molim vas pomoc

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska molim vas pomoc

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

pocetnik sam i vrlo zainteresiran za kupnju dionica, ali isto tako i oprezan. zanimalo bi me koja brokerska kuca je najpostenija i najkvalitetnija. nisam broker pa bi me zanimalo dali nakon sto kupim neke dionice (ako uopce mogu) i one nakon nekoliko dana narastu recimo 25%, prodati ih taj dan ili ne i kome ih uopce prodajem, burzi ili drugim brokerima na burzi. unaprijed puno hvala na pomoci

Školovana budala je veća budala od one neškolovane

http://www.credos.hr, možeš direktno, možeš on-line!

Nemam nista protiv Credosa, ali reci da je on bas najposteniji ili najkvalitetniji je smijesno. Pogledaj bilo koju veliku brokersku kucu i ne mozes fulati – Zaba brokeri, intercapital, fima itd. Kada prodajes kupac moze biti bilo tko na trzistu tko da ponudu za kupnju (bilo pravna, bilo fizicka osoba), ali tebe se i ne treba ticati tko kupuje.
Sudeci po pitanjima, definitivno ne bi preporucio da u ovom trenutku ulazes u dionice. Preporucio bi ti ulaganje u neki relativno siguran dionicki ili mjesoviti investicijski fond.
Ovdje ti je link na popis investicijskih fondova u RH:
[url=”http://www.poslovni.hr/Content/InvestFond.aspx”%5Dwww.poslovni.hr/Content/InvestFond.aspx%5B/url%5D

Poštovani gospodine,

Najbolji savjet koji sam ja dobio kao početnik je edukacija. Provedite temeljitu edukaciju o osnovnim pojmovima i terminima. Nakon toga dobro proučite zakone. Nikada nemojte ulagati svoj novac, a da prethodno niste napravili detaljnu analizu gdje taj novac ulažete. Tržište je jako okrutno, samo edukacija Vas može spasiti od velikih gubitaka. Sve piše u knjigama, nemojte učiti iz vlastitih grešaka.

sretno,


Nemam nista protiv Credosa, ali reci da je on bas najposteniji ili najkvalitetniji je smijesno. Pogledaj bilo koju veliku brokersku kucu i ne mozes fulati – Zaba brokeri, intercapital, fima itd. Kada prodajes kupac moze biti bilo tko na trzistu tko da ponudu za kupnju (bilo pravna, bilo fizicka osoba), ali tebe se i ne treba ticati tko kupuje. Sudeci po pitanjima, definitivno ne bi preporucio da u ovom trenutku ulazes u dionice. Preporucio bi ti ulaganje u neki relativno siguran dionicki ili mjesoviti investicijski fond. Ovdje ti je link na popis investicijskih fondova u RH: [url=”http://www.poslovni.hr/Content/InvestFond.aspx”%5Dwww.poslovni.hr/Content/InvestFond.aspx%5B/url%5D

Što Credosu fali? Nisam rekao da su najkvalitetniji ni najpošteniji. Uostalom, imaju male provizije za Internet trgovanje. ZABA brokeri su najskuplji, ali ne i najbolji. Ne vidim razloga za sumnjičavost prema CREDOSU.
Također tu je HITA vrijednosnice,imaju Internet trgovanje i direktno preko brokera, provizije manje, a ok su.

oprostite ali mene zanima npr ako ja posjedujem dionice npr. luke ploce koje su ovaj tj narasle za 35%. dali ih ja mogu taj dan prodati na burzi i zaraditi taj postotak. brzu zaradu. dali ja mogu otici na burzu sa svojim dionicama i staviti ih u prodaju ili kako to ide. samo to me anima. ne dividende i ostalo.

Školovana budala je veća budala od one neškolovane

Moraš imati dionice u svome vlasništvu, možeš zaraditi 35% ako si ih kupovao po 35% nižoj cijeni.
Npr. kupio si ih po 1000, sada su 1350 i htio bih ih prodati. Možeš, odi kod nabližeg brokera, reci ja sam vlasnik toliko dionica Luka Ploče, donesi potvrdu o vlasništvu dionica (papir od Središnje depozitarne agencije) i to je to. Čim broker ih proda, ako bude mogao po toj cijeni novci nakon tri dana sjedaju novci na tvoj račun.
Postoji mogućnost da cijena padne ili naraste, pa možeš manje, ali i više zaraditi. Ne možeš reći ja bi kupovao po cijeni od petka. Tržište formira svakodnevno (ili svaki čas) cijenu i ona je takva kakva je u tom trenutku, nema retrogradno (unazad) ili kako bi ti želio. Razumiješ?


Što Credosu fali? Nisam rekao da su najkvalitetniji ni najpošteniji. Uostalom, imaju male provizije za Internet trgovanje. ZABA brokeri su najskuplji, ali ne i najbolji. Ne vidim razloga za sumnjičavost prema CREDOSU. Također tu je HITA vrijednosnice,imaju Internet trgovanje i direktno preko brokera, provizije manje, a ok su.

Moja isprika ako je ispalo da sam rekao da Credosu nesto fali. Stvarno nemam nikakvih informacija da je itko imao problema s njima. Slazem se da ZB i nije bas nesto posebno, ali za neiskusne je vazano ime zaba koje stoji iza njih.


oprostite ali mene zanima npr ako ja posjedujem dionice npr. luke ploce koje su ovaj tj narasle za 35%. dali ih ja mogu taj dan prodati na burzi i zaraditi taj postotak. brzu zaradu. dali ja mogu otici na burzu sa svojim dionicama i staviti ih u prodaju ili kako to ide. samo to me anima. ne dividende i ostalo.

Mozse ih prodati ako burza radi taj dan od 10-16h. Sa dionicama ne ides na burzu vec telefonski nazoves brokera da ih proda za tebe ili to obavis preko interneta.
Moram priznati da nisam cuo da netko ima dionice kao papire u ovo vrijeme kod nas. Mislim da je samo vlasnisto nad odredjenim brojem dionica zabiljezeno u sustavu SDA.

e to. bas vam hvala. naravno da cijene rastu odmah ali i padaju. bas vam hvala. lijepo je da pomazete. imao bi jos nekoliko pitanja ako ne smeta? koje dokumente moram imati i gdje bi ih mogao napraviti da bi uopce radio s time. gdje se tocno nalazi burza u zgu da malo idem pogledati. najbolje je uzeti razlicite dionice pa je manji rizik zar ne? i dali je bolje raditi tako s brziom zaradom ili cekati dividende. to ovisi o firmi zar ne? i od koga kupujem dionice. ima nesto u oglasniku ali naravno da njima ne vjerujem. sta dodem na burzu i za neku dionicu ponudim vise novaca, onda sam ja kupac. ili i to radi broker. nemojte se ljutiti ako su glupa pitanja. vazno mi znati

Školovana budala je veća budala od one neškolovane

Za prvi put trebaš otići do brokera, ponijeti osobnu iskaznicu, potvrdu o vlasništvu (koju si dobio od središnje depozitne agencije – SDA) i pripadni PIN. Potpišeš nalog za prodaju po određenoj cijeni (ne manje od) i čekaš dok broker to obavi. Novac se nakon obavljene prodaje čeka tri dana dok ga SDA prepiše brokeru, a on ti ga može isplatiti na tekući račun. Kod brokera pitaj i sve ostalo što te zanima.

a gdje se na internetu mogu kupovati dionice i kako. otkrijte mi koje su nalikvidnije hihi

Školovana budala je veća budala od one neškolovane

Najlikvidnije su one kojima se najviše trguje i koje možeš u svakom trenutku pretvoriti u novac. To su kod nas Adris, Ericsson, Pliva, Podravka. Da dobijes bolji uvid u stvarno stanje, preporucam da po danu od ponedjeljka do petka izmedju 10 i 16 pratis trgovanje na domacoj burzi na adresi [url=”http://www.poslovni.hr/Content/Stocks.aspx”%5Dwww.poslovni.hr/Content/Stocks.aspx%5B/url%5D

Ili npr. odeš na stranicu burze koja te zanima kao npr. http://www.zse.hr na izbornik trgovinski podaci, pa na periodički izještaj, učitaš pdf file i gledaš u kojoj se dionici sa svojim kapitalom možeš pronaći. Onda puno učiš, čitaš, pratiš, prikupiš telefonske brojeve brokera, i laganini od jednog do drugog. Moj savjet ti je da biraš BK koje imaju on-line trgovinu (zlu ne trebalo) ne ovisno na kojem tržištu ćeš ikada trgovati. Princip i tehnika je ista. Pozdrav.

Političari su kao i sisate žene, ništa koristi od njih, a sav užitak sa njima, se svodi na vlastitoj mašti.

da ali pliva i ostale su i najskuplje. pa kako njih kupiti. dali ih netko uopce prodaje ili ih cuva

Školovana budala je veća budala od one neškolovane

New Report

Close