ATLS (Atlas d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATLS (Atlas d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Gospodo novcoljupci , ima li tko kakvih ( pametnih ) komentara za ovu dionicu.
Jučer je cjena dionice pala za dobrig 5 %, što je po meni iznenađujuće obzirom na zadnje financijske izvještaje, kao i sektor gospodarstva koji je tu u pitanju …?
Kako stvari stojie danas bih mogao ( kažem mogao , a ne da budem ) biti ozbiljan kupac, prema tome svako mišljenje , sa određenim argumentima je dobrodošlo, pozdrav svima!!!

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

*****obrisano od strane moderatora*****
pa ću ti reći svoje mišljenje.
Imao sam dionicu ATLS preko godinu dana. Ušao na razini 70 kn u 11mj. 2004. Poslije toga dokupljivao
po nižim cijenama. Nakon toga propustih veliki val porasta svih dionica da je dobro prodam. Nisam bio jedini.
Iza toga je slijedila velika kriza izazvana odgodom početka pregovora. Prodao sam u solidnom plusu od nekih
30%. Međutim bijah jako nezadovoljam s istom i njezinim rezultatima poslovanja. Dok ja čučao u njoj
brodari su otišli u nebo a i mnoge druge dionice. U međuvremenu sam saznao da je jedan bivši ministar
jedva izvukao živu glavu iz ATLS. U odnosu na njega ja sam u ATLS-u imao uložene kikiriki novce.
Otad je ATLS smanjio temeljni kapital za 50%. Nadam se da si upoznat s time.

Dr. Ante Starčević: "Mi Hrvati imamo dvie narodne mane, iz kojih izvire sva naša nesreća: mi svakomu vjerujemo bez da promišljamo i lahko zaboravljamo krivice koje nam drugi učiniše."

Na internetu sam našao sa jedne relevantnije int. stranice ovo:

Promatrajući potencijal rasta prihoda Atlasa temeljenog na daljnjem razvoju hrvatskoga turizma kao i nastavku povećanja profitnih stopa može se reći da je dionica podcijenjena pri trenutnom odnosu cijene i knjigovodstvene vrijednosti od 1,3. Dionica Atlasa u protekloj godini nije zabilježila rast poput većine ostalih turističkih kompanija pa trenutna cijena pruža povoljnu priliku za ulazak u kompaniju čiju vrijednost procjenjujemo na 1,8 knjigovodstvene vrijednosti, odnosno oko 125 kuna uz napomenu da bi cijena do navedene ciljne vrijednosti mogla doći u relativno kratkom roku s obzirom na znatno poboljšane poslovne rezultate te zanimanje koje trenutno vlada na Zagrebačkoj burzi.
(09/02, Poslovni dnevnik, TO ONE)
cjelu priču možeš pročitati na :
http://appsrv1.to-one.com/pls/b21web/b21web.ShowTickerDetails?p_tip=D&p_ticker=ATLS-R-A

U svakom slučaju čini se kao dobra prilika, da raspolažem sa novčekima vjerojatno bih razmiščjao o njoj, ovako…čekam ja svoju Jamnicu ( JMNC ) da još malo poraste a onda vidjet čemo……

F i g h t T h e P o w e r ! ! !

Što se tiće ATLS , to sa problemima je prošlost , barem koliko je meni poznato, isto tako mi se čini da je Plavi već kupio dio ili sve ATLS , no dobro, istina je , moje mišljenje da se radi o dionici za koju je pitanje vremena kada bi mogla doći do nekih 130-140 – zadnji fin. rezultati su ( konačno ) obečavajući , a slične takve kompanije u Europi imaju puno veći omjer cijene i knjigovodstvene vrijednosti. Obzirom da se tu radi o turizmu, poglavito Dubrovnik sve je moguće – činjenica je i to da je cjenovno dionica jako nisko.
Plavi očito ima tu nekog interesa ( ili če imati ) što se mene tiče trenutno nisam u poziciji kupnje već čekanja, tako da me ( trenutno ) ne interesira ova dionica. U svakom slučaju čini mi se da svaki novi forum sa temom određene dionice ima cilj privoliti šire mase za kupnju te iste dionice ( ako ništa drugo ova ne bi trebala ići niže nego što trenutno je… ) , a kako to ide vidjeli smo na primjeru Mlinara i nekih drugih dionica, možda uskoro i Saponie…najbolje su dionice sa manjim prometima i velikim razlikama kod kupnje i prodaje – zato ljudi moj savjet – OPREZ!!!!!


Izgleda da su i Lukšići oprezni, hehehe, navodno imaju upit. Nije Pliva ali nikad se ne zna

Molim korisnika stocka da bude malo precizniji – današnji porast cijene 6 % uz 500.000,00 prometa.
pozdrav!

F i g h t T h e P o w e r ! ! !

Dionica je zadnjih dana ponešena dobrim vijestima u tisku napravila određeni rasst koji po meni još nije završio ( u petak je tek pri kraju dana otišlo prema gore )
Obzirom na zadnje tromjesečne rezultate za 2005. ( a tako je i pisao uvaženi nam PD ) za očekivati je dobre financijske rezultate za 2005. što bi dionici moglo ponovno donjeti rast cijene .

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

već neko vrijeme razmišljam o Atlasu (od cijene ispod 100 Kn) ****obrisano***, te sada ima lagan i kontinuiran rast što mi se sviđa, tako da ću najvjerojatnije ubost koju.

[i]1 i 1 nisu 2 već 11 ;)[/i] [i]Klasa Hrvatski realist, realni pesimist[/i]

Izašli rezultati.***obrisano***
Porast dobiti cca 300%.

2004. 1.243.000,00
2005. 3.829.000,00

Ajde malo bolje prouci rezultate. Da nema izvanrednih prihoda ne bilo ni dobiti. Isto kao i prosle godine.

Dr. Ante Starčević: "Mi Hrvati imamo dvie narodne mane, iz kojih izvire sva naša nesreća: mi svakomu vjerujemo bez da promišljamo i lahko zaboravljamo krivice koje nam drugi učiniše."

Iz financijskih rezultata se između ostalog da isčitati veliki porast dobiti , a poslovanje je nastavilo ” pozitivan rast ”
Po meni rezultati su dobri i u skladu sa očekivanjima ali ih nikako ne možemo nazvati spektakularnima.

Citat iz interwieva dubrovačke gradonačelnice D.Šuice: “Dubrovačka tradicija za kojom još uvijek mnogi žale je tramvaj i žičara do Srđa.
-Žičara je pred samim početkom obnove, Atlas je dobio lokacijsku dozvolu i idu polako, dobit će ostale papire. Prema mojim informacijama, ide se u obnovu žičare u paketu s budućim golfom.”

Pomalo je nevjerojatno kako vijest o podjeli Atlasa na dva dijela nije od forumaša izvukla ni jednu riječ, ni jedan upitnik.
Zadnjeg dana mjeseca srpnja odžaće se skupština društva na kojoj će se izglasati podjela imovine Atlasa.
Radi se o vrlo vrijednoj imovini, najvrednijim poslovnim prostorima a između ostalog i žičari koji će pripasti Atlas nekretninama.
Navodno će svaki dioničar imati pravo upisati vlasništvo u proporcijonalnom odnosu.

Ima li netko više saznanja od ovoga i misli li da se isplati nakrcati ovom dionicom prije skupštine?

Ja ću uzet ako dobijem žičaru!

...povijest se ponavlja...

za sada kuljeno 6861 komad po cijeni od 110kn
[smiley6]

"Dragi investitore, greška nije u zvijezdama, niti u dionicama, već u nama samima..."

New Report

Close