U Amazon.com i sebe ulažem s nadom u P/E 3

Naslovnica Forum Komentari članaka U Amazon.com i sebe ulažem s nadom u P/E 3

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Prijatelju zelim ti svu srecu. Konacno da neko moj okusi cari globalnog trzista.
BTW: Ovrha je sigurno posljednja opcija banke, nije bankama drago kada dodje do toga i vjeruj mi na sve nacine se trudi da je izbjegne. Mnogo je veci problem sto reprogrami i restruktuiranja su vrlo teski za izvesti…onaj ko je ostao bez posla,onda nema cime da plati sve i da reprogramiras…tesko je naci novog jamca,a stari nece da budu jamci i u reprogramu…upisom hipoteke po reprogramu banka pada sa redom upisa ako se u medjuvremenu klijent dodatno zaduzio sa hipotekom drugog reda (dakle drugi red postaje prvi, a banka koja je bila upisana prva i radi reprogram da pomogne i sebi i klijentu pada na drugo mjesto)…itd.

Od kako sam sebe uhvatio u laži više nikome ne vjerujem!

U bankama radi masa neznalica, koji nemaju pojma što banka nudi. Kad dođeš tamo treba njima objašnjavati umjesto da oni tebi objašnjavaju. Treba imati uistinu sreće da dobiješ osobnog bankara koji ti korisnim savjetima može pomoći.

TKO IMA MALO DUKATA GOVORI: ŠTO DA RADIM S NJIMA, A ONAJ ŠTO IH IMA MNOGO GRMI: GOSPODARU, DAJ JOŠ!!! NA ZSE I U EU TREBA KO ZMIJA SPAVAT NA JEDNO OKO!!!

kormilar, nemoj na osnovu jednog negativnog iskustva da sudis cijeloj bransi.

Od kako sam sebe uhvatio u laži više nikome ne vjerujem!

Slažem se s Kormilarom. Kad sam dizao kredit za stan, kod raspitivanja za uvjete, morao sam nekoliko puta dolaziti za dogovor, a svaki put je bio drugi bankar i isto tako su se mjenjali uvjeti. Svaki ima svoju priću i uvjete, a banka ista. Jedan prića jedno, drugi drugo, kod ovog možeš, a kod drugog nemožeš imati više od 1/3 terećenja na plaći itd.

Kormilar je u pravu
nedavno sam zatvarao jedan kredit u Zabi i više sam znao o svemu što treba od djelatnice banke koja usput nije nikad ni čula za tu vrstu kredita ( lombardni), osposobljeni su jedino za agresivno nuđenje gotovih proizvoda i lepeza kao kakvi trgovački putnici, svako malo dublje zadiranje u poslovanje predstavlja problem …

slusajte, to sto vi dozivljavate mozete dozivjeti i u bolnici i u ducanu….svugdje, nazalost…ono sto znam sigurno da moja banka mnogo ulaze u edukaciju i da je osnova rada poznavanje kataloga proizvoda, prodajne vjestine i Quality Management…vjerujem da ste imali neugodna iskustva, po defaultu do takvih stvari dolazi uglavnom kod banke sa velikom fluktuacijom zaposlenih gdje neiskusne bez mentorskog rada pustaju odmah u prodaju (opet u mojoj banci svaki pocetnik prvo radi uz mentora i tek onda se pusta u samostalan rad), a takve banke to cine sve sa ciljem prodaj, prodaj, prodaj i stancaju kreditne referente (takvog kreditnog referenta obuce za sedam dana-instant- i on ima rok trajanja) dok ni malo ne misle o kvaliteti usluge. Nisi uspjesan bankar po osnovu broja klijenata koje akviziras vec po broju koliko ih zadrzis. Ugrizao sam se za jezik, sad sam htio da napisem nesto za gore pomenutu banku, ostavicu to za neka druga vremena ili za Private poruku 🙂

Od kako sam sebe uhvatio u laži više nikome ne vjerujem!

Imam auto-kredit u ZABA-i. Pri sklapanju AO, morao sam uplatiti za odštetu u slučaju smrti, iznad visine iznosa ugovorenog kredita.

Prošla je godina dana, nazvao sam dodjeljenu mi osobnu bankarku, koja je tamo od doba Juge, i postavio dva pitanja:
– da li ponovno (svake godine) moram donijeti kopiju nove police osiguranja
– da li mogu smanjivati iznos odštete na polici kako svake godine otplatim dio
NIje znala odgovor i rekla da nazovem kasnije, dok se raspita.

Kredit nema jamaca, nema sudužnika, kasko nije obavezan, nitko me nije pitao da li ja imam kakve imovine na sebi, čak nemam ni u firmi obustavu na plaći.

Auto, dakle – može biti razbijen totalka, bez osiguranja, bez kaska, ja na ulici, nezaposlen a banka pojma nema. Možda bi skužili da nešto ne štima nakon 3-4 neplaćene rate.

No respect

opet sam se ugrizao za jezik :-))))

Od kako sam sebe uhvatio u laži više nikome ne vjerujem!

hajde, ako se i ne ugrizem za jezik, može se reći da me vrag vuče za jezik tjedan dana unaprijed.
naime, mi se raspisali o manama bankara, a možda je bolje da se bavimo dobrom okladom da će se banke utrkivati u smanjivanju kamata na kredite [proud] znamo kamo to vodi. iako znamo kamo to vodi, mi na burzi upravo to želimo [smiley]

www.knjigara.com

Iz tvojih usta u Bozije usi 🙂

Od kako sam sebe uhvatio u laži više nikome ne vjerujem!

želiš li eure, dolare i funte koje si zaradio kao izvoznik iz inozemstva donositi u hrvatsku, po hrvatskim zakonima moraš tražiti odobrenje hrvatske narodne banke 🙁 o toj tragediji ću pisati u ponedjeljak u dnevniku malog ulagča. ako ćeš lopatama bacati novac preko hrvatske granice u inozemstvo, samo navali. ali ako želiš donositi devize u hrvatsku, e braco, ne ide to bez dopuštenja 🙁

www.knjigara.com

New Report

Close