrofa! Dosadašnja postignuća, ocjene završenih fakulteta, znanja i vještine? Tko ima bilo kakvu preporuku sa zapada i poslovni uspjeh? ( Izuzetak par znanstvenika ). Što rade naši akademici koji bi trebali biti perjanice i glas naroda kao najveći autoriteti!? Nikada nisu demantirali da im je bivši predsjednik odredio godišnji paušal 40 000 kn uz mirovine!?
Nismo navikli na dialog i transparentnost. SVATKO MORA IMATI VRHUNSKU NAGRADU ALI I VRHUNSKE REZULTATE! Rad za dobrobit zajednice!

[smiley1]

New Report

Close