Mobilni uređaji / BlackBerry – savjeti, preporuke, iskustva za služenje u klasičnom poslovanju i trž. kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Mobilni uređaji / BlackBerry – savjeti, preporuke, iskustva za služenje u klasičnom poslovanju i trž. kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zanima me da li netko ima iskustva u klasičnom poslovanju ili na burzi s ovim uređajima. Dobio sam kući ovih dana vipov poslovni magazin – bizzmag u kojem su navedeni slijedeći modeli :

vodafone blackberry 7100, 7290, 8700
nokia 9300, 9500
ericsson 5910 i , p 910 i

Da li je moguće skinuti mostich i atm i pratiti cijene približno istom brzinom kao na vip-edge ili fix. mreži, poslovni itd. ?

Ja vise razmisljam o kombinaciji PDA i bloototh mobitel sa edgeom te VIP UMTS/EDGE/GPRS tarifi, jel netko ima iskustva s tim?

Nisam druzeljubiv tip pa nema potrebe stavljati me medju prijatelje

Dečki, oboljeli ste. Hitno se javite doktoru.[smiley2][smiley2][smiley2]
Budete blackberry i na plažu nosili ovo ljeto? I dok se kupate žena viče: natane, oš malo belja ***obrisno***

Hromi, jel ti to daješ preporuke za kupnju ? Samo nismo razumjeli jel za PDA ili ove dionice koje si spomenuo ? Molim nekog tko stvarno ima iskustva s time jel se to isplati kupit ili ne. Pa makar odeš na plažu 15 dana, nalaziš se u čekaonici kod zubara, na poslovnom sastanku, ručku ili bilo gdje samo da ne moraš sa sobom tegliti lap, zvati frenda ili brokera non-stop da ti pogleda cijene. Čini mi se praktično no da li je funkcionalno ? Vidim da su cijene od nekih 1800-6000 kn.

Koliko sam se ja interesirao to je moguće ali prilično skupo ( bar je bilo ). Sad ako se naplaćuje po MB
ili kB moglo bi biti znatno jeftinije. Ako što saznate javite ( može i na privat )

Jeste me iznapadali[smiley2], priznam ovisan sam… posao mi je takav da cesto nisam pred kompom a opet mi treba internet – ne samo za dionice. PDA mi djeluje kao odlicna fora, ima ih svih vrsta, e sad, postoji kvaka

treba imati pregledan ekran po mogucnosti vise rezolucije, reccimo VGA, takvih je 4 ili 5 na trzistu.

treba imati ugradjen GSM sim ulaz tako da se moze samostalno spajati na GPRS/EDGE/UMTS ili imati bluetooth i mobitel sa bluetoothom koji podrzava barem EDGE (200-injak kbps)

treba imati bateriju koja ce drzati barem 4 cuke

last but not least treba to sve radit kak se spada.

Cijena PDA se kreće oko 3500 do 4000 kn bez GSM ili 6000 sa GSM, moze i nokia communicator ali ima premali ekran. T-com ima one zabavne MDA uređaje ali sto se tice bezicne veze VIP ovdje rula. U ponudi sa Carnetom studentima i ekipi iz akademske zajednice nude 512 MB mjesecno za 95 kn…[smiley8]

Nisam druzeljubiv tip pa nema potrebe stavljati me medju prijatelje

Cijene PDA se krecu od 1700 kn (najosnovniji model). Detaljni popis na nabava.net
Najcesca rezolucija je 320×200 pixela.

Cijene GPRS paketa su oko 200 kn pretplate za paket s 500 MB.

Da vas malo ohladim. Nisam siguran da i bi ATM ili Mostich uopće radili na PDA uređaju. Koliko znam i ATM i Mostich trebaju plugin-ove za Web preglednike. Ne znam da li isti postoje za npr. Windows CE? Tu bi se dalo doskočiti nekim remote desktop klijentom i spajanjem na računalo doma ili u uredu i to bi trebalo raditi sasvim OK. Sa praćenjem burze preko nekog portala sa 15 min zakašnjela ne bi trebalo biti problema.

Ja bi predložio možda najjeftinije i najpraktičnije rješenje. Bilo bi dobro da neki od sada već sve brojnijih financijskih portala omogući postavljanje triggera i slanje SMS-a na mobitel ukoliko cijena dionice dostigne neku cijenu ili ako se cijena promijeni za više od xy. Nešto slično već ima to-one ali tamo se podaci ažuriraju samo jedanput na dan. Kad bi SMS-ove dobivali sa 15 min zakašnjenja meni bi to bilo prihvatljivo. Zadavanje naloga mi nije bitno jer uvijek mogu ako zatreba nazvati brokera.

[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color] Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. [u]Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica[/u]. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.

evo da i ja vratim malo znanja nazad forumu 🙂

Koristim BB vec skoro godinu dana, nedavno sam 8100 (pearl) zamjenio za 8800. Inace sam dugogodisnji zaljubljenik citaj geek u mobilnu gadgeteriju sa preko 50ak koristenih/ testiranih uredjaja.

Moram priznati da je trenutni BB jedini uredjaj koji me uspjeo zadovoljiti preko 80% mojih prohtjeva.Medjutim niti jedan PPC/PDA/Hibrid nije ovako jednostavan i trouble free kao BB(osim mozda MDA pro ili HTC TyTn), a isprobao sam ih stvarno masu. Full qwerty tipkovnica, trackball, lagana navigacija, veliki ekran, BT, WLAN, EDGE, jaka baterija, ma sve po redu. Jedini nedodstatak, koji doduse nije nedostatak samog BBa nego nezainteresiranost domacih developera, nedostatak aplikacije za pracenje nasih burzi. Postoji mali milion aplikacija za strane burze, masa od njih je free, i ja zadovoljan u potpunosti sa njima.Tako da sto se tice mosticha/ATMa kao aplikacije zaboravite. Medjutim…. 🙂

sto se tice pracenja burzepreko Webmosticha (od 1 G) ili preko limuna, poslovnog i jos nekoliko portala moram priznati da stvar funkcionira skoro pa besprijekorno. Netbanking (Raiff/PBZ/Erste) radi bez ikakvih problema, online zadavanje naloga isto tako (1G,fima).

Tvrtka ima pretplatu kod VIPa (My Blackberry usluga, s obzirom da nemamo vlastiti exchange server) medjutim vidim da i T-com isto ima u ponudi. Usluga se placa 91 kn mjesecno u sto je ukljucen FLAT rate tarifa (dok god se blackberry spaja preko blackberry.net APNa), dakle u praksi neogranicena kolicina mailova, attachmenta, surfanja i dl raznoraznih stvari, za 91 kunu mjesecno definitivno se isplati. Takodjer MSN/Gtalk/AIM i ostali messengeri rade bez ikakvih problema.

Za bb ima masa raznoraznih Buissness&Finance aplikacija (naravno stranih) i naravno placaju se ali neke cak i vrijede tih 20ak $. U svakom slucaju meni je BB jako koristan i preporucio bih ga svakom koji ima potrebu biti u kontaktu sa informacijama u svako doba. Syncanje svega moguceg od kontakata, do notsa, kalendara i slicnog se podrazumijeva, ako vam firma ima exchange server sve se odvija preko GPRS/EDGE.

Kolega kvark ima gore zanimljivu ideju, cini mi se da je prije godinu dvije VIP imao u ponudi sms alert nekoliko puta dnevno za izabrane tickere, medjutim dugo nema nikavog infoa o tome pa pretpostavljam da nije bilo bas interesa. U vezi sa tim sam nedavno pricao sa kolegom koji je outsorcer za jednu cesku tvrtku koja ima nesto slicno u svojoj ponudi i kaze da je to vrlo jednostavno i relativno jeftino za realizaciju. Tko zna ako bude interesenata mozda se i nesto pokrene, ima para i van burze znate 🙂

eto toliko zasad, nadam se da nisam zagnjavio 🙂

Imate relativno povoljne cijene raznoraznih pda/hibrida na http://www.crazy-shop.com jedini domaci portal isljucivo orjentiran na PDA uredjaje ako vas zanimaju cijene

Ako imate koje pitanje u vezi BB ili slicno slobodno moze na PM (naravno usluga za uslugu :P)

Pozdrav

All sharp price movements whether up or down are the result of one or more professionals manipulating the share price. www.MacKorisnik.com

treba vam nokia e60.. progooglajte malo

Kako svaki dan radim s navedemim uredjajima mogu reci da je najbolja kombinacija PDA+3G telefon. Naime, na symbian telefone i blackberry ne mozes instalirat ATM i MOSTich jer su to aplikacije za WIN OS, a PDA uredjaji koriste windowse [smiley1] pa to radi bez beda.
Inace na symbianu dobro radi web browser opera, ali opet je shit jer ne radi sa svim stranicama koje su https. Meni recimo Nokia N73 bez beda ide u e-zabu ali u hitin e-trading njete [smiley10]

Pretpostavka je majka svih zaj***

kolega krivo ste informirani, ne postoji niti jedna verzija ATM-a niti mosticha koje rade na Windows mobile, one su radjene iskljucivo za “velike” windowse, da niste malo pobrkali?

kao sto sam naveo na BB net banking i online brokering radi bez imalo problema.

pozdrav

All sharp price movements whether up or down are the result of one or more professionals manipulating the share price. www.MacKorisnik.com

Pozdrav,

malo da se ukljucim u ovu temu sa nekim svojim razmisljanjima. Na samom pocetku veliki pozdrav svima, a isto tako da ispravim neke od navoda a to je T-COM!???..Rijec je naime o T-Mobileu jer je APN koji se spominje apn od T-Mobile-a, T-com nema tu mogucnost obzirom da je rijec o fixnom operateru. Ako cemo rasptavljati malo o BB aparatima, valjda Vam je poznato da samo RIM odluci u kojoj ce sto mrezi raditi.

Lp,

Ivan

New Report

Close